Şimdi Ara

Oculus Go için hafıza kartı desteği geliyor, Oculus Go 2 yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • PC kalitesinde sanal gerçeklik içeriği sunacak olan kablosuz Quest kaskını tanıtan Oculus’un mobil cihaz seviyesindeki Go gözlüğü için de önemli planları var. Firma ikinci nesil çıkana kadar etkili güncellemeler yapmayı planlıyor.


     


    Önemli güncellemeler


     


    Oculus teknoloji şefi John Carmack, mobil sanal gerçeklik gözlüğü Go ile ilgili önemli bilgiler verdi. Ünlü isim daha pahalı olmasına rağmen Oculus Go gözlüğünün 64GB kapasiteli versiyonunun tercih edildiğini dile getirdi.


     


    Ayrıca Bkz.PC kalitesinde tecrübe sunacak kablosuz Oculus Quest duyuruldu

     


    Diğer taraftan Oculus Go gözlüğünün arttırılabilir hafızasının olmaması farklı bir stratejiyi beraberinde getirmiş. Kullanıcılar yakın zamanda USB üzerinde 64GB’a kadar FAT32 bellek kullanabilecek. Böylece daha fazla içerik saklayabilme imkânı olacak.


     


    Carmack ayrıca yapılacak güncelleme içerisinde kullanım süresini uzatacak bir düşük güç modu ve parlaklığı değiştiren bir gece modu yer alacağını belirtiyor. Böylece gözlük ilk halinden daha iyi olacak.


     


    Oculus ilk nesilde yazılım tabanlı olarak sunduğu bu avantajları Oculus Go 2 modelinde ise donanım seviyesinde daha etkili olarak sunmayı planlıyor. Örneğin daha gelişmiş bir yonga seti ve biraz daha büyük bir batarya ile kullanım süresi artacak. Ayrıca hızlı şarj ve daha konforlu bir tasarım da plan dahilinde. Yine bir harici hafıza yuvası da düşünülüyor.


     


    Son olarak Carmack eğer bütçe ve zaman elverirse 6DoF destekli kontrolcüleri de gözlüğe ekleyerek kullanıcının sanal dünyaya daha fazla entegre edilmesini sağlayacaklarını da dile getirdi. Oculus Go 2 için şimdilik net bir tarih yok.


     







  • Şimdi herşeye yapay zeka deme furyası çıktı.Bunların hiçbiri yapay zeka değildir. Siri vs yapay zeka değildir. Çünkü birşeyin zeka olabilmesi için hesaplama yapıp olasılıklara ve verilere göre işlem yapıp çıktı vermesi yetmiyor, bilince sahip olması gerekiyor bilimin ve endüstrinin hedefi de bu yönde. Gerçek anlamda yapay zeka başarılırsa pandoranın kutusu açılmış olacak. Bu da yapay zekaya sahip olanın mutlak hakimiyet geliştirmesi demek.Hayal edemeyeceğimiz yeni buluşların gelmesi demek. Bu da malesef yeni savaşlar ve kan dökülmesi demek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.