Şimdi Ara

Türkiye'ye Pazar günü 'kasırga' geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
2
Favori
21.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     

     

    Geçtiğimiz haftalarda ABD’de etkili olan tropikal fırtınalar, ülkemizde de görülecek. Küresel tahmin sistemlerindeki modellere göre Türkiye’ye afet boyutunda hasarlar verebilecek bir kasırga adım adım yaklaşıyor.

     

    İyon Denizi üzerinden gelen Tropical Medicane olarak adlandırılan kasırganın yönünün değişmemesi halinde ülkemizin Orta-Akdeniz’ bölümünde büyük zararlara sebep olabileceği tahmin ediliyor. Kasırganın Pazar ya da Pazartesi günü yurdumuza ulaşması bekleniyor.


    Hangi şehirleri etkileyecek? 

    Kırbaç kasırgasının 30 Eylül Pazar günü Kıyı Ege’de rotası tam belli olmamakla birlikte Çanakkale, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla arasından kıyı şeridinden giriş yapması bekleniyor. Kasırganın etkisiyle Kıyı Ege ve Marmara Bölgesi’nde aşırı şiddetli yağışlar görülebilir.

    Ayrıca Bkz.Tırtıla benzeyen robot insan vücudunda ilaç taşıyabilir

    Akdeniz ülkeleri için büyük tehlike arz eden Tropical Medicane kasırgasının şiddetini Yunanistan’da azaltmadan Türkiye’ye ulaşması durumunda etkisi büyük olacak. Şiddetli rüzgarlar, kıyıya yakın yerleşim yerlerini etkileyecek.

     

    Tropical Medicane ismi,  'Mediterranean' (Akdeniz) ve 'hurricanes' (kasırga) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. 150 KM hızı aşması beklenen rüzgar, denizde yüksek dalgalara yol açacak. Tropical Medicane, ülkemize ilk kez uğrayacak.

      

    Meteoroloji: Tropik Fırtına geliyor

    Meteoroloji'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

    "Yapılan son değerlendirme ve analizlere göre bugün öğleden sonra Orta Akdeniz’de oluşması beklenilen Alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve Tropik Fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Orta Akdeniz’de oluşması beklenen Fırtınanın hafta sonu doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir.

     

    Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte Fırtınanın Ege bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.

     

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak fırtınanın oluşumu ve gelişimi takip edilmekte olup; Fırtınanın yön, şiddet ve etkileyeceği alan konusunda gerekli olduğunda tahmin, uyarı ve açıklamalar yapılacaktır." denildi.

     








  • Eskiden yorum yapmasamda bu siteye girer merak ettiğim konularda bilgi sahibi olurdum malesef şu anda 3-5 tane ergenle bisürü zırtapozun siyasi tartışmadan regl sorunlarına hangi pedi kullandıklarına kadar bilgı dışı konuları konustuğu saçmasapalak bi yer olmuş durumda. Forum yöneticileri üzerlerine düşen görevleri yerine getirmiyor. Eminim şimdi bu yorumumdan dolayı birileri bana saldırır ve yöneticide beni banlar. Ama azcık elinizi vijdanınıza koyun ve bu forum eskiden neydi şimdi ne oldu bi değerlendirin.
    Şuan kasırganın tam rotası belli değil, modeller arasında henüz mutabakat yok. Ayrıca bu kasırgalar coğrafyamızada ilk defa olmuyor ama çok ender oluyorlar. Kuresel ısınma sebebıyle gecmıs yıllardakınden daha kuvvetlı oluyorlar.

    Şuan bir kesinlik yok, modellerde kestıremıyorlar. Eğer böyle gelırse çok yıkıcı olur cunku bızım cografyamız ve alt yapımız buna musait degıl.

    Ayrıca amerıkadakı kasırgalar gıbı kuvvvetlı degıl arkadaslar ama bızım ulkemız alıskın olmadıgı ıcın cok yıkıcı olur bu sekılde gelırse. Suan CAT 1 derecesınde yanı kasırganın en alt sevıyesı ama bu cografya ıcın aşırı bır şey.
  • %50 harp silahı

    %50 fetö zannedilen sade vatandaşların ahı tuttu

    başka türlü buraya kasırga uğramazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 27 Eylül 2018; 13:59:48 >
  • birlik olmalıyız tropikal saldırılara karşı
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Süper nova Mage saldırısına uğradık
  • Zaten elektriğimiz haftada 1-2 kez kesiliyordu. Şimdi istikrarlı şekilde hep kesilecek.
  • Hatta adını gediz koyalım. İzmirdeki GDZ elektrik şirketinin başı çok ağrıyacak ama belki bunu fırsata çevirip zengin olabilirler.

    Bizim sokaktaki ve caddedeki elektrik direkleri 20-30 derece açılı duruyorlar. Bence yıkılırlar. Böylelikle yıkım için masraf harcamamış olacaklar.

    Sizin oralarda da eğimli direk varsa kasırga yaklaşırken evden çıkmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 27 Eylül 2018; 14:7:24 >
  • Ankaraya yağan dolu
    Mersindeki sel
    şimdi de bu kasırga..
    bunlar hep akp ye istemeyenlerin işi..
    kahrolun!!
  • Bize artık, Haarp! ile saldırmaya karar verdiler.

  • Türkiye'de de kasırga görülüyor ya... Artık diyecek bir şey bulamadım, ki bunu MANGKHUT kasırgasını yaşamış biri olarak söylüyorum.


    Dünya yavaş yavaş yok olmaya başladı.

  • işte bunlar hep dış güçlerin manipülasyonu !!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeen

    Bu mesaj silindi.
    Son cümle çok hoşuma gitti hocam o kadar haklısın ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İklim değişikliğiyle beraber bu tip doğa olayları yaşadığımız bölgelere de etki etmeye başladı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.