Şimdi Ara

PC oyuncuları kontrolcüleri sevdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
    “Oyun PC’de mi oynanır konsolda mı?” sorusu uzun yıllardır oyuncular arasında şiddetli tartışmaların fitilini alevlemiştir. Her iki taraf da bu tartışmada oldukça katı tutum sergilese de, Valve tarafından yayınlanan yeni bir rapor PC oyuncularının konsollara has oyun kontrolcüsünü sevdiğini gösteriyor.

    Valve 2015 yılında Steam için yayınladığı bir güncellemeyle, oyun kontrolcülerinin oyunlara göre özelleştirilmesini desteklemeye başladı. Bu tarihten itibaren Steam üzerinde 30 milyondan fazla kullanıcı hesaplarına oyun kontrolcüsü tanımlandı. Bu kullanıcıların yarısına yakını ise birden fazla kontrolcü kaydetti.
     

    Birincilik Xbox kontrolcülerinde

    Xbox 360 ve Xbox One kontrolleri PC oyuncuları tarafındanen çok tercih edilen kontrolcüler olmuş. Bu ikiliye ait cihazlar toplam 40 milyondan fazla kaydedilmiş. İkinciliği ise PS3 ve PS4 kontrolcüleri çekiyor. Bu ikiliden 16 milyon kontrolcü PC oyuncularının hayatına girmiş. Raporda yer alan ilginç bir detay ise Nintendo kontrolcüsünün yedinci sırada yer alması.
     
     
    Kontrolcüye ait tam destek Mayıs ayı itibariyle sunulsa da kontrolcü hızlı bir şekilde yedinci sıraya yükselmeyi başarmış.
    Valve raporunda Steam kontrolcüsüne ait verileri de paylaşmış. Her ne kadar 1.3 milyon adet satılsa da kontrolcü en fazla sayıda farklı oyunla birlikte kullanılan kontrolcü olmayı başarmış.
     
     
    Valve raporunun zamanlaması ilginç. Xbox uzun süre sonra konsollarında, geliştiricinin iznine bağlı olarak, oyunlarda fare ve klavye destekleme yönünde karar aldı. Rapor ise PC oyuncularının kontrolcüleri ne denli benimsediğini ortaya koyuyor.
     







  • " PC oyuncuları kontrolcüleri sevdi " Büyük yalanlar sılaramasında 1. sırayı alır.

  • Olabilir, benim açımdan pek yalan durmuyor. Fps oyunlarını klavye fareyle diğer oyunları gamepad (xbox one s) ile oynuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fps oyunları dışında ben kullanıyorum.

  • Hocam doğru olabilir şahsen fps harici xbox gamepad i ile oynuyorum. Güzel oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her oyun klavye ve fare ile istenildiği gibi oynanamıyor . Bu tür oyunları ben kontrolcü ile oynamayı tercih ediyorum .



    Dark Souls türevi , TPS oyunları , bağımsız yapımlar , dead cells gibi 2D oyunlar (Salt and sanctuary , Hollow Knight , Celeste , ) Arcade oyunlar , gibi gibi aklıma gelmeyen binlerce oyunu çok rahat ve konforlu şekilde gamepad ile oynayabilirsiniz .

    Şimdiye kadar PS4 gamepadi kullanıyordum PC de kablosuz olarak , yakında xbox one kontrolcüsünüde deneyeceğim . Sırf Sekiro™: Shadows Die Twice ve Metro Exodus için bile gamepad alırım ben .

    Metro FPS oyunu dikkatinizi çekerim çok rahat bir şekilde FPS de oynayabiliyorum ben ancak tabii ki multiplayer oyuncusu olmadığım için MP deki performansı beni ilgilendirmiyor . MP bazlı oyuncu iseniz klavye fare ikilisi çok daha avantajlı olacaktır .

    Benim gibi oyuncular için ise multiplayer modu gereksiz olduğu için gamepad ile SP oyunlarda keyifli saatler geçirebilirsiniz .





  • klavye+mouse optimizasyonu kötü olduğundan olmasın? oyunların çoğunluğu konsol devşirmesi.

  • Evet benim gibi xbox one x kontrolcüsünü yani gamepad ile kullanmayı seviyor.Gerçekten hiç bir tuş ayarı yapmanıza gerek kalmadan çoğu oyunu oynayabiliyorsunuz.

  • “‘PC oyuncuları kontrolcüleri sevdi’ Büyük yalanlar sılaramasında 1. sırayı alır.”



    Büyük yalanlar sılaramasında 1. sırayı alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarış 2D ve rpg oyunlarında gamepad çok mantıklı. Sonuçta hepimiz atariden gelmedik mi tribe girmeye gerek yok
  • Oyun yapımcıları kontrolleri konsola göre geliştirdiği için normaldir. Birkaç strateji ve fps oyunları hariç tümü için geçerli. Ben de ac origins oyununu kontrolcüyle oynamıştım

  • Mecburiyetten kullanıyorum genelde. Rocket League'i klavye ile oynamayı deneyin isterseniz.



    Bir de böyle dövüş oyunu vs tarzında konsol kökenli oyunlar ona göre geliştiriliyor , en rahat kullanım kolda oluyor.



    Yoksa FPS'i kolla oynayan adam yoktur bilgisayarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps 4 kontrolcüsü xperia telefonlarla da güzel çalışıyor. İstemsiz bir şekilde aldım ama memnun kaldım.

  • Bende Logitech f310 ile oynuyorum oyunları Fps-Tps fark etmez çok rahat ve konforlu oluyor yaslanıyorum koltuğa kollarımı haraket ettirmeden bir kaç parmak hareketiyle bitiriyorum oyunumu tabi profesyonellik arayan klavye+fare konfor arayan kesinlikle Gamepada alışmalı başlarda zor oluyor ama alıştıkça o klavyede oluşan omuz ağrısının olmadığını görünce aşık oluyorsunuz.
  • Elbette seveceğiz! Çünkü en evrensel ve standart gamepad xbox one s veya x kumandasıdır...bu x360 döneminde de böyleydi!

  • PS5'te kumanda butonları Xbox gibi dizilmeli.

  • 150 lira olan kontrolcü 400 lira oldu, çok seviyoruz.

  • FPS dışında çoğu oyun harika oynanır, rahat bir şekilde uzanıp oynamak için de kontrolcü ideal. PC'de Xbox kolunun birinci olması da %80 uyumluluk %20 diziliminin harika olması. Keşke PS e de çalışsa o kol.

  • Ben de hikayeli oyunlarda Xbox 360 kontrolcüsünü kullanıyorum. Çok keyifli ve rahat oluyor. Fakat Xbox One'ınkini o kadar çok beğenmedim.

  • FPS oyunlarını DS4 ile oynuyorum. Hiç de sıkıntı çekmedim. Single için konuşuyorum, kaldı ki multi de denediğimde fena işler çıkarmadım. Gyro özelliği olmadığı için Xbox one controlleri bıraktım. Cemu da, Zelda breath of the wild oynarken, Nintento pro kontrolleri aramadım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.