Şimdi Ara

Qualcomm’dan Apple’a hırsızlık suçlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Modem kullanımı ile ilgili olarak başlayan ve teknoloji dünyasının büyük kavgalarından biri olarak tarihe geçen Qualcomm-Apple kavgasının yakın zamanda uzlaşı ile bitebileceği ifade ediliyordu. Ne var ki Qualcomm kavgayı bitirecek gibi görünmüyor.




    Daha da büyüdü


     


     


    Pek çok ülkede davalar açılmasına ve satış yasağına kadar giden taleplerin yapılmasına neden olan kavgada ikinci perde başladı diyebiliriz. Qualcomm, eski müşterisi Apple’ın modem sırlarını çalarak Intel’e tedarik ettiğini iddia ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.Su damlası çentikli OnePlus 6T sızmaya devam ediyor

    Hatırlanacağı üzere Apple’ın telefonlarında kullandığı modemlerini bilerek yavaşlattığı ve sonrasında testlerde düşük göstererek imajını yıprattığı gerekçesiyle Qualcomm şikayette bulunmuştu. Apple ise Qualcomm’un modem tedariği karşılığında bazı patentlere haksız erişim istediğini ve belirli konularda üçüncü taraf üreticiler ile ortaklığını kısıtlamaya çalıştığını iddia etmişti. Sürecin geldiği son noktada ise Apple’ın Qualcomm modemlerinden tamamen vazgeçerek Intel’e geçiş yaptığını görmüştük.


     


    Şimdi ise doğrudan bir hırsızlık suçlaması var. Qualcomm aslında geçen yıl sonlarında Apple’In kendisine ait modem teknolojilerini izinsiz bir şekilde Intel’e aktardığını ve böylece Intel modemlerinin daha iyi hale geldiği şikayetini yapmıştı.


     


    Geçtiğimiz hafta bu şikayetini dava dilekçesine dönüştürdü ve daha fazla ayrıntıya yer verdi. İddiaya göre Apple yıllardır Intel’e bilgi sızdırıyor. Elbette bu yıllardır ifadesinin ilk ortaklığın başladığı 2016 yılına referans gösterdiğini söyleyebiliriz. Qualcomm, Apple ile çalıştığı dönemde modemlerin sisteme entegrasyonu için ortağına bazı teknolojilere erişim sağlamıştı. İşte Apple’ın bunu suistimal ederek teknolojileri çaldığını iddia ediyor.


     


    İddialar oldukça ses getirecek mahiyette. Apple’ın bu iddialara nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor. Haliyle Intel de yakın zamanda bu kavganın içerisinde yer alacaktır.


     







  • Çaldığından hiç şüphe duymuyorum.

  • Amerikan firması ise çalma denmiyor ona, esinlenme.

  • Bu teknolojik gelişmenin sahibi şenmişsin. Hadi hırsız senin kadar bilmiyor nasıl olsa. Yap bakalım daha iyisini de görelim. Bekliyoruz dört gözle.

  • Eyy Qualcomm ne yüzle gidip applea dava açıyorsun. Git önce appledan üstün bir işlemci yap sonra gel. Kaç yıldır uğraşıp duruyorsun hala bir jenerasyon gerisinden geliyorsunuz apple'ın yazıklar olsun.

  • Kuru iftira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptıkları işlemciler Apple’ın geçen yılki işlemcilerini bile geçemediği için her yerden saldırıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple cirkef bir firma. Başarıya giden her yol mübah tır diye yapar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kadar büyük şirkette hırsızlıkta olur.

  • Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz. Yapmıştır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıkçası ben de çok şaşırmadım. Allah'ın dikdörtgenine bile patent alan bir firmadan beklerim böyle şeyler.

  • Apple ıntel marka modem kullanmaya basladıgı ıcın qualcomm'un zoruna gıtmış.

  • Çoğu kişi Apple konduramamis neden ise.



    Qualcomm says that Apple helped Intel engineers to fine-tune the modems to improve performance using Qualcomm’s software and tools.

    Qualcomm said it gave the software and tools to Apple with strict restrictions on their use. Apple demanded access to make updates to the software that runs the chips in order to make them work better in the iPhone, Qualcomm said.

  • İddiaya bak. Intel'in modemlerinin seneden seneye gelişmesini kendi teknolojilerinin Apple tarafından tedarik edilmesine yormuşlar. He bir tek Qualcomm geliştiriyordu kendini diğerleri yerinde sayıyordu. Ne modem sırrıymış bir türlü kanıtlayamadılar nedense, Apple'da iyi ki vazgeçmiş şunlardan 😂😂😂

    iPhone'larda Intel modemin entegre edilmesinden kaynaklı olsa gerek. Qualcomm hala modem tedarik etmeyi falan düşünüyor herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 26 Eylül 2018; 12:50:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnovasyon adı altında esinlenme vardır. Çalma yoktur lütfen.

  • hasanandnexus kullanıcısına yanıt
    Kasıtlı olarak geriden gidilir. Rakibin hatası ve ileride çıkacak zorluklara karşı bilgi toplanır. sonra araklama geçirme pardon arge ile yeni ürünmüş gibi piyasaya sürülür.
  • Apple modemleri bundan almadı diye kuduruyorlar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yav birader, suçlama ne kadar doğrudur bilmem, Apple a bu konularda güvenmeyen biriyim. Ama intel zaten senin ilerinde seyreden bir firma. Adamların Arge ye ayırdığı bütçe senin şirketin kadar (!) İhtiyacı var mı diye düşünmüyor değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.