Şimdi Ara

Teknofest gibi etkinliklerin faydalı olacağını düşünüyor musunuz? Sizce sayıları artmalı mı? [Anket#23]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    20 Eylül günü Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde ve Aselsan, Baykar, İGA, İsbak, Roketsan, TAI, Türk Hava Yolları (THY), TÜBİTAK ve TÜRKSAT gibi Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle "Ayakları yere basmayan ilk festival" sloganıyla İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanında düzenlenen Teknofest İstanbul, büyük rağbet gördü. 
     
    14 farklı kategoride teknoloji yarışmalarına, dünya drone yarışmasına, siber güvenlik yarışmalarına, konser, gösteri ve çeşitli sergilere ev sahipliği yapan Teknofest İstanbul, ülkemizin teknolojik anlamda kaydettiği gelişmeleri ve ilerleyen süreçlerdeki atılımları için büyük önem arz ediyor. Peki ya bu tarz etkinliklerin sayısı artırılmalı mı? Siz ne düşünüyorsunuz?
     
     







  • Başlık olarak kesinlikle sayısının artması gereken etkinliktir. Ancak uygulanış, plansızlık ve içerik açısından sınıfta kalmıştır.

    Etkinliğin içine siyasi propaganda serpiştirilmesini geçtim; sırf kalabalık olsun, reklam olsun diye çocukları zorunlu getirtiyorsunuz ama plansızlık ve düşüncesizlik yüzünden hepsi mahvoluyor.

    Yine plansızlık ve programsızlık sebebiyle arabalarıyla ve motorlarıyla gelen insanlar için festival bildiğin eziyet haline geliyor.

    Bambaşka bir etkinlik için bisiklet turu düzenleniyor, rota vs. belli. Sonra gelip son dakikada rotayı değiştiriyorsunuz, "bisikletliler Teknofest'e sürecek" diyorsunuz. Amaç yine belli.

    Bunun gibi sayısız sıkıntı var, saymakla bitmez.

    Siyasi şov uğruna böyle saçmalıklar yapacaklarsa hiç yapmasınlar. Yoksa düzgün bir şekilde teknolojinin tanıtılmasına, insanların bilinçlendirilmesine kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum. Ülkemizde bir sürü festival, fuar, etkinlik vs. yapılıyor ve kimse laf etmiyorken, Teknofest'in bu derece olumsuz karşılanmasının sebeplerini biraz oturup düşünmek gerek.
  • Bazılarında DAMAT ALERT sendromu yaratmış olabilir. O yüzdenhttps://www.youtube.com/watch?v=FlEyq2DRdP4

  • bu seneki etkinliklerden pek haberim olmadı ama teknoloji üzerine oturumlar, çalışmalar, denemeler yapılmalı. yazılım tarafı da boş geçilmemeli, bir konu belirlenerek 3-4 gün sürecek yazılım yarışması, yeni başlayanlar için ufak çaplı bilgilendirme kursu gibi şeyler olması gerekiyor. ama reklamlarında hiç bu tarz şeylerden bahsetmemişler benim için üzücü bir durumdu.


    bizim ülke olarak sıkıntımız teknolojiyi kullanmak değil üretememek, yenilikçi bir yapımızın olmaması. bu eksikliklerimizi kapatacak yönde etkinliklerin artması gerekli, gençleri hem bu yönde yönlendirmek ve çalışma-yarışmalarda başarılı olanlara burs desteği sağlamak gerekli. festivalde hazırı göstermek yerine parlak beyinleri keşfetmeye yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi şart.

  • Teknofest gibi etkinliklerin faydalı olacağını düşünüyor musunuz?

    faydadan kasıt nedir? Neye olacak faydası?

  • Bence daha da yaygınlaştırılmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle artmalı düşüncesindeyim. Fırsatlar çoğalır, burda herkes festivalin görünen yüzünü konuşuyor ama sanırım Türkiye'de ilk defa bir Roket yarışması yapıldı. Nice gençlerimiz yeteneklerini gösterdi yarıştı, yani fırsat verilirse ne tür gençlerimizin ortaya çıkabileceğini gördük. Ki daha katılamayan onlarca gencimiz olduğunu düşünüyorum. Sayıları artmalı göstermelik kalmamalı destekler devam etmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır, bence gereksiz.
    Diyenler yattığı yerden sürekli eleştirecek bir şey arayan tiplerdir muhtemelen.Bu tipler Türkiye de aşırı fazla ve gelişmenin önünde ki en büyük engel.

  • Evet
  • bu sene teknofest değil de 3. havalimanı gösterisi gibiydi. bir parti toplantısı gibiydi çok pişman oldum gittiğim için

  • evet gerekli hayır diyenler sırf hükümet için hayır diyor böyle kafa olduktan sonra sol kesim kazanamazzz :)

  • https://tr.sputniknews.com/turkiye/201809041035034972-aa-iha-dha-yerli-ve-milli-anakart-cin-mali/

    Bu ve Bunun gibiler için çok iyi fırsat var.

    "100 yerli ve milli" duyguları sömürmek için bence şart

  • yıllarca fanta festivali adı altında karıkız peşinde koşup abazalığı halen atlatamayan gençliğe tekno festival ne yazar. Biz eleştirelim sadece neyimize teknoloji...

  • gereksiz diyenlere Allah tan akıl niyaz ediyorum.

  • Ulaşım rezalet, alan şantiye, isim tekno ama içerik sadece havacılık üzerine. Ülkede teknoloji üzerine festival yapılmalı ama bu üçüncü havaalanı propagandası şeklinde yapmak yerine gerek içerik, gerekse de konum anlamında herkese hitap edecek şekilde yapılmalı.
  • Dedi biatci...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xabc X kullanıcısına yanıt
    Fazla biat iyi degildir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tabi ki böyle şeylerin artması önemli, ama şahsen geliştirilen teknoloji üzerine gidilerek, bir çok firma bizde bunlar var diyip getirip ürün standı açmış, dikkatimi çeken her markada firmada bir koltuk bir vr gözlük sanal gerçeklikle teknoloji şovu. Ondan ziyade gençlere ve çocuklara teknolojiyi sevdirecek içlerindeki yaratıcı düşünceyi yükseltecek "maker" diye tabir edilen yazılım, tasarım, hayal gücü içerikli icraatlar daha yoğun olmalı. Tabi bir de daha merkezi bir yerde zira ulaşım noktasında çok zorlu bir lokasyonda.

  • Begenmeyen gitmesin ;)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.