Arkadaşlar ben ilk laptopumu alırken 6000 serisi yoktu henüz.(eylül 2006 da) bende araştırıp Hp 5000 serisinden dv5287ea aldım. 6 ay hiç bir sorunla karşılaşmadan kullandım. 6 ay sonunda kullanıcı hatası diyebileceğimiz bir hata meydana geldi ve sağolsunlar hp de tamir edemediği laptopumu yenisi ile değiştirdi.
şimdi ben 6 ay hiç problemsiz kullandım ve bu sitedeki şikayetleri de 2 aya kadar hiç fark etmemiştim. bu yeni cihaz gelene kadar burayı takip ettim ve sikayet sitelerinide okudum HP ile olan problemleri.
açıkçası içim ürperdi. ama ben bu 6 ay boyunca hiçbir en ufak bile olsa problemle karşılaşmadım.
YANi soruyorum size HP alıp ta memnun kalan hiç kimse yokmu arkadaşlar. buraya hp kullanıp sorun yaşamayan veya problemi olmayan arkadaşlar fikirlerini yazabilirlermi.
hangi seri HP kullanıyorsunuz. ve memnuniyetinizi belirtirmisiniz?
Ayrıca belirtmek isterim arkadaşlar. Ben ilk kez laptop alıp kktc de üniversiteye gittiğimde yurt ta kalan arkadaşlarımın çoğunda bilgisayar yoktu. ilk bayram tatilinde türkiyeye döndü herkes tatil için ve neredeyse %80 i laptop alıp döndü kktc'ye ve bunlarında %60 ı diyebileceğim bir bölümü HP laptop almıştı. hiç birinde problemle karşılaşmadılar.
Sanırım bu siteye sadece şikayeti olanlar mesaj yazıyor. bir o kadarda memnun kalan kullanıcı olduğuna eminim. Yanılıyor muyum???
Üstelik çalıştığım şirkette 100 den fazla bilgisayar var ve hepsi HP-Compaq bilgisayarlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtngngr -- 17 Nisan 2007; 21:55:48 >
imzamdaki notebook'u kullanıyorum cok memnunum.. yetmedi kardeşime de hp pavilion dv5204 aldım.. kardeşimin laptopunda ufak bir sorun oluştu..izmir hp bölge onarım merkezine götürdüm.ertesi gun hemen yaptılar.. hp'den memnunum..
kardeş açtığın topiğin başlığı karamsar olmuş seni görende acerdan bahsediyorsun sanar hp den mutlu olan bissürü vatan evladı var bu topraklarda...ama şansızlıklar yaşayanlarda var..pavilion serisi sorunlu çıktı diyolar ondan uzak durulabilir ama diğer seriler hiçte fena değil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nKEEPr -- 12 Nisan 2007; 11:42:11 >
selam arkadaşlar ben 1 aydır HP ea 6185 kullanıyorum ve çok memnunum forumları okudum ses filan diyolar ama ben hiç öle bşeye rastlamadım.İyi kide almışım diyorum.Ayrıca müşteri desteğide çok iyi.Pili 1.30 saat gidiyo ama o da kullandığım programlardan kaynaklanıyor sanırım. Ben herkese tavsiye ediyorum....
selam arkadaşlar ben 1 aydır HP ea 6185 kullanıyorum ve çok memnunum forumları okudum ses filan diyolar ama ben hiç öle bşeye rastlamadım.İyi kide almışım diyorum.Ayrıca müşteri desteğide çok iyi.Pili 1.30 saat gidiyo ama o da kullandığım programlardan kaynaklanıyor sanırım. Ben herkese tavsiye ediyorum....
aynen bendeki makinada da ses falan yok .
tek sorunum vista ile pek anlaşamıyoruz ve bazı programlarda kurulum işlemi gerçekleşmiyor ama yawaş yawaş alışıyorum galiba..
arkadaşım HP nin nesinden memnun olalım. hanım çocuklara emekli parası ile hediye HP laptop aldı 6 ay sonra donanım uyumsuzluğundan cihazın anakartı yandı artı hardiski off oldu. 1 ay sonra kasa hariç herşeyi değişmiş olarak geldi. yanan laptopta Allah tan önemli veriler yoktu. MSİ takip edin ürettiği ürünler daha kaliteli olmaya başladı. Burada şunu belirtmek isterim COMPAQ çok kaliteli ürünler çıkarıyordu, HP satınaldıktan sonra kalitesi çok düştü, tartışılır bir marka oldu. Son kullanıcı olarak hp den uzak durmanızı tavsiye ederim.
arkadaşım HP nin nesinden memnun olalım. hanım çocuklara emekli parası ile hediye HP laptop aldı 6 ay sonra donanım uyumsuzluğundan cihazın anakartı yandı artı hardiski off oldu. 1 ay sonra kasa hariç herşeyi değişmiş olarak geldi. yanan laptopta Allah tan önemli veriler yoktu. MSİ takip edin ürettiği ürünler daha kaliteli olmaya başladı. Burada şunu belirtmek isterim COMPAQ çok kaliteli ürünler çıkarıyordu, HP satınaldıktan sonra kalitesi çok düştü, tartışılır bir marka oldu. Son kullanıcı olarak hp den uzak durmanızı tavsiye ederim.
amacım burda hp laptoplardan memnun olanların mesaj bırakmaları. memnuniyetlerini dile getirsinler.
sitede tonlarca şikayet topic'i var zaten birazda yüzü gülen kullanıcılar mesaj yazsın. hep kötü yanlarını görmek gerekmez.
arkadaşlar HP mağdurları olarak yanlış anlaşılmışız galiba . HP eski köklü markalardandı ,hatta notebookta Toshiba'dan sonra Asus yerine HP diyorlardı(diyorduk) . Ancak HP yeni pavilion kasasını piyasaya sürdü süreli servis başımıza bela oldu (HP değil servis) .HP ,Avrupa'da hatasını kabul edip yeni kasa pavilionlardaki ısınma ve ses sorunundan dolayı memnun olmayan kullanıcılarına çeşitli değiştirme avantajları sundu , garantilerinde kolaylıklar sağladı , kısacası büyüklüğünü kanıtladı . Amaaaa burada bunların hiçbirisi yürürlüğe girmedi , üstüne üstlük HP , Türkiye'de zaten mevcut olan tüketici kurallarını bile savunamadı . Ülkenin en bütük yazıcı satıcısı ve fotoğraf makine/bilgisayar pazar payının da büyük sahiplerinden birisi olarak serviste yetersiz kaldı , yetmedi bir sürü başarısız iş çıkardılar . Bizler de bunların mağdurları olarak şikayetlerimizi dile getirdik . Bugün HP almayın diye bangır bangır bağıranlardan biriysem emin olun kimsenin ekmeğinde gözüm olduğundan değil , ülkemizde kültürümüzün ve insanımızın kaybettiği hizmette kaliteyi arayışımdandır . Notebook cep telefonu, tv veya normal bilgisayar değildir : tamiri hassasiyet , kullanıcısı hizmet ister . Bu da ülkemizde en zor bulduğumuz şey.
arkadaşlar HP mağdurları olarak yanlış anlaşılmışız galiba . HP eski köklü markalardandı ,hatta notebookta Toshiba'dan sonra Asus yerine HP diyorlardı(diyorduk) . Ancak HP yeni pavilion kasasını piyasaya sürdü süreli servis başımıza bela oldu (HP değil servis) .HP ,Avrupa'da hatasını kabul edip yeni kasa pavilionlardaki ısınma ve ses sorunundan dolayı memnun olmayan kullanıcılarına çeşitli değiştirme avantajları sundu , garantilerinde kolaylıklar sağladı , kısacası büyüklüğünü kanıtladı . Amaaaa burada bunların hiçbirisi yürürlüğe girmedi , üstüne üstlük HP , Türkiye'de zaten mevcut olan tüketici kurallarını bile savunamadı . Ülkenin en bütük yazıcı satıcısı ve fotoğraf makine/bilgisayar pazar payının da büyük sahiplerinden birisi olarak " hp serviste yetersiz kaldı " , yetmedi bir sürü başarısız iş çıkardılar . Bizler de bunların mağdurları olarak şikayetlerimizi dile getirdik . Bugün HP almayın diye bangır bangır bağıranlardan biriysem emin olun kimsenin ekmeğinde gözüm olduğundan değil , ülkemizde kültürümüzün ve insanımızın kaybettiği hizmette kaliteyi arayışımdandır . Notebook cep telefonu, tv veya normal bilgisayar değildir : tamiri hassasiyet , kullanıcısı hizmet ister . Bu da ülkemizde en zor bulduğumuz şey.
evet bende öyleyim niye mi? çünkü amacım insanları hp nin çoğu ürünü ayıplı çıktıgından servisin bir gün kullanılmak istendigi zaman ne kadar yetersiz kaldıgını bilinçlendirmek ondan sonra isteyen istedigini alsın zaten kimseyi ilgilendirmez
hp nin pavilion serisinde biraz fazla sorunlar yaşanıyor..dolayısıyla bundan sonra hp alacakların pavilion serisinden laptop beğendiklerinde birkez daha düşünmeleri gerekecek..onun dışında hp kendini ispatlamış ve laptop alanında benim gözümde asustan daha önce gelen bir markadır...AYRICA HP BIRAKSIN LAPTOP ÜRETMEYİ YAZICI ÇIKARMAYA DEVAM ETSİN şeklindeki düşünce yapsınıda kınıyorum...
arkadaşlar HP mağdurları olarak yanlış anlaşılmışız galiba . HP eski köklü markalardandı ,hatta notebookta Toshiba'dan sonra Asus yerine HP diyorlardı(diyorduk) . Ancak HP yeni pavilion kasasını piyasaya sürdü süreli servis başımıza bela oldu (HP değil servis) .HP ,Avrupa'da hatasını kabul edip yeni kasa pavilionlardaki ısınma ve ses sorunundan dolayı memnun olmayan kullanıcılarına çeşitli değiştirme avantajları sundu , garantilerinde kolaylıklar sağladı , kısacası büyüklüğünü kanıtladı . Amaaaa burada bunların hiçbirisi yürürlüğe girmedi , üstüne üstlük HP , Türkiye'de zaten mevcut olan tüketici kurallarını bile savunamadı . Ülkenin en bütük yazıcı satıcısı ve fotoğraf makine/bilgisayar pazar payının da büyük sahiplerinden birisi olarak " hp serviste yetersiz kaldı " , yetmedi bir sürü başarısız iş çıkardılar . Bizler de bunların mağdurları olarak şikayetlerimizi dile getirdik . Bugün HP almayın diye bangır bangır bağıranlardan biriysem emin olun kimsenin ekmeğinde gözüm olduğundan değil , ülkemizde kültürümüzün ve insanımızın kaybettiği hizmette kaliteyi arayışımdandır . Notebook cep telefonu, tv veya normal bilgisayar değildir : tamiri hassasiyet , kullanıcısı hizmet ister . Bu da ülkemizde en zor bulduğumuz şey.
evet bende öyleyim niye mi? çünkü amacım insanları hp nin çoğu ürünü ayıplı çıktıgından servisin bir gün kullanılmak istendigi zaman ne kadar yetersiz kaldıgını bilinçlendirmek ondan sonra isteyen istedigini alsın zaten kimseyi ilgilendirmez
quote:
amacım burda hp laptoplardan memnun olanların mesaj bırakmaları. memnuniyetlerini dile getirsinler.
sitede tonlarca şikayet topic'i var zaten birazda yüzü gülen kullanıcılar mesaj yazsın. hep kötü yanlarını görmek gerekmez.
arkadaşlar HP mağdurları olarak yanlış anlaşılmışız galiba . HP eski köklü markalardandı ,hatta notebookta Toshiba'dan sonra Asus yerine HP diyorlardı(diyorduk) . Ancak HP yeni pavilion kasasını piyasaya sürdü süreli servis başımıza bela oldu (HP değil servis) .HP ,Avrupa'da hatasını kabul edip yeni kasa pavilionlardaki ısınma ve ses sorunundan dolayı memnun olmayan kullanıcılarına çeşitli değiştirme avantajları sundu , garantilerinde kolaylıklar sağladı , kısacası büyüklüğünü kanıtladı . Amaaaa burada bunların hiçbirisi yürürlüğe girmedi , üstüne üstlük HP , Türkiye'de zaten mevcut olan tüketici kurallarını bile savunamadı . Ülkenin en bütük yazıcı satıcısı ve fotoğraf makine/bilgisayar pazar payının da büyük sahiplerinden birisi olarak" hp serviste yetersiz kaldı " , yetmedi bir sürü başarısız iş çıkardılar . Bizler de bunların mağdurları olarak şikayetlerimizi dile getirdik . Bugün HP almayın diye bangır bangır bağıranlardan biriysem emin olun kimsenin ekmeğinde gözüm olduğundan değil , ülkemizde kültürümüzün ve insanımızın kaybettiği hizmette kaliteyi arayışımdandır . Notebook cep telefonu, tv veya normal bilgisayar değildir : tamiri hassasiyet , kullanıcısı hizmet ister . Bu da ülkemizde en zor bulduğumuz şey.
quote:
Çok şükür ki dizüstü bilgisayarımı sadece iş amaçlı kullanıyorum ve "HP Ticari Seri" cihazlar alarak hem kaliteyi hem de konforu yaşıyorum. Zaten aklıma hiç başka marka almak yok.
Burada anlatılanlardan anlıyorum ki, HP'nin tüketici ürünlerine ve ticari ürünlere verdiği destek arasında fark var.
Benim iade talebimi yarım günde değerlendirip, bir iş günü dolmadan kur farkı dahil ücret iadesi kararı veren HP'den gayet memnunum. Ayrıca sadece telefonda verdiğim bilgi ile adresime Dhl ile ücretsiz batarya gönderiyorlar, dizüstü bilgisayarımı servise bırakırken ya hard-diskimi söküp alıyorum veya servise gitmeden önce haber verip, birkaç gün içinde yedek ürün alıyorum, her talebime 24-48 saat içinde dönüş yapıyorlar vs.
Zaten Pavillion serilerini ilk günden beri gözüm tutmadı. Ne öyle dokunmatik tuşlar, her tarafında ışıklar, kimse kızmasın ama bana oyuncak gibi geliyor. Bu kadar albenili cihazlar, markası ve türü ne olursa olsun daha hassas oluyorlar.
dv 6172 ea modelini kullanmaktayım. Dahili mikrofonu bozuldu ve servise bıraktım. Tam 1 hafta sonra servis sırası gelmiş cihazın. Parça sipariş etmişler (mikrofon), 2 haftadır da onu bekliyorum. Toplam 3 hafta oldu, arızası topu topu dandik bir mikrofon!! Servise telefon açıp da mikrofonun stoklarında olup olmadığını sorduğumda, bana " biz hp olarak hiçbir parçayı stoklarımızda bulundurmayız, her türlü parçayı yurtdışından sipariş ederiz, bu da minimum 15 işgünü alır" diyen ve konuşmanın geri kalanında beni azarlamaya kalkan ucubelerle karşılaştım. 1 dolarlık mikrofonu stoğunda bulunduramıyorsan, o zaman ne mokuma kalkıp ben teknik servisim diyorsun???? Benim verdiğim para haram zıkkım olsun, bir daha ölsem hp nin herhangi bir cihazına para vermem.
Orjinalden alıntı: THEONE dv 6172 ea modelini kullanmaktayım. Dahili mikrofonu bozuldu ve servise bıraktım. Tam 1 hafta sonra servis sırası gelmiş cihazın. Parça sipariş etmişler (mikrofon), 2 haftadır da onu bekliyorum. Toplam 3 hafta oldu, arızası topu topu dandik bir mikrofon!! Servise telefon açıp da mikrofonun stoklarında olup olmadığını sorduğumda, bana
"biz hp olarak hiçbir parçayı stoklarımızda bulundurmayız, her türlü parçayı yurtdışından sipariş ederiz, bu da minimum 15 işgünü alır"
diyen ve konuşmanın geri kalanında beni azarlamaya kalkan ucubelerle karşılaştım. 1 dolarlık mikrofonu stoğunda bulunduramıyorsan, o zaman ne mokuma kalkıp ben teknik servisim diyorsun???? Benim verdiğim para haram zıkkım olsun, bir daha ölsem hp nin herhangi bir cihazına para vermem.
Size bu saçma bilgiyi kim verdi, cihazı nereye teslim etmiştiniz ? HP Bölge Onarım Merkezi ile mi konuştunuz, yoksa yetkili servislerden biri ile mi ? HP Türkiye'de yedek parça stoğu ve servis organizasyonu en geniş dizüstü markasıdır.
Bana da seneler önce yetkili servis DATAPRO, HP dizüstü bilgisayarıma tamir edilmiş anakart takıldığını, bunun normal olduğunu söylemişti. Hemen merkezi aradım, "HP tamir edilmiş parça kullanmaz" dediler ve cihazı bölge onarım merkezine alarak, yeni anakart takarak, özür dilediler. Sonra Datapro'nun bayağı başını ağrıtmıştım; meğerse HP'den yeni anakart alıp, benim cihazıma tamir edilmiş kart takmışlar. Zaten o günden sonra yetkili servislere cihaz teslim etmedim.
Son olarak, eğer Hp Bölge Onarım Merkezi size böyle bir cevap verdiyse, ben artık Pavillion'lar için servisin HP tarafından değil, taşeron firma tarafından verildiğine inanacağım. HP Ticari Seri dizüstü bilgisayarlarımız için 1-2 iş günü maksimum arıza tespit süresi, taş çatlasa 3-4 iş günü de parça değişimi süresi ile bize hizmet veriyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 16 Nisan 2007; 10:10:57 >
imzamdaki dizüstü bilgisayarı ocak 2007'den beri kullanıyorum. şu ana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. maşallah. şikayetlerde sanırım donanım yanında kullanıcı hatasını da eklemek lazım. biraz daha dikkatli kullanılırsa çarpma,su,çay, kola dökme vb. gibi. ama donanımsal sorunlara diyecek bir şeyim yok. yasal haklar ortada zaten onları iyi bilmek lazım. bilinçli tüketici olmak lazım. alırken de biraz araştırma yaparsak sanırım daha iyi olacak. herkese sorunsuz günler. hoşçakalın.
Orjinalden alıntı: THEONE dv 6172 ea modelini kullanmaktayım. Dahili mikrofonu bozuldu ve servise bıraktım. Tam 1 hafta sonra servis sırası gelmiş cihazın. Parça sipariş etmişler (mikrofon), 2 haftadır da onu bekliyorum. Toplam 3 hafta oldu, arızası topu topu dandik bir mikrofon!! Servise telefon açıp da mikrofonun stoklarında olup olmadığını sorduğumda, bana
"biz hp olarak hiçbir parçayı stoklarımızda bulundurmayız, her türlü parçayı yurtdışından sipariş ederiz, bu da minimum 15 işgünü alır"
diyen ve konuşmanın geri kalanında beni azarlamaya kalkan ucubelerle karşılaştım. 1 dolarlık mikrofonu stoğunda bulunduramıyorsan, o zaman ne mokuma kalkıp ben teknik servisim diyorsun???? Benim verdiğim para haram zıkkım olsun, bir daha ölsem hp nin herhangi bir cihazına para vermem.
Size bu saçma bilgiyi kim verdi, cihazı nereye teslim etmiştiniz ? HP Bölge Onarım Merkezi ile mi konuştunuz, yoksa yetkili servislerden biri ile mi ? HP Türkiye'de yedek parça stoğu ve servis organizasyonu en geniş dizüstü markasıdır.
Bana da seneler önce yetkili servis DATAPRO, HP dizüstü bilgisayarıma tamir edilmiş anakart takıldığını, bunun normal olduğunu söylemişti. Hemen merkezi aradım, "HP tamir edilmiş parça kullanmaz" dediler ve cihazı bölge onarım merkezine alarak, yeni anakart takarak, özür dilediler. Sonra Datapro'nun bayağı başını ağrıtmıştım; meğerse HP'den yeni anakart alıp, benim cihazıma tamir edilmiş kart takmışlar. Zaten o günden sonra yetkili servislere cihaz teslim etmedim.
Son olarak, eğer Hp Bölge Onarım Merkezi size böyle bir cevap verdiyse, ben artık Pavillion'ların için servisin HP tarafından değil, taşeron firma tarafından verileceğine inanacağım. HP Ticari Seri dizüstü bilgisayarlarımız için 1-2 iş günü maksimum arıza tespit süresi, taş çatlasa 3-4 iş günü de parça değişimi süresi...
Benim aradığım yer hp onarım merkezinin ta kendisi. Bu cevabı da 1 değil 3-4 müşteri temsilcisi verdi (her gün arıyorum çünkü) Stokları falan yokmuş arkadaşım. Saksı gibi oturuyorlar orada.
Orjinalden alıntı: THEONE Benim aradığım yer hp onarım merkezinin ta kendisi. Bu cevabı da 1 değil 3-4 müşteri temsilcisi verdi (her gün arıyorum çünkü) Stokları falan yokmuş arkadaşım. Saksı gibi oturuyorlar orada.
Ben yedek parça stoğu olmamasına ihtimal vermiyorum; o bilgiyi veren HP çalışanının zekasından şüphe ederim ben; hani sürkülasyon fazla bu parça stoklarda kalmamış diyebilir belki ama, yedek parçağı stoğu yok ne demek !
Bu arada, vallahi ben artık ne diyeyim, bu kadar şikayet var ve hala Pavillion serisi satıyor. Eğer Pavillion serisi peynir ekmek gibi satmasa, HP böyle bir yaklaşım sergileyemez ve kendine çeki düzen verir; çünkü cihaz satışlarının düştüğünü hemen, net şekilde farkederler.
Ayrıca, HP Kurumsal Notebook'lar için kesinlikle çok farklı hizmet veriyor. Ne olduysa "tüketici" ve "ticari" ürünler destek hattı ayrılınca oldu. Ticari ürünler için destek kalitesi arttı, tüketici ürünleri için düştü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 16 Nisan 2007; 10:22:27 >
cok satılan ürünlerde cok arıza oluyor. örnek mi? hp türkiyedeki pazar payında yüksek yeri olan bir firma. haliyle ürün satışı yüksek. Ve ne kadar çok ürün o kadar cok arıza demek. teknik servislerinin geç ürün vermesinin nedenide elllerindeki fazla işten kaynaklanıyor. toshibadan ve asusdan sonra en fazla notebook satan firma. yazıcıda ise suanda pazar payında %80 lik bir dilime hitap ediyo haliyle o kadard üründen arızalı üründe cıkacaktır.
Arkadaşım dün geceye kadar Hp Pavilionum en iyi laptopumdu. NE şarj NE ses hiçbir sorun yaşamıyordum. Ama gel gör Wireless Cardı görmüyor. Nasıl oluyorda içine entegre wireless i göremez.
çok satılan ürünlerde çok arıza oluyor demek mazeret değil bence . dünyanın büyük elektronik alet üreten (veya toplayan) firmalarının hata payı genelde %3 tür . herhangi bir serdie daha fazla hata payı olursa ve hata erken farkedilirse hemen üretimden kalkar , geç farkedilirse kullanıcılara duum bildirilir ve gerekli özürler dilenir bir takım avantajlar sunulur . HP yurtdışında yeni pavilion kasalarının çok hatalı bir seri olduğunu zaten kabul etti . aslında HP bütün dünyada kabul etti de bizimkiler hala kullanılmış anakartlarla durumu çözeceklerine inanıyorlar
"HP Türkiye'de yedek parça stoğu ve servis organizasyonu en geniş dizüstü markasıdır." ayrıca bu bilgiyi nereden aldınız ? başka bir marka için belki ama sökonusu HP olunca böyle bir şeye hayatta inanmam .
HP pavilion serisinin peynir ekmek gibi satılmasına gelince bu tamamen kameranın nasıl kullanıldığını bilmeyen nokia kullanıcıları gibi bir durum . yurdum insanı kasanın albenisine kapılıyor . HP'nin modelini hatırlamadığım geforce 7400 lü , core 2 duo 1.83 lü modelini 2700 ytl ye alan arkadaşlarım Toshiba a100 serisini duyunca çok üzülmüşlerdi . bir de ülkemizde markaların kafalarda yarattığı imajlar var . peçeteye herkesin selpak demesi gibi notebook ve yazıcı diyince HP ilk akla gelen isimlerden birisi oluyor hernekadar eski ürün kalitesini çoktan kaybetmiş olsa da.
Arıza çıkmasına birşey diyen yok zaten; kul yapısıdır nihayetinde, arıza çıkabilir. Mesele verdikleri rezil hizmet. Bakın sizlere başka birşey anlatayım. Bundan 1,5 sene evvel işyerime Packard Bell B3560 model bir laptop aldım. Vatan Bilgisayar'dan 650 dolar + KDV ödeyerek satın aldım. Fiyatından da anlaşılacağı gibi gayet mütevazi bir makinaydı. Aldıktan birkaç gün sonra cihazın wireless kartının zayıf çektiğini farkettim. Servise götürdüm ve izah ettim. Cihazı içeri aldılar ve kontrol ettiler. Gelen görevli bana şöyle dedi: "Cihaza baktık ama wireless'da herhangibi arıza görmedik. Ama buraya kadar gelmişsiniz, içinizin rahat etmesi için kartı değiştirelim". Ve kartı değiştirdiler. Servise girmem ve çıkmam toplam 1 saatimi aldı sadece. Mutlu mesut çıktım dışarı. Aradan 1-2 ay geçti.Yedek bir pile ihtiyaç duydum. Uygun fiyatlıysa alırım diyerekten bu sefer telefon açtım. Telefondaki şahısla telefon görüşmem aynen şöyle oldu:
BEN: Merhaba, B3560'a ait pilin fiyatını öğrenmek istiyorum. SERVİS: Cihazınızın pilinde bir problem mi var? BEN: Hayır yok, yedek olarak almayı düşünüyorum. SERVİS: Adınızı, soyadınızı ve cihazınızın seri numarasını verirmisiniz lütfen? BEN: Adım XXX XXXXXXX, seri numaram XXXXXXXXXX SERVİS: O serinin pillerinde sorun çıkabiliyor beyefendi. BEN: Dedim ya, bende sorun yok, yedek için düşünüyorum. SERVİS: Olabilir, ancak ilerde çıkabilir. Bu sebeple eğer adresinizi verirseniz, şu anda kullandığınız 2000 mah'lik pil yerine biz size 4400 mah'lik pili ücretsiz olarak gönderiyoruz. Kargo ücreti de tarafımızdan ödenecektir. BEN: ?????? Bendeki 2000 mah'lik pili size mi göndericem? SERVİS: Hayır, o da sizde kalabilir. Güle güle kullanın. Telefonu kapattığımda "acaba dalga mı geçtiler" diye düşündüm. Ve bu konuşmadan tam 24 saat sonra pil adresime kargo ücreti ödenmiş olarak geldi. İşte müşteri memnuniyetine verilen önem, tüketiciyi adam yerine koymak budur arkadaşlar. HP'nin yaptığı ise malı sata kadar göz boyama, daha sonrasında ise süründürmekten başka birşey değildir. Ha, madem çok memnundun Packard Bell'den, neden ikinci notebook'unu HP aldın diye sorarsanız, işte o da benim eşşekliğimdir!!!
NOT: Bu bahsettiğim Packard Bell notebook işyerimde tozun pisin içinde 1,5 senedir günde 12 saat tepe tepe kullanılmaktadır ve daha "tık" demedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEONE -- 16 Nisan 2007; 11:08:34 >
1 aydır 6172 kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. ses olayı biraz abartılmış, benzer ses daha önce kullandığım toshibada da vardı. ayrıca hp için bios update ve biosda cpu disable yaptığım halde o ses sıfırlanmadı. teknik servise mikrofon için 1 ay cihazı bırakanlara da ben bi anlam veremiyorum..
Orjinalden alıntı: THEONE Benim aradığım yer hp onarım merkezinin ta kendisi. Bu cevabı da 1 değil 3-4 müşteri temsilcisi verdi (her gün arıyorum çünkü) Stokları falan yokmuş arkadaşım. Saksı gibi oturuyorlar orada.
Ben yedek parça stoğu olmamasına ihtimal vermiyorum; o bilgiyi veren HP çalışanının zekasından şüphe ederim ben; hani sürkülasyon fazla bu parça stoklarda kalmamış diyebilir belki ama, yedek parçağı stoğu yok ne demek !
Abi sizde söyletiyorsunuz. kendi konu başlığımdan sapıcam sayende.
ben 22 şubatta hdd ve dvd yazıcı arızalarından DV5287EA Pavilion laptopumu onarım servisine götürdüm. (30 iş günü) 45 gün sonra ki her gün aradım. hala yurt dışından parça bekleniyordu. bende ürün değişim talebinde bulundum ve şu an vista ya alışamamak dışında bir problemi olmayan imzamdaki laptopu aldım. değişim olarak bana verdiler.
üstelik firma ile türkiyede tanınmış ulusal bir gazete adına görüştüm ve 3-4 koordinatör benimle irtiibata geçtiler. ama stoklarda bu iki laptopun can damarı maalesef yok. **************** **************** Ha eski makinamı sorarsanız; Ayda 200gb dosya indirip yine tüm inenleri dvd lere yazdım ve bu 6 ay sürdü. 30gb ı da oyuna adanmış. maksimum konfigürasyon isteyen oyunları deli gibi oynadım. oyun için aldığım klavya nalları dikmek üzereydi fakat dv5287ea model laptopumda tık yoktu. sapasağlam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtngngr -- 16 Nisan 2007; 23:41:31 >
1 aydır 6172 kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. ses olayı biraz abartılmış, benzer ses daha önce kullandığım toshibada da vardı. ayrıca hp için bios update ve biosda cpu disable yaptığım halde o ses sıfırlanmadı. teknik servise mikrofon için 1 ay cihazı bırakanlara da ben bi anlam veremiyorum..
Ne demek "teknik servise mikrofon için 1 ay cihazı bırakanlara da ben bi anlam veremiyorum.." ?????? O mikrofon sayesinde yurtdışı görüşmelerimi yapıyordum msn'den. Ayrıca, tıkır tıkır parasını saydım o cihazı alırken. Mikrofonuna da para verdim tabi ki. O parayı da sokaktan süpürmedim, alın teri döktüm. Ben mi kabahatliyim şimdi mikrofonu bozuk da servise bıraktım diye?????
Ne demek "teknik servise mikrofon için 1 ay cihazı bırakanlara da ben bi anlam veremiyorum.." ?????? O mikrofon sayesinde yurtdışı görüşmelerimi yapıyordum msn'den. Ayrıca, tıkır tıkır parasını saydım o cihazı alırken. Mikrofonuna da para verdim tabi ki. O parayı da sokaktan süpürmedim, alın teri döktüm. Ben mi kabahatliyim şimdi mikrofonu bozuk da servise bıraktım diye?????
arkdaş ya bekle 30 işgünü dolsun ki dolacaktır. tamir edilemeyince ürün değişim yada para iade al.
ben 2 gün önce kardeşime vistalı 2335 aldım,2 günden beri hiç bi sıkıntı yok bence şanslada alakalı bu iş ayrıca ben forumda bazı kişilerin belli markaların casusu olduğuna,kendi markaları dışında tüm markalara çamur attıklarına adım gibi eminim!! bununla ilgili bi topik vardı zaten..
Evet, geçenlerde Acer ile ilgili bir topic vardı aynen senin bahsettiğin konuda...
1. Elektronik eşya her ne markayı alırsanız alın şans işidir... 2. Laptop özel bir üründür, nasıl kullanıldığı da etkiler... Çok seyahat ederseniz sarsıntıdan korumanız gerekir. 3. Birkaç kişinin sorun yaşaması o ürünün kalitesiz olduğunu göstermez. 4. Laptop kadın gibidir. Kullanması için başkasına verilmez...
quote:
Orjinalden alıntı: gio
ben 2 gün önce kardeşime vistalı 2335 aldım,2 günden beri hiç bi sıkıntı yok bence şanslada alakalı bu iş ayrıca ben forumda bazı kişilerin belli markaların casusu olduğuna,kendi markaları dışında tüm markalara çamur attıklarına adım gibi eminim!! bununla ilgili bi topik vardı zaten..
Orjinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa "HP Türkiye'de yedek parça stoğu ve servis organizasyonu en geniş dizüstü markasıdır." ayrıca bu bilgiyi nereden aldınız ? başka bir marka için belki ama sökonusu HP olunca böyle bir şeye hayatta inanmam .
HP'nin kendi tanıtımlarında yaptığı bir beyan bu; bildiğiniz gibi "haksız rekabet" yaratacak böyle cümleleri kurumsal firmalar dayanaksız olarak söyleyemezler, çünkü başları ciddi şekilde ağrır.
Zaten bunun böyle olduğunu tahmin etmek zor değil, HP Türkiye bilişim sektörü birincisi değil mi ?
quote:
Orjinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa .... yazıcı diyince HP ilk akla gelen isimlerden birisi oluyor hernekadar eski ürün kalitesini çoktan kaybetmiş olsa da.
HP'nin ürün kalitesini kaybettiği yok; sadece tüketici ürünlerinde HP'nin olması gerekenine göre düşük fiyatlı ve haliyle düşük kaliteli cihazlar sunuyor, teknik desteğini de düşük kaliteli olarak tertipliyor. Eğer bedelini ödeyip, kurumsal notebook alırsanız, HP ürün ve servis kalitesini görürsünüz. Bence HP ucuz notebook'lar ile rekabet etmek için Pavillion serilerini çıkardı.
quote:
Orjinalden alıntı: THEONE SERVİS: Olabilir, ancak ilerde çıkabilir. Bu sebeple eğer adresinizi verirseniz, şu anda kullandığınız 2000 mah'lik pil yerine biz size 4400 mah'lik pili ücretsiz olarak gönderiyoruz. Kargo ücreti de tarafımızdan ödenecektir. BEN: ?????? Bendeki 2000 mah'lik pili size mi göndericem? SERVİS: Hayır, o da sizde kalabilir. Güle güle kullanın. Telefonu kapattığımda "acaba dalga mı geçtiler" diye düşündüm. Ve bu konuşmadan tam 24 saat sonra pil adresime kargo ücreti ödenmiş olarak geldi. İşte müşteri memnuniyetine verilen önem, tüketiciyi adam yerine koymak budur arkadaşlar.
Bence bu göz boyamaktır. Kaç kullanıcıya ücretsiz pil hediye edebilirler ? Bunun kurumsallıkla, müşteri memnuniyeti ile ilgisi yoktur. Patron firması, mahallemizin bakkalı gibi davranmışlar. Acaba her arayana ücretsiz batarya veriyorlar mı ? Öyle ise en baştan neden vermiyorlar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 16 Nisan 2007; 18:02:09 >
evet arkadaşım bende bu kanaatteyim.aşağıda adresini verdiğim ve benim açtığım bu topicte bazı şeyler tartışıldı.
ucuz notebooklarla rekabet için pavilion serisini çıkardı yorumunuza katılmıyorum. 1799$+KDV ye verilen paviliyonlarla hangi ucuz notebookların rekabet etiiğni bir daha gözden geçirmeniz için sizi incelemeye davet ediyorum.
Orjinalden alıntı: Chino ucuz notebooklarla rekabet için pavilion serisini çıkardı yorumunuza katılmıyorum. 1799$+KDV ye verilen paviliyonlarla hangi ucuz notebookların rekabet etiiğni bir daha gözden geçirmeniz için sizi incelemeye davet ediyorum.
Geçen gün de benzer bir konuşma oldu; UCUZ, göreceli bir kelimedir.
1799 Usd olan Pavillion'un diğer markalardaki karşılıklarına bakılır, ona göre karar verilir. Yeri geldiğinde 10 milyon USD ucuzdur, bazen de 5 YTL pahalıdır...
Orjinalden alıntı: Chino muadilleri 1500 1600 $ lara satılırken 1700 liraya satılan bir laptop ucuz deildir.. onu alanlar markayı alıyorlar, ürünü almıyorlar... bugun bende laptop alıcak olsam HP alırım, ama ucuz olduğu sözünü kabul edemem... HP iyi bir markadır ama ucuz ürünler piyasaya süren bir marka deildir... olayı öyle değerlendirelim...
1989'dan beri HP Türkiye olarak faaliyet gösteren dünyada ve Türkiye'de 1 numaralı firma ise, tabi ki muadillerinden farklı olacak.
Buna rağmen, Pavillion serileri HP ismine göre bence ucuz. Örnek :
Bence normalde yukarıdaki HP Pavillion'un 1.850-1900 Usd olması gerekir; işte o kadar olmasın diye malzeme, servis kalitesini düşürüyorlar. Zaten HP'nin kurumsal seri dizüstülerine bakarsanız, HP'nin gerçek fiyatlarını görebilirsiniz.
bence bir markanın iyi olup olmaması sadece servisiyle değerlendirilmez,hele türkiyedekiyle hiç değerlendirilmez! sadece arıza yapmasına bakıyorsanız,toshiba kullanan kaç arkadaşım arıza yüzünden cihazını servise verip günlerce bekledi,o zaman toshiba da kötü sony de asus ta. şu an kardeşimin pavilion 2335 ini kullanıyorum,bu forumdaki topiklerde yazılan hiçbi şikayet yok,kesinlikle hp fanatiği değilim(acer asus toshiba dell de kullandım daha önce)kendim sony vaio kullanıyorum.Her markada arızalı ürün çıkabilir,bu bazen bi seri için de geçerli olabilir ama hatalar telafi edildiği sürece marka her zaman değerini korur..
bu topicte sadece memnun olan arkadaşlar mesaj atmayacaklar mıydı? mtngngr arkadaşımız böyle belirttigi için mesaj atmayı kesmiştim yanlış anlaşılmasın topic başlıgında veya giriş mesajında bunu belirtirsen bu daha kolay olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: mtngngr
Orjinalden alıntı: Chino dediğine katılmıyor deilim... ama satış bu deil... bir malı satmak için kalitesinden ödün ereceğine hiç hizmet verme daha iyidfir.. ora böle forum sitelerinde insanlar konuşurlar...
Ben de sizin söylediklerinize katılmıyor olduğumu söylersem, kendimi doğru ifade edememiş olma hatasını yapmaktan kurtulacağını sanarak yanılmış olurum.
Şaka bir yana, bu noktada "yönetici" bakış açısı ile "tüketici" bakış açısı birbirinden ayrılıyor.
Şirketlerin yegane amacı, kârlılığı arttırmaktır. %100 Müşteri memnuniyeti, %95 ürün kalitesi X kâr sağlıyorsa; %80 Müşteri memnuniyeti, %85 ürün kalitesi X+1 kâr sağlıyorsa, ikinci seçenek tercih edilir.
Teşbihte hata olmaz; bunlar sadece konunun kavranması için verilen çok genel örnekler. Demem o ki, her zaman en kaliteli ürünü üretmek, mükemmel müşteri memnuniyeti sağlamak şirketler için tercih edilebilir değildir; çünkü maliyetleri artar, kârlılık düşer.
Bunlar tabi çok ince hesap işleri... Ama şundan emin olabilirsiniz ki, Amerika kökenli olan HP'yi yönetenler çok ciddi beyinler. Unutmayalım ki HP, 91.7 milyar dolarlık gelire sahip, 2006 mali yılı içinde 7 milyar dolarlık organik büyüme sağlamış bir Fortune 11 şirketidir.
Not : Benim bu yazdıklarımı "bana ne kardeşim, benim cihazım bozuk, servis de beni sallıyor, yemişim HP'nin hacmini" mantığıyla değerlendirecekler hiç boşuna yorum yapmasınlar, çünkü bu yazdıklarımın tüketici değil idareci gözüyle değerlendirmelerdir... Ve aslında burada yazılması doğru değildir, çünkü anlamayacak ve acayip yorumlar yapacak birçok üye mevcuttur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 17 Nisan 2007; 0:19:59 >
allaha çok şükür durumum iyi, finansal durumum bu tür şeylere müsait beni zorlamıyor ama gelin görünki üç kuruş parasından biriktirip ıkına ıkına bir laptop alan kişi o aldığı aletin daha ilk açılışında vızzzzzzz sesi duyp öle pixel varmış die hayıflanıyorsa, işte ozmn şirket gerçekten bi deil binleri kaybeder...
ben bir üretici deilim ama tüketici ve yöneticilik ile ilgili konu hakkında tüm yorumlarda varım...
evet HP kocaman büyük bir aile, hatta bende 1 ay içine sanırım bu ailenin bir parçası olacağım.. umarum beni utandırmaz.. tek söyleyebileceim bunlar...
Orjinalden alıntı: THEONE SERVİS: Olabilir, ancak ilerde çıkabilir. Bu sebeple eğer adresinizi verirseniz, şu anda kullandığınız 2000 mah'lik pil yerine biz size 4400 mah'lik pili ücretsiz olarak gönderiyoruz. Kargo ücreti de tarafımızdan ödenecektir. BEN: ?????? Bendeki 2000 mah'lik pili size mi göndericem? SERVİS: Hayır, o da sizde kalabilir. Güle güle kullanın. Telefonu kapattığımda "acaba dalga mı geçtiler" diye düşündüm. Ve bu konuşmadan tam 24 saat sonra pil adresime kargo ücreti ödenmiş olarak geldi. İşte müşteri memnuniyetine verilen önem, tüketiciyi adam yerine koymak budur arkadaşlar.
Bence bu göz boyamaktır. Kaç kullanıcıya ücretsiz pil hediye edebilirler ? Bunun kurumsallıkla, müşteri memnuniyeti ile ilgisi yoktur. Patron firması, mahallemizin bakkalı gibi davranmışlar. Acaba her arayana ücretsiz batarya veriyorlar mı ? Öyle ise en baştan neden vermiyorlar ?
Arkadaşım, sen ne saçmalıyorsun yahu?? Adamlar ürettikleri cihazda bir arıza olduğunun farkına varıyorlar ve cihazla ilgili şikayeti olanların mağduriyetini gideriyorlar. Ne patron firması, ne bakkalından bahsediyorsun sen bilip bilmeden??? Koskoca otomobil firmaları bile ürettikleri araçlarda arıza olduğunda tüketiciye ulaşıp servise çağırıyorlar ve arızalı parçaları değiştiriyorlar, ki benim de Volkswagen aracımda olmuştu. Koskoca Volkswagen de mi bakkal gibi hareket ediyor yani?? Güldürme kendine insanları! Tamam, burası forum, herkes yazabilir, ama sırf yazmak için yazmayın. Mesnetsiz iddialarda bulunmayın, sonra böyle komik duruma düşersiniz.
ARKİLER BENDE 2006 SON AYLARINDA HP NİN CIKARMIŞ OLDUGU ÇİFT ÇEKİRDEKLİ AMD 6187 ALDIM İLK BAŞLARDA PROB YOKTU ARADAN 2 AY GEÇTİ WİNDOVS AÇILIRKEN KİTLENMEYE BAŞLADI ARDAN BİRAZ ZAMAN GEÇTİ PCDEN CİVVVVUVV DİYE SES GELMEYE BAŞLADI BİRAZ DAHA ZAMAN GEÇTİAÇMA KAPAMA TUŞU YALAN OLDU VE BUNLA BERABER YAVAŞLADIKÇA YAVAŞLADI BATARYA 1 SAAT GİTMEYE BAŞLADI VE NE SONUNDA O MALUM AN GELDİ GEÇENLERDE AÇMAYA ÇALIŞTIM AÇILMIYOR VE SERVİSE VERDİM 15 GUN OLDU BU GÜN ARADIM BANA DEDİLER Kİ DEGİŞEN PARCALAI SAYIYORUM ABARTMIYORUM ÇOK KOMİK 1. EKRAN KARTI 2.HDD 3.BATARYA 4.ANAKART 5.BU COKMİK AÇMA KAPAMA TUŞU
ARTIK GERİYE NE KALDI PCNİN İÇİNDE SİZ SAYIN SADECE DVD KALIYOR GERİYE VALLA İLK ALDIGIM AYLARDAN BERİ SORUNLARA GÖZ YUMDUM AMA ARTIK BAGIRMAK İSTİYORUM BEN BUNUN TAKSİTLERİ ÖDÜYORUM HALA VE İSTEDİGİM PERFORMANSI ALAMADIM OFF YA COK SIKILDIM VE ALETTEN SOGUDUM HP MARKA DİYE ALDIM KEŞKE BAŞKA Bİİ ALSAYDIM YAWSBİDE SALAK GİBİ FOTOGRAF MAKİNASINIDA ALDIM İNŞ ONA BİŞİ OLMAZ YOKSA BEN KAFAYI SIYIRIRIM HP DÜŞMANIYIM BUNDAN SONRA HPYE
merhaba arkadaşlar, dv4289ea laptopum var.Aylardır süre gelen DVD okuma-yazma sorunu vardı.(TSScorp markalı)En sonunda garantiye göndermeye karar verdim. 18 Temmuz 2007:HP ile ilk görüşme. 20 Temmuz 2007:Kargo eve geldi laptopu götürdü.(Kargoyu tanıdık vasıtasıyla hızlandırdım yoksa 1-2 gün daha sarkabilirdi.) 24 Temmuz 2007: HP, laptopumda önemli bir bilgi olup olmadığına dair faks istedi onarımı başlatmak için.İlk başta böyle birşey söylemediler telefonda. 30 Temmuz 2007:Onarım tamamlanmış. 31 Temmuz 2007:Kargo çıkıçı verilmiş. 02 Ağustos 2007:Laptop elime ulaştı.DVD değiştirilmiş.Bu TSScorpla ilgili yığınla şikayet var nette.LG marka galiba DVD takmışlar.HL-DT-ST'ydi galiba model şu an tam hatırlamıyorum.Daha önce yazamadığım TDK dvdleri dün rahatlıkla yazdım.Eski okuyamadığım ortamları da artık okuyabiliyorum.Sadece dvd/cd erişim süresi biraz yavaş geldi.Ama gayet memnunun şu andaki aşamadan.Okuma biraz yavaş gibi ama eski performansı tam hatırlamıyorum hız farkını tam bilemiyorum ama okuma kalitesi iyi artık. Kısacası HP servisi hızlı bir şekilde onarımı tamamladı.Memnunum.
Ben Hp 4398'i Kullanıyorum Çokda Memnunum.Sadece İşlemlerimi Daha Da Hızlandırmak İçin Hp'nin Yeni Santa Rosalı 9590 Serilerinden Alıcam.Ama Bugüne Kadar HiçBir Şikayetim Olmadı.Çok Ağır Uygulamalarla Çalışmama Karşı.Bu Arada Bu Hp Niye Santa Rosalı Laptopları Türkiyeye Sokmuyor Kafayı Yiycem.Birşey Bilen Varsa Yazarsa Sevinirim...
HPCompaq nx9030 centrino 1.6. 2 yıl kullandım. Babama verdim. Rami 1 GB yaptım. Hızlı değil ama net, müzik, film izleme gibi ağır olmayan işlerde hala taş gibi çalışyor. HP PROBOOK 4515S AMD ATHLON X2 QL-66 2.2 GHZ 2GB 250GB 15.6" X476EA
Aldığım gün baktım fandan müthiş ses geliyor. Baş ağrıtır cinsten bir ses. İade yaptım. Siparişimden itibaren 1 ay sonra (iade, iade kabul, vb) paramı bugün iade olarak onayladım. Para olarak mağdur olmadım ama hediye olarak vermeyi düşündüğüm laptopu verememenin üzüntüsünü yaşıyorum. HP ye çok kızdım. Nedeni; 1000 liralık makineye taktıkları 5-10 TL lik fan bu kadar adi olmamalı. En azından makineyi deneseler direk piyasaya sürmeden düzeltirler. Kasa fanı olsa değiştirirdim ama laptop olunca iş değişiyor. Made in Chine yazısından iğrenir oldum. NX9030 'da Çin'de üretilmişti gerçi ama bu c-h-i-n-e harfleri bu sıra ile bir araya gelince tuhaf oluyorum. Ne olur Avrupa'da yaptırsalar?
HP PRESARIO CQ61-330ET INTEL CORE 2 DUO T6600 2.2GHZ 4GB 320GB 15.6" VK848EA Fiyat/özellik olarak almayı düşündüğüm ama HP ile ilgili sorunları okuduktan sonra almaktan vazgeçmek üzere olduğum model.
HP: -Genelde kaliteli ama çok talebe karşılık seri üretime geçtiği zamanlarda sorunlu ürünler. -Serviste herhangi bir sorun yaşamadım. (1 aylık zamanın HP servisinde geçen süresi 6 gün) Diğer zaman ürün temini, kargoda çıkan sorunlar (kargo firmasının ismini vermeyeceğim, insanlık hali hata oluyor, zaman uzadı ama ilgilendiler) -Yeniden HP alırmıyım. Kararsızım. Asustan aynı-yakın özellik ve fiyatta bulursam asus almayı düşünüyorum.