Şimdi Ara

Tim Cook yeni iPhone'ların neden pahalı olduğunu açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
6.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple'ın yeni iPhone'ları her sene olduğu gibi bu yıl da oldukça yüksek bir fiyatla piyasaya sürüldü. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone Xs Max'in en pahalı versiyonu ABD'de 1.449 dolar gibi fahiş bir fiyat etiketine sahip. Cupertino merkezli teknoloji devi, her yeni nesil ile iPhone fiyatlarını astronomik şekilde arttırmakla eleştiriliyor.

     

    Good Morning America isimli televizyon programına katılan Apple CEO'su Tim Cook, iPhone Xs'in pahalı olduğu yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Cook yeni akıllı telefonlardaki inovasyonun ucuza mal olmadığını ve cihazın daha fazla yeni nesil teknolojiyi bir araya getirdiğini söyledi.
     
    Türkiye'deki vergileri ve döviz kurunu ele aldığımızda iPhone fiyatları alım gücümüze göre gerçekten çok yüksek. Ama yine de daha ucuza iPhone satın alabilmeniz mümkün. Nasıl mı? Türkiye'nin öncü indirim kodu sitesi olan AleRabat.com sizler için birçok mağaza ve markanın indirim kuponu ve kampanyalarını ücretsiz olarak listeliyor.
     

     

    Ayrıca Bkz.iPhone Xs satışları beklenenin altında kaldı
    Apple'ın patronu konuyla ilgili olarak "Herkes için bir iPhone yapmak istiyoruz. Bu her zaman bizim hedefimiz oldu ve hatta daha düşük fiyatlara sahip birkaç iPhone'umuz var. Ama eğer bu telefona bakarsanız [iPhone Xs] inanılmaz bir kamerası var ve bir akıllı telefonda kullanılan en küçük ve en güçlü yongaya sahip" dedi.

     


    Tek ihtiyacınız olan şey bir iPhone


    Cook, iPhone'un sadece tipik bir akıllı telefon değil aynı zamanda tüketicinin ihtiyaç duyduğu diğer tüm cihazların yerini aldığını, bu nedenle çok fazla işlevsellik sunmanın da yüksek bir maliyet gerektirdiğini vurguladı.

     

    Deneyimli yönetici "Telefonunuz dijital kameranızın yerini aldı. Müzik çalarınızın yerini aldı. Video oynatıcınızın yerini aldı. Tüm bu farklı cihazların yerini aldı. Dolayısıyla, ürün gerçekten çok önemli ve insanların en yenilikçi ürüne sahip olmak istediklerini öğrendik. Ve bunu yapmak çok ucuz bir şey değil" dedi.

     

    Tim Cook fiyat politikalarını savunsa da yüksek fiyat yeni iPhone'ların satış grafiğini olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Zira iPhone Xs serisine yönelik talebin zayıf olduğuna dair haberler var. iPhone Xs ve iPhone Xs Max'in ön siparişlerinin geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ve ilk üç günde 12 milyon ön sipariş alan iPhone X'a kıyasla düşük kaldığı belirtiliyor.

     








  • Ekonominin en temel kuralı arz-talep dengesini unutmayalım. bu parayı vermeye hazır milyonlarca kişi varken neden daha ucuza satılsın ki?
    her ürünün bir alıcısı var, git ucuz modeli al diyor. ama biz nasıl XS alırız diye kasıyoruz. İngiltere'de bir açıklama yapılmış XS Max'e verilecek paraya 2006 Model Audi A4 alın diyor. Üretim maliyetleri yüksektir ona birşey demiyorum fiyatlar kesinlikle bu seviyede olmamalı. milyarlarca dolar kar açıklıyor bu şirket.
    1 saniye şunu okuyun lütfen.
    Tim Cook demiş ki:

    "Telefonunuz dijital kameranızın yerini aldı. Müzik çalarınızın yerini aldı. Video oynatıcınızın yerini aldı.
    Dolayısıyla, ürün gerçekten çok önemli ve insanların en yenilikçi ürüne sahip olmak istediklerini öğrendik.
    Ve bunu yapmak çok ucuz bir şey değil"

    demiş.

    İyi deee; zaten telefonumuz yıllar önceden müzik çaların, Video oynatıcısının ve birçok cihazın yerini almıştı.

    Şimdi bunların yerini aldı deyip fiyat arttırıp yukarıdakini söylemek insanları salak yerine koymaktan başka bir şey değil.

    Yukarıdaki yazıyı okuyup da inanan kuş beyinlidir yani.

    iPHone XS Max dan önce telefonlarla müzik dinlenemiyordu. Video da izlenemiyordu. Bu onların yerini aldığı için pahalı yaptık.

    Yaawww heee heee Tim Cook. Soyadı da Cook zaten. Isıtıp ısıtıp milletin önüne sür...
    650 Dolarlık Galaxy S9 umda onların hepsi olduğu gibi, Pusula, Kalp atış sensörü, Kan oksijen ölçüm sensörü, İris tarayıcı ve barometre dahil bir sürü artısı da var.

    3D touch yani Taptic engine de var. USB3.1, Bluetooth 5, 32 bit 384 kHz ses, Dolby Atmos, IP68, Gorilla Glass 5 ve HDR10 ekran teknolojisi de var.
    Stereo AKG hoparlör ve içine koyduğu 300 liralık AKG kulaklık da cabası.

    Hafıza kart okuyucu ve kulaklık çıkışı da var.
    Apple ise kulaklık çıkışını kaldırdığı gibi içine koyduğu 1 Dolarlık kabloyu koymayıp 9 Dolara satıyor.

    Demek ki pahalı satmak bir maliyet veya zorunluluk değil, bir TERCİH miş...
  • argenin ayarını fazla kaçırdıklarından pahalı olmuşlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 20 Eylül 2018; 12:01:54 >
  • Halk arasında biz buna hava parası diyoruz.

  • Doğru diyor ama diğer firmalar daha ucuza benzer hatta daha iyi özellikler sunuyor. Bunu ne yapacağız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devam et böyle Tim efendi. İyice nefret ettir kendinden ve markandan.

  • "ve insanların en yenilikçi ürüne sahip olmak istediklerini öğrendik." adam özetlemiş arkadaşlar neden pahalı olduğunu herkes dağılabilir :)

  • Her şeyi yapan bir telefon istiyorsanız cozüm android. Geçen gün yazıcı aldım yazıcının wireless bluetooth bağlantısı falan yok. Ufak bir eklenti programla aynı ağda olmak koşuluyla şu an note 8 telefonumdan yazdır diyip direk bilgisayar üzerinden yazicidan cıktı alabiliyorum. Ama gel gelelim ipad imden alamıyorum çünkü böyle bir program yok yada ben bulamadim. Yani özgürlük ve işlevsellik ise android candir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ovrclds -- 20 Eylül 2018; 11:17:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam sorarlar bundan öncekilerde bu saydığın dijital kamera, müzik çalar özellikler yok muydu diye. Gören de der ki, bu sefer herhalde çamaşır-bulaşık yıkama ve saç kurutma özelliklerini ekledi.

    Açıklamaya bak, hizaya gel!

  • "... tek ihtiyacınız olan iPhone..." gayet doğru bir söz, peki yeni cihaz bir önceki nesle göre ne getirdi de bu kadar yüksek bir ücret gerektiriyor? Komik bir açıklama, geçiriyoruz alıyorsunuzun özetini yapmış aslında.

  • Ben tatmin oldum ve hemen 1 tane on siparis verdim.

  • Ekonominin en temel kuralı arz-talep dengesini unutmayalım. bu parayı vermeye hazır milyonlarca kişi varken neden daha ucuza satılsın ki?
    her ürünün bir alıcısı var, git ucuz modeli al diyor. ama biz nasıl XS alırız diye kasıyoruz. İngiltere'de bir açıklama yapılmış XS Max'e verilecek paraya 2006 Model Audi A4 alın diyor. Üretim maliyetleri yüksektir ona birşey demiyorum fiyatlar kesinlikle bu seviyede olmamalı. milyarlarca dolar kar açıklıyor bu şirket.

  • inavasyon olarak ne yaptı %6 cpu iyileştirmesi yapılmış öyle kamera falan aman aman bişey yok diğer taraflarda face id gelmiş. çok mu lazımdı bence hayır yani insanları keriz yerine koymasınlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suç bizim. ihtiyacımız olmadığı halde her teknolojik ürünü alıyoruz, bunları zengin ediyoruz. sonra tepemizden inmiyorlar.

  • Pahalı çünkü iphone alan pahalı olduğundan alıyor.

  • Bu mevzuyu sadece iphone un pahalı olması olarak değerlendirmemek lazım. Aldığımız ürüne gerçekten ihtiyacımız var mı bence mesele bu.



    S7 edge in ekranının ölmesinden sonra telefon bakarken p20 ve p20pro ya göz kırptım sonra baktım bu fiyatlara telefon alınmaz. P20 lite aldım. Yorumlar da çok hantal olduğu kamera kalitesinin vasat olduğundan bahsediliyordu. Yine de bu ekonomik şartlarda en mantıklısı geldi. Çünkü zamanında s7 edge ilk çıktığın amiral gemisi dedik aldık 2.5 yıl sonra gemi battı. Bu arada p20lite in kamera kalitesi de gayet iyi hızıda.



    Şu an p20lite benim ihtiyaçlarımı karşılıyor. Pugb nedir oyunda az fps alıyormuş. Sırf oyun oynamak için bin lira verip daha iyi bir telefon almak bana mantıksız geliyor. Samsungdan önce yıllarca iphone kullanmış biri olarak o telefon bu ülkede de amerikada da o parayı etmez.

  • Bu saydıklarını 200 dolarlık cihazda yapıyor iyi sıvamış ne diceğini sasırmış. Kerizler uyandı artık yemiyorlar. Yeni av peşine düşmüşler.

  • 200 dolarlık hangi cihazda 3D touch var? Hangisinde Touch ID gibi bir güvenlik, ekran paneli, kaliteli malzeme var?

    Boş konuşmayı ne kadar çok seviyorsunuz
  • "Valla bize gelişi yüksek"
    - Tim Cook

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone X çıkış fiyatı $1000, iPhone XS'te $1000. Fiyat konusunda değişen bir şey yok aslında . Herkes iPhone XS Max alacak diye bir kural yok. En pahalı parça OLED'i sadece tepe modellerinde kullanmak istiyorlar. Bu yüzden neredeyse aynı donanıma sahip LCD ekranlı daha uygun fiyatlı iPhone XR çıktı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.