Şimdi Ara

Evcil hayvanlara robot arkadaş: Varram Pet Fitness

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Evcil hayvan sahiplerinin çalışması ya da gününün büyük bir kısmını dışarıda geçirmesi halinde, evde tek başına beklemek evcil hayvanlar için sıkıcı ve sağlıksız bir durum. ABD'de 50.2 milyon köpeğin ve 56.5 milyon kedinin hareketsizlik nedeniyle normal kilolarının üstünde olduğunu belirten Varram isimli girişim, bu problemi çözmek için bir robot tasarladı. Kickstarter projesi olarak hayata geçirilen Varram Pet Fitness isimli robot, evcil hayvanlara refakatçi ve oyun arkadaşı olabilir.


     

    Hayvanlarla iletişim kuracak 

    Darbeye dayanıklı ve toksik içermeyen polikarbon malzemeden üretilen robot, iki tekerleği ile farklı yüzeylerde kolayca hareket edebiliyor. Sahip olduğu kızılötesi sistemi ile etrafındaki nesneleri fark edebilen robot böylece herhangi bir çarpma veya sıkışma durumunun da önüne geçiyor. 680 gram ağırlığında olan robot ARM Cortex-M4 mikrodenetleyici tarafından yönetiliyor ve 800 mAh'lık bataryasıyla 10 saatlik(10 dakika hareket ederek 50 dakika uyku modunda kullanılarak) kullanım imkanı sunuyor.


     

    iOS ve Android cihazlardaki uygulamalar tarafından yönetilen Varram Pet Fitness, kullanıcılara iki farklı seçenek sunuyor: Kullanıcılar robotun hangi saatlerde aktif olacağını ve evcil hayvanlarla nasıl etkileşime geçeceğini önceden belirleyebilecekleri gibi uygulama üzerinden robotu gerçek zamanlı olarak da kontrol edebiliyor. 


     

    Evcil hayvanları etkilemek ve onları eğitmek için farklı hareket formasyonlarına sahip olan robota küçük gıdalar da eklenebiliyor. Böylece robot, kullanıcının istediği anlarda, gıdaları serbest bırakarak hayvanların harekete geçmesini sağlıyor. Ayrıca hayvanların ısırması veya robotu yalaması sonrasında herhangi bir problem yaşanmaması için su sıçramalarına karşı da dayanıklı.


     

    Projenin hayata geçmesi için 30 bin dolarlık hedef belirleyen Varram, şu anda 6 bin dolarlık desteğe ulaşmış durumda. Hedeflenen destek sağlanırsa şirket robotun seri üretimine başlayacak ve destek olan kullanıcılara ilk robotları teslim edecek. Kickstarter kampanyasına özel satış fiyatı 79 dolar olan robotun, seri üretime geçildikten sonraki fiyatının yüzde 39 daha pahalı olacağı belirtiliyor. 

     
     
     



  • Seat Tarraco'dan sonra birde robot Varram geldi.

  • Benim köpek bunu yerden yere vurur :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.