Şimdi Ara

Google'ın Çin'e geliştirdiği arama motoru, aramaları telefon numaralarına bağlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Arama devi Google'ın her ne kadar resmi olarak çok fazla bilgi vermiş olmasa da Çin için bir arama motoru geliştirdiği biliniyor. Görünüşe bakılırsa şirket yasaklı olduğu Çin'e geri dönebilmek için hükümetin sansür politikalarına boyun eğiyor. Zira ortaya çıkan yeni raporlara göre Dragonfly arama motoru ile yapılan aramaların kullanıcı telefon numaralarıyla ilişkilendirildiği ortaya çıktı.

     


    Google suskunluğunu koruyor


    Google'ın Dragonfly arama motorunda aranacak sorguları, telefon numalarlarına bağlayacak bir prototip geliştirdiği belirtiliyor. Intercept'in haberine göre bir ihbarcı tarafından ortaya çıkan bu proje ile Android kullanıcılarının bireysel aramalarının izlemesinin kolaylaştıracağı ifade edildi. Bu izleme ile Dragonfly arama motorunun birçok terimin de kara listeye alınmasını sağlayacağı iddia ediliyor.


    Google ise şimdiye kadar Dragonfly'ın varlığını resmi olarak doğrulamadı ve proje ile ilgili yorum yapmaktan kaçtı. Zira şirket yetkilileri bu iddialar ile ilgili de bir açıklama yapmış değil. Ayrıca bu raporlar şirketin içinde ve dışında da muhalefeti beraberinde getirdi. Bu projede çalışan yaklaşık 1.400 Google çalışanına gizlilikle ilgili bir belge imzalattırıldığı söyleniyor. Zira bu projede çalışmak istemeyen birçok Google çalışanı da istifasını vermiş durumda.

      







  • "Sanki dunyanin geri kalaninda sansur uygulamiyormus gibi cek kanka" tadinda bir hamle googledan. Youtube isine geleni siliyor, hesaplari banliyor, arama motoru googlein kendi siyasi fikirleri dogrultusunda liberal olmayan butun kaynaklari sansurluyor. Sorarlarsa "biz ozgurlukcuyuz" dersin, kim nereden bilecek...

  • bunun kitabı var 1984
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN

    bunun kitabı var 1984
    SAVAŞ BARIŞTIR
    ÖZGÜRLÜK KÖLELİKTİR
    CAHİLLİK GÜÇTÜR.
  • Yakında bu ABD ile Çin yüzünden birşeyler olacak ama hadi hayırlıı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspoor

    "Sanki dunyanin geri kalaninda sansur uygulamiyormus gibi cek kanka" tadinda bir hamle googledan. Youtube isine geleni siliyor, hesaplari banliyor, arama motoru googlein kendi siyasi fikirleri dogrultusunda liberal olmayan butun kaynaklari sansurluyor. Sorarlarsa "biz ozgurlukcuyuz" dersin, kim nereden bilecek...
    seni kendi platformlarinda sansurlemesi yasaklamasi tamamen onlara kalmis bir sey, bir sirketin senin bilgilerini kayit ederek devlete ispiyonlamasi ile kiyaslanamaz.
  • son zamanlarda herhangi bir android telefonda sim kart değişikliği yaptığımız zaman haberde bahsedilene benzer bir durum yaşanıyor hemen google hesap doğrulaması adı altında operatörden sms göndertiyor sizin google hesabınızla telefon numaranızı işletiyor.benim gibi buna şahit olan varmıdır bilmem

  • Beni kimse banlamadi merak etme, yok ki zaten bir hesabim. Ben sadece ne kadar ikiyuzlu olduklarini dile getiriyorum. Kendi siyasi goruslerine uygun olmayan tum insanlari susturmaya calisiyorlar, onlarin haklarini ellerinden aliyorlar, engelliyorlar, zorluk cikartiyorlar, ve bunu "esitlik, ozgurluk vs." adi altinda yapiyorlar. Iste asil bozuk olan kisim burasidir. Ki Google gibi bir sirket sadece "ozel mussessese, ne isterse yapar" seklinde degerlendirilmemeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.