Şimdi Ara

Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Kutusundan başlayalım. İçerisinden parça parça çıkıyor pek tabii. Sırt kısmı, oturak kısmı ki kollar üzerine takılı halde, isterseniz çıkarabiliyorsunuz, ayağı, tekerlekleri, hidrolik sistemi, metal aksamları ve ekstra yastıkları gibi gibi. Bir tane de vida setimiz var, ekstra bir araca ihtiyacınız olmuyor.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    Şurası şöyledir, burası böyledir deyip ezbere de kurabilirsiniz tabii ama ilk defa böyle bir koltuk kuruyorsanız rehbere bakın mutlaka, anlaşılması zor bir rehber değil.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    Parçaları teker teker inceleyelim. Tekerler çift teker ve tabiri caizse lastikler sert kauçuk, jantlar ise gayet yoğun bir plastik malzemeden imal edilmiş.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    Tekerlekleri taktığımız 5’li ayak ise metal malzemeden, oldukça ağır, böyle bir koltuk için kalın profiller kullanılmış, sağlam bir temel atılmış desem yeridir. Bu arada, her rakibinin ayakları metal malzemeden değil, bu önemli bir detay.

    Hidrolik sistem normal, bir ekstrası yok. Oturakla birleştiği kısım da kalın profil metalden. Boy ayarı kolundaki tutamacın ortası boş, parmaklar içine oturuyor, düz olanlara göre daha kullanımı daha rahat.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi'

    Kuruluma geçelim. Önce tekerleri 5’li ayağa tak ve bastır şeklinde taktım, hepsinin yerine oturduğunu teyit ettikten sonra hidrolik parçayı üzerine geçirdim. Oturağın altındaki metal aksamı kutudan çıkan vidalarla sabitledim, düzgün oturması için her yuvada benzer miktarda pay bırakmak gerek.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi'

    Sıra geldi sırt kısmına, tek başına olunca burası biraz zorluyor ama imkansız değil, en azından ben kurabildim. Sırt kısmı yukarıdan aşağı güzelce indirdikten sonra rehbere göre ilgili vidalarla sabitledim, yine sağ ve sol tarafın vidalarını yuvalara eşit paylarla denk getirmeye özen gösterin. Bir de bu aksamları örten plastik parçalar var, malzeme kalitesi buraya kadar gayet iyiyken kritik bir görevleri yok ama bu parçalar daha diri, daha sert bir malzemeden imal edilebilirmiş.

    Son olarak takıp çıkarabileceğiniz bir tane boyun bir tane de bel yastığı var. Esnek kayışlarıyla gerdirip tokalarıyla sabitliyorsunuz.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    Kurulum tamam, ortaya çıkan şeyi değerlendirelim şimdi. Rampage KL-R40 Throne, Türkçesiyle Taht serisi oyuncu koltuğu. Bizdeki siyah-beyaz olanı, mavi-siyah seçeneği de var. Tasarımı biraz daha farklı ama siyah-kırmızı R25 ve siyah-turuncu R90 şeklinde renk seçenekleri oluşturulmuş.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    Alçalttığınızda 123, yükselttiğinizde 130.5CM boyunda koltuk, 7CM civarı bir ayar payı bırakılmış, hidrolik sorunsuz çalışıyor.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    Koltuk suni deri, dokulu bir malzemeden, dikişleriyle baklava deseni işlenmiş belirli kısımlarına. Oturak kısmı yaklaşık 7CM kalınlığında ve yaklaşık 39CM genişliğinde. Kilolu biri değilim ama yayıla yayıla oturabiliyorsunuz, üzerinde rahatlıkla bağdaş kurabileceğiniz kadar geniş. Kenarları sert iskeletli, yine de içi doldurularak bir miktar yumuşatılmış.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 
     
    Koltuğun diğer kısımlarında da görebileceğiniz gibi hafif parlak, karbon fiber misali bir kaplamaya da yer verilmiş, güzel görünüyor kesinlikle.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi'

    Kol destekleri hafif yumuşak bir malzemeden, puf puf bir hali yok. Birer kademe halinde sağa sola açılanabiliyorlar, boyları da 7CM’lik bir aralıkta ayarlanabiliyor. Normal boylarda, 70-75CM’lik bir masanın altına rahatlıkla girebiliyor, bu konuda endişeniz olmasın. Kolların içi yine metalden, öyle kolay kolay çarpıp veya zorlayarak yamultabileceğiniz tipte şeyler değiller.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi'

    Sırt kısmı aşağıdan yukarıya doğru genişliyor, vücut yapısına uygun olarak şekillendirilmiş, yine, kenarlar sert, içleri doldurulmuş. Ani hareketlerde koltuğun içinden çıkmamanız sağlanmış. Yaklaşık 1.75 boyunda biriyim, koltuğa cuk diye oturdum, içinden taşmadım diyebilirim. Kalıplı biri değilim ama koltuk kalıplı, kaldırır.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    Konfor olarak değerlendirecek olursam özellikle oturak kısmı bana hayli rahat geldi, bir önceki koltuğumun oturağı iyice sinmişti ama ilk hali bile bu kadar kalın ve konforlu değildi. Ne içine tamamen gömülüyorsunuz ne de sizi itiyor. Günün çok büyük bir kısmını oturarak geçiren, masa başında çalışan biri olarak oturak kısmı önemli.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    Çok daha önemlisi bel kısmı. Kişisel bilgi, ırsi bir bel fıtığı rahatsızlığımız var, bende henüz bir şey çıkmadı ama belime, bel kaslarıma iyi bakmaya çalışıyorum açıkçası, bir yandan da bel fıtığı aslında bizim sektörde iş hastalığı diyebileceğimiz bir şey. Koltuğun sırt kısmı istediğiniz kadar yatabildiğinden oturuşunuza, belinize uygun bir hale getirebiliyorsunuz. Ben gayet rahat ettim, hatta bel yastığı bana fazla geldi, çıkardım koydum bir kenara.

    Sırt kısmının yumuşaklığı da ideal bir noktada, omuz bölgesinde açık ızgaralar var, hem tasarımsal bir şey, hem de boyun fazlaca terlediği için biraz daha taze hava dolaşmış oluyor burada. Boyun desteğini kullandım, özellikle bir şeyler izlerken rahat ettiriyor, oyun oynarken sırtı dikleyince gerek kalmıyor zaten.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    Her koltuğun sırtı ayarlı değil, ayarlıları daha pahalı. El freni misali koluyla yerle paralel olacak kadar açılandırabiliyorsunuz. İlk numarası şu, koltuğun şekline göre değil, kendi istediğiniz gibi oturma pozisyonu alabiliyorsunuz, sabit olanlara göre bence çok önemli, tercih sebebi olabilecek bir özellik, sadece bu koltuğa özgü değil tabii, segmenti rakiplerinde de var. İkincisi de evde, işte yorulduğunuz vakit daha yatar bir açıya alıp dinlenebiliyorsunuz, koltuğun ergonomisi ve konforu da buna müsait zaten. Kendimi çok geriye atsam koltuk devrilir mi diye soracaksınız eminim, normal açılarda gayet güvenli, tedirgin etmiyor, ayakları yerden kesilmiyor. Yerle paralel hale getirince zorlarsanız devrilirsiniz, koltuğun fizik kurallarını yenmesini beklemeyin.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 

    İster oyun oynayın, ister çalışın bu koltukta. Oyun oynarken dik açıya alıyorsunuz, tembelleşmeden sizi daha dik, daha zinde tutuyor, açıyı genişletip konforu ön plana alıyorsunuz dinlenme moduna geçiyorsunuz gibi gibi. Özetlemek gerekirse, özellikle oturağı gayet konforlu geldi bana, kritik yerlerde metal kullanılmasını geçiyorum, rakipleri de kullanıyor çoğu yerde ama profil olarak kalınlıkları güven verdi bana. Suni deri her yerde suni deri, ıslak bezle silmemek, terli terli oturmamak, benim bir önceki koltuğumu mahfettiğim gibi duştan çıkıp ıslak ıslak oturmadığınız sürece bu malzeme uzun maratonlarda size uzun yıllar hizmet eder. Videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 1500 liranın üzerinde, benzer özellikteki rakipleriyle eş düzeyde.
     
    Konforlu bir Taht 'Rampage Throne incelemesi' 
     
    İlk tepkiniz şu olabilir “Koltuk takımı alırım ben o fiyata” diyebilirizsiniz ama ben şöyle küçük bir yaptığımda misal veriyorum, home office çalışan biriyim, mesaim 9’da başlıyor, 6’da bitiyor diyebiliriz, yaklaşık en az 9 saat bu koltuğun üzerinde oluyorum, akşam 2 saat kadar da oyun oynuyorum desek en az 10 saat eder, günde koltuk takımına ise en fazla 2-3 saat oturuyorumdur. Böyle bir durumda, masa başında çalışanlar için, uzun maraton yapan oyuncular için marka veya üründen bağımsız olarak söylüyorum, konforlu, sağlık için bel ve boyun destekli bilgisayar koltuklarına yatırım yapmak daha mantıklı bir hale geliyor. Rampage KL-R41 de işini yapan, bu tanıma uyan bir oyuncu koltuğu olmuş.
     
     
     



  • Suni deri değilmi hepsinin kaplaması atıyor yumuluyor belli bir süre sonra hele sıcağa maruz kalmasın geçmiş olsun

  • şişmanlar kullanmasın sakın. bacaklarınız morarıyor. bu oturma yerinde sağda solda yukarı kıvrımların üstüne geliyor bacağım . acayip ağrı yapıyor. aklınız cvarsa kıvrımsız alırsınız.

  • Burak hocam önceki koltuğu ne kadar süre kullanmıştınız şu an durumu nasıl atıl durumda mı? Sizle aynı zamanda almıştım adore nin o koltuğunu kol desteklerinin bağlantı kısımları gevşemişti sıksam dahi hemen gevşiyordu, sırt kısmı da artık beni rahatsız etmeye başladı...

  • Merhaba



    Bende ezbere internetten almayı tavsiye etmem. DX Racer'a niyetlenmiştim. Sağolsun Carrefour getirdi de İstanbulda deneme şansım oldu. Sergilenenlerden hiç biri aradığım ergonomiyi sunmuyordu, vazgeçtim. Ofis koltuğu satan yerlere de bir göz atın derim. Mutlaka Boy ve kiloya göre seçim yapmalı.



    Bu ürün ithal mi? Everest ile alakası var mı?

    Kolçak fonksiyonu çok limitli gözüküyor,kısa geçilmiş.

    Bacaklarınızı açtığınızda yandaki süngerler rahatsız ediyor mu?



    XDrive da incelenmişti, DX Racer'da var. 5,6 koltuk marka modeli bir arada karşılaştırılsa . Siz zayıfsınız , Erdi Bey boylu ve kilolu mesela. Farklı seçimleriniz olabilir.

  • Sunu deri 6 ay sonra parçalanmaya/dökülmeye başlarsa garantiye dahil mi değil mi ? Çünkü bazen 6 ay bazen 1 yıl dan sonra o sunu deri %100 dökülmeye/parçanmaya başlıyor bu tip koltuklarda. Dxracer çakalları bu konuda garanti vermiyor.

  • tanerss kullanıcısına yanıt
    1,5 yıldır dxracer koltuk kullanıyorum. Bugüne kadar hiç şikayetim olmadı. Adore den genel olarak memnunum. Uzun yıllardır adoreden koltuk alırım. Bundan önce ki koltuğumla ilgili sorunlarım vardı ve en sonunda koltuğum alt mekanizmadan kırıldı. 2 senedir kullanıyordum koltuğu. Adore ye ilettim bu durumu fotoğraf falan ekleyip. Bana 10 güne kalmadan yenisini gönderdiler. Adore gördüğüm kadarıyla kendi ürettiği koltuklara sonuna kadar garanti veriyor. ama haliyle ithal koltuklara bu garantiyi veremiyor olabilir. belki de distrübütörlük anlaşmaları garantiyi içermiyor olabilir. kimsenin reklamını yapmak değil amacım, ben yaşadıklarımı anlattım. Ama haliyle, memnun olduğum bir markadan sizinde haberiniz olmasını istedim.
  • bakla dilimli deri her zaman hoşuma gitmiştir ...bentley misali. mekanizma ve suni derisi dandik değilse dx racer ın yerini tutar görünüyor. dx racer racing serisi kullanıyorum 2 yıldır memnunum.

  • Emeğine sağlık çok güzel bir inceleme olmuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerss

    Sunu deri 6 ay sonra parçalanmaya/dökülmeye başlarsa garantiye dahil mi değil mi ? Çünkü bazen 6 ay bazen 1 yıl dan sonra o sunu deri %100 dökülmeye/parçanmaya başlıyor bu tip koltuklarda. Dxracer çakalları bu konuda garanti vermiyor.
    Merhabalar,

    önceki koltuğumu alırken kuzenime de bir tane almıştım, bendeki kırmızı-beyaz, ondaki siyah-kırmızı idi.

    Ben üzerine terli oturmayı geçtim duş aldıktan sonra ıslak ıslak oturuyordum, haliyle suni deri paramparça oldu; bu benim yanlış kullanımım, videoda da dikkat etmek gerektiğini belirttim.

    Lakin kuzenimin koltuğu ilk günkü gibi duruyor, ne suni deride bir bozulma var ne de koltuğun aksamında ama o dikkatli kullandı. Sadece yağlamak gerekebiliyor mekanizmayı, bunun dışında hor kullanan ve dikkatli kullanan şeklinde birebir deneyim sahibi oldum Adore Max Office Racing'de.

    Suni deriyi nerede görürseniz görün arkadaşlar, sıvı temas etmesin mümkün mertebe.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARTAGON99

    1,5 yıldır dxracer koltuk kullanıyorum. Bugüne kadar hiç şikayetim olmadı. Adore den genel olarak memnunum. Uzun yıllardır adoreden koltuk alırım. Bundan önce ki koltuğumla ilgili sorunlarım vardı ve en sonunda koltuğum alt mekanizmadan kırıldı. 2 senedir kullanıyordum koltuğu. Adore ye ilettim bu durumu fotoğraf falan ekleyip. Bana 10 güne kalmadan yenisini gönderdiler. Adore gördüğüm kadarıyla kendi ürettiği koltuklara sonuna kadar garanti veriyor. ama haliyle ithal koltuklara bu garantiyi veremiyor olabilir. belki de distrübütörlük anlaşmaları garantiyi içermiyor olabilir. kimsenin reklamını yapmak değil amacım, ben yaşadıklarımı anlattım. Ama haliyle, memnun olduğum bir markadan sizinde haberiniz olmasını istedim.
    Adore'nin burada hiçbir suçu yok. Müşteri memnuniyeti için çalışıyorlar ama Dxracer'in kendisi bu garantiyi vermiyor. Türkiye için özel bir garanti şartı değil. Dxracer koltuklarının döküleceğini bildiği için bunu garanti kapsamı dışına almış durumda bütün satışlarında. Hem sadece sunu deri değil sorun. Kolçakların yukarı aşağı mekanizması belli süreden sonra tamamen bozuluyor. En aşağı konumda kalıyor yukarıda tutamıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakesan

    Merhabalar,

    önceki koltuğumu alırken kuzenime de bir tane almıştım, bendeki kırmızı-beyaz, ondaki siyah-kırmızı idi.

    Ben üzerine terli oturmayı geçtim duş aldıktan sonra ıslak ıslak oturuyordum, haliyle suni deri paramparça oldu; bu benim yanlış kullanımım, videoda da dikkat etmek gerektiğini belirttim.

    Lakin kuzenimin koltuğu ilk günkü gibi duruyor, ne suni deride bir bozulma var ne de koltuğun aksamında ama o dikkatli kullandı. Sadece yağlamak gerekebiliyor mekanizmayı, bunun dışında hor kullanan ve dikkatli kullanan şeklinde birebir deneyim sahibi oldum Adore Max Office Racing'de.

    Suni deriyi nerede görürseniz görün arkadaşlar, sıvı temas etmesin mümkün mertebe.

    Alıntıları Göster
    Sıvı temasını (terleme) Antalya'da nasıl engelleyebilirsin ki ? Uzun süre klima kullanımı direk hasta ediyor zaten. Yaz aylarında oturduğun yerde hiçbirşey bile yapmasan aşırı derecede terliyorsun. İlk 2 yıl hiçbirşey olmadı 3. yıl başladı üst derisi atmaya. Aşırı kötü olurda yarıklar falan olupda iç yüzeyinde ki süngerler gözükmeye başlarsa kaplattırmayı düşünüyorum. Genel anlamda memnunum rahat ediyorum bel ve boyun sorunum olduğu için. Kolçağında birtanesi bozuldu umarım diğeride bozulmaz.
  • Yanlışım yoksa 5 yıldır, ikea'nın markus saldalyesini kullanıyorum. Şuan fiyatı 999 tl olmuş, ben zamanında 250-300 liraya almıştım. O gün bugündür her gün kullanıyorum hala ilk günkü gibi.

  • Baba koltuğu diye satılanlar daha mantıklı bence, bu kadar para vereceksem...

  • bilgisayar alamıoruz. bide koltuğa 2000 lira para mı bağlıyacağız. düz tabureye otururum daha iyi

  • Herkes takmış suni deriye.Ortopedi ne durumda?

    Kol desteği kısmına hiç değinmemişsiniz

    Koltuğun sallanma mekanizması var mı hiç değinmemişsiniz

    Koltuğun oturduğunuz bölgenin kendi başına ileri-geri hareket mekanizması var mı değinmemişsiniz

    Bu kadar para veriliyorsa kesinlikle denenip alınması şart.

    Bu koltuklar kesinlikle Lüx bir tüketim değildir aksine zorunluluktur Bel fıtığı olunca anlarsınız ne demek istediğimi yine olmayında olanları da bir zahmet dinleyin.

  • Everest gibi bir markaya 1500 lira bayılmak?
    Aman uzak dursun

  • Ürünün ismine oyuncu ekliyorsunuz ve o mükemmel fiyatı görüyorsunuz.

  • Ikea Markus bunu parçalar böler, ben 450 liraya almıştım suan 1000 lira olmuş ama taş gibi koltuk, sağlamlık hissi üst seviyede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.