Şimdi Ara

Yeni iPhone modelleri ile bizleri hayal kırıklığına uğratan 7 şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple bu hafta gerçekleştirdiği etkinlik ile yeni akıllı telefonlarını tanıttı. Yurtdışında ön satışına başlanan telefonun ülkemizdeki fiyatı ve çıkış tarihi bilinmiyor.

     

    iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinin beğendiğimiz özellikleri kadar hayal kırıklığına uğradığımız şeyleri de vardı. Telefonların teknik özelliklerini bir kenara bırakırsak, Apple'ın bazı kararları bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Bunlardan 7 tanesini derledik.

     

    1- Kutudan hızlı şarj adaptörü çıkmıyor

    Hızlı şarj teknolojisi, hayatımıza üst seviye telefonlar ile girdi ve giriş seviyesindeki telefonlarda dahi bu özellik kullanılmaya başladı. Buna rağmen yeni iPhone modellerini satın aldığınızda telefonu hızlı şarj edemeyeceksiniz. Zira telefonun hızlı şarj özelliği olsa da kutudan hızlı şarj adaptörü çıkmıyor. Telefonu hızlı şarj etmek için, Apple Store’da 430 TL’ye satılan 30 W USB-C güç adaptörünü ve 150 TL’ye satılan USB-C Lightning kablosunu satın almanız gerekiyor. Hızlı şarjın bedeli: 580 TL.

     

    2- Kulaklık dönüştürücü yok

    Apple, 2 yıl önce tanıttığı iPhone 7 ile birlikte telefonlarından 3.5mm kulaklık girişini kaldırdı. Bu sene tanıtılan modellere kadar, telefonun kutu içeriğinden 3.5mm – Lightning dönüştürücüsü çıkıyordu. iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modellerinin kutusundan maalesef kulaklık dönüştürücü çıkmayacak. 3.5mm kulaklığınızı yeni modellerde kullanmak için 79 TL’ye satılan dönüştürücüyü satın almanız gerekiyor.

    3- Batarya

    Yeni modellerin bataryası, önceki modellerden pek de farklı değil. Pek çok rakibi 4 bin mAh civarına kapasiteye sahip batarya ile gelirken yeni iPhone modelleri, 3 bin mAh altında pil kapasitesi ile geliyor.

     

    4- Fiyat

    iPhone Xs ABD fiyatı 999 dolar, iPhone XS Max ABD fiyatı ise 1099 dolar olarak açıklandı. 512 GB kapasiteli iPhone Xs Max’in fiyatı 1449 dolar. Avrupa fiyatlarına baktığımızda daha da yüksek fiyat etiketleri ile karşılaşıyoruz. Yeni modellerin fiyatı, yurtdışındaki müşteriler tarafından yüksek bulundu.

     

    Güncel rakamlara göre iPhone 8 Plus’ın fiyatı 7449 TL’ye çıktı. iPhone Xs’in fiyatı 10 bin TL’yi aşacak gibi görünüyor.

    5- Airpower

     

    Geçtiğimiz sene iPhone X ile birlikte lanse edilen ve çok yakın zamanda çıkacağı açıklanan Airpower, 1 yılın ardından hala ortalıkta yok. Son lansmanda da Airpower ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

     

    Apple, kullanıcıların Airpower ile iPhone, Apple Watch ve AirPods modellerini aynı anda şarj edebileceğini ifade etmişti. Baktığımızda Apple’ın sitesinden Airpower ile ilgili tüm bilgilerin kaldırıldığını görüyoruz. Cihazın aşırı ısındığı ve bu nedenle Apple’ın bu projeyi iptal ettiği söylentileri dolaşıyor. iPhone X ve yeni iPhone modellerini satın alacak kullanıcıların satın alım tercihinde bu cihazın etkisi olabilir. Airpower iptal edilirse bu kullanıcılar mağdur olacak. 

    6- Ekran 120Hz değil

    Lansmanda iPhone Xs ve iPhone Xs Max özelliklerinin gösterilirken telefonun ekranında “120Hz touch-sensing” özelliği olduğuna değinildi. Pek çok kişi telefonun ekranında 120Hz yenileme hızı olduğunu düşündü ancak bahsedilen özellik, telefonun ekranının 120Hz yenileme hızına sahip olduğunu göstermiyor.

     

    iPhone Xs ve iPhone XS Max 120Hz izleme hızına sahipler. Bu da ekrana dokunduğunuzda, dokunma bilgisinin 16.6 milisaniye yerine 8.3 milisaniyede iletileceği anlamına geliyor. Görüntünün yenileme hızıyla bir ilgisi yok.

     

    7-iPhone SE boyutlarında yeni bir model

     

    Apple, küçük ekranlı telefon sevenler için iPhone SE isimli bir telefon çıkarmıştı. Bu telefon, günümüz telefonlarından oldukça geride kaldı. Pek çok kullanıcı iPhone SE modelinin yenisinin çıkmasını bekliyordu. iPhone bu lansmanda da böyle bir cihaz tanıtmadı. Yeni modellerin en küçük ekranlısı 5.8 inç boyutundaki ekrana sahip iPhone Xs. Bu boyut, iPhone SE’nin yanında bir hayli yüksek.









  • Video çekerken stereo ses kaydı alabiliyor artık iPhonelar 10 sene yeter bu teknoloji size nankörlük etmeyin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtrud -- 15 Eylül 2018; 23:52:43 >
  • iphone kullanan insanların çoğu zaten böyle şeylere ihtiyaç duymuyor donanım haber falan da okumuyorlar en pahalı telefonu alıp hava atma derdindeler geçen bi inşaat işçisi iphone 6 almış metrobüste çıkarıyorum tüm karılar telefonuma bakıyor diyor.

  • Bu telefonu gidip alacak kişinin aklından şüphe ederim arkadaş. Şarj kablosu bile parayla. Dua edin ekranı ekstra parayla alınmıyor. Ama fiyatların ve yeniliklerin bu şekilde olması kasıtlıdır kesinlikle. Biliyorlar millet serinin yenisi çıkınca bir önceki modeli kapış kapış alıyor. Diğer insanlar neyse ama ortalama bir Türk vatandaşının elinde bu telefonun olmaması gerekiyor mantıken.

  • apple ın ekranları 720p gibi çok düşük çözünürlükte olduğundan millet apple ın şarjı çok iyi gidiyor sanıyor apple da bu düşük çözünürlüğü millete retina ekran diye yutturdu.neymiş göz o kadar algılıyormuş oysa bunu söyledikten sonra karşı tezler yazıldı.
  • Beni uzen 7. Madde oldu. Hatta se nin geri kalmis olmasi bile sorun degil onun yarisi kadar kalinlikta ama ayni performansta cihaz cikarsinlar o da kabul..

  • Pek çok kişinin telefonda 120hz olduğunu düşünmesi kısmı güldürdü. Aynı şeyi mesut çevikte düşündü çünkü xr videosunda :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4E3DD9FE1

    Bu mesaj silindi.
    1792 x 828 artmış hali bu mu 4 sene önce çıkan gm5 plus 1920*1080.
  • tartışmaya gerek yok. tek bir yönden hayal kırıklığına uğratıyor, oda fiyatı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirPower'a gerek yok Samsung hazır üretmiş zaten aynısından neden arge masrafı yapsınlar ki



    Bu cihaza ihtiyacı olan Samsung Wriless Charger Duo alabilir.

  • Bu arada ben klasik o apple home buton lu tasarımı daha çok seviyorum sanırım bundan sonra göremeyeceğiz bir daha. Keşke SE2 falan gelseydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su Apple cok buyuk bir ceza yesin, bir sey olsun. Yani buyuk bir tokat yemeleri gerekiyor kendilerine gelmeleri icin. Cok fazla şımardılar. :D

  • Note 9'da 999 dolar, Iphone xs de 999 dolar. En pahalı cihaz mı olmuş oluyor şimdi ? 3 aşağı 5 yukarı tüm markaların amiral gemisi modelleri benzer fiyat aralığında tanılıyor.

    Apple alanlar teknolojiden anlamıyormuş, donanım haberi okumuyormuş lafa bak. Diğer markaları alanlar çok mu takıp edıyor ? Alt tarafı cep telefonu alıyorsun, atom parçalamıyorsun.

    Apple zaten donanım konusunda kendisiyle yarışıyor, işlemcisi rakıplerınin 2 nesil önünde. Az çok donanımdan anlayan zaten neyin ne oldugunu bılıyor.

    Kaç yıllık cihaza hala yazılım desteğı sunuyorlar. Diğer markalar gibi, 1 yıl sonra desteğı kesmıyorlar. Uzun vadede iphone her zaman daha avantajlıdır ve 2. elde en az değer kaybeden telefondur.

    Sırf apple olan nefretiniz yüzünden haksız yere eleştiriyorsunuz. Yeri geliyor bende eleştiriyorum ama iphone alan hava atıyormuş, yok enayiymiş diye hakaret etmiyoruz. Hiçbir marka telefon kusursuz değildir.

    Dünya sizin etrafınızda dönmuyor, her iphone alan sizin gibi hava atmak için almıyor buna emın olun. Bu forumda ne üyeler var, yurt dışında yaşayıp şirket sahibiler ve iphone kullanıyorlar. Bu adamlar hepımızden fazla teknolojiyi takıp edıyor ve parası var. Kıçı kırık telefonla hava atacak kadar düşük insanlar değiller emin olun.

    Boşuna kişi kendınden bılır dememısler. Bugune kadar çevremde telefonuyla hava atana birisine rastlamadım. Siz nasıl ortamlarda takılıyorsanız artık.

    Toplu tasımada telefona bakan hava mı atmış oluyor ? Demek ki siz oylesınız kı herkesı kendınız gıbı zannedıyorsunuz. Yolda Zaman geçsin diye telefona bakmanın neresi hava atmak allah aşkına ? Alt tarafı bir telefon yahu.

    İlla ki malıyla hava atan insanlar olacaktır ama siz iphone alan hava atmak ıcın alıyor dıye genelleme yaparsanız yanlış olur.

    Neyseki apple'ın başarısı ortada, satış rakamları her şeyi özetliyor.

    Unutmayın, Hiçbir başarı tesadüf değildir.


    Not: İphone kullanıcısı değilim, hala eski nokia telefonumla idare ediyorum.
    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 16 Eylül 2018; 0:42:36 >




  • Apple güzel marka ama kutudan çıkması gereken aparatları kutu içine koymayıp sonra onları ayrı satınca apple dan soğuyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Apple'ın değil (Apple ticari nitelikte kar amacı güden bir şirket sonuçta) Ülkemizde ki Apple manyağı olmuş kitlenin aklını başına devşirip tepkisini ortaya koyması gerekiyor her şeyden önce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer687 -- 16 Eylül 2018; 0:56:3 >
  • iOS gibi bir sistemi mobil dünyaya kazandırdıkları için yılların Apple hayranıydım ama bu sene feci şekilde hayal kırıklığına uğradım. Apple, "ben ne satarsam satayım almak için kuyruğa girerler" zihniyetine kendini öyle bir kaptırdı ki kibirden gözü kör olmuş vaziyette. Fiyatları uçurdular, telefona 1000$ veren insandan kulaklık ve hızlı şarj adaptörlerini esirgediler. Yenilik desen zaten neredeyse sıfır, işlemciyi 1 nesil yükseltip ufak tefek detaylar ekleyip millete yeni telefon diye kakaladılar. En komiği de, telefonları kasıtlı olarak yavaşlatıp bataryaları öldürdüler. İnsanlar 500$'a Samsung almadı, 800$ a gönül rahatlığıyla Apple aldı sırf bu markaya güvendikleri için. Böyle bir terbiyesizlik olamaz. Daha bir de süper über muhteşem (!) iOS 12 ile en büyük ihtiyacımız olan (!) Memoji ve Animoji'ye kavuşturdular bizi Allah razı olsun. Apple bu kafayla devam ederse 5 yıl içinde bu günler mumla arayacak hale gelecek, tabii eğer tamamen batmazsa. Steve Jobs görse yüzüne tükürürdü bunların mirasımı ne hale getirdiniz diye. Yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kulaklık dönüştürücüye ne gerek var, yeni iPhone alanlar yanına bir de Airpods alsın diye düşünüyorlar. Apple’ın amacı milleti AirPods almaya zorlamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.