Şimdi Ara

iPhone Xs Max vs. Galaxy Note 9 - Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
9.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple bugün gerçekleştirdiği etkinlikte üç yeni iPhone modelini tanıttı. iPhone Xs Max, sahip olduğu özellikler ile firmanın en pahalı telefonu konumuna yerleşti. Android tarafındaki rakiplerine baktığımızda ilk olarak akla Samsung Galaxy Note 9 geliyor. iPhone Xs Max ve Galaxy Note 9 modellerinin özelliklerini bir araya getirdik. iPhone Xs Max, çok yeni bir telefon olduğu için kesin bir karşılaştırma yapmamız henüz mümkün değil. Bu nedenle yorumu sizlere bıraktık.


    Tasarım ve ekran

    Tasarımsal olarak iki telefon da önceki modellerinin tasarım çizgilerini devam ettiriyor. iPhone Xs Max, çentikli ekrana, Galaxy Note 9 ise çentiksiz ekrana sahip. iPhone Xs Max’te 6.5 inç boyutunda AMOLED ekran, Galaxy Note 9’da 6.4 inç boyutunda Super AMOLED ekran kullanılıyor.

     

     


     

    Galaxy Note 9’un ekranı 516 ppi değeriyle iPhone Xs Max’in ekranını (458 ppi) geride bırakıyor. iPhone Xs Max’in ekranı ise 3D Touch, True-Tone ve 120 Hz dokunma hassasiyeti özellikleriyle öne çıkıyor. Galaxy Note 9’un camı Gorilla Glass 5 ile korunurken Apple’ın ifadesine göre iPhone Xs Max ekranında en güncel koruma yöntemi kullanılıyor. Yani Gorilla Glass 6 veya daha güçlü bir korumaya sahip.

     

    Performans ve güvenlik

    Apple’ın A12 işlemcisi, Galaxy Note 9’un Exynos 9810 işlemcisine üstünlük sağlamayı başarıyor. Zira Apple A11 bile Exynos 9810’a karşı üstünlük sağlayabiliyordu.

     

    Galaxy Note 9’da 128 GB ve 512 GB depolama seçeneği; iPhone Xs Max’te 64 GB, 128 GB ve 512 GB depolama seçeneği bulunuyor. Galaxy Note 9’un hafızası microSD kart ile arttırılabiliyor.

     

     

    iPhone Xs Max, hızlandırılmış FaceID teknolojisine, Galaxy Note 9 ise parmak izi okuyucu, Retina tarayıcı ve yüz tanıma teknolojilerine sahip. Kıyaslama yapabilmek için hızlandırılmış FaceID’yi uzun süre test etmek gerekiyor.

     

    Kamera

    İki telefonda da çift arka kamera ve tek ön kamera bulunuyor. Galaxy Note 9’un kamerasını farklı koşullar altında test ettik ancak iPhone Xs Max için elimizde sadece Apple’ın çektiği fotoğraflar var. Bu fotoğraflar üzerinden çıkarımda bulunmak yanlış olur.

     
     

    Galaxy Note 9 kamera özellikleri

     

    • Birinci kamera: 12 MP, f/1.5 – f/2.4 değişken diyafram açıklığı, 26mm, 1/2.55", 1.4µm, dual pixel odaklama, OIS, geniş açı, 4K 60 FPS, 1080p 240 FPS ağır çekim, 720p 960 FPS ağır çekim
    • Yardımcı kamera: 12 MP, f/2.4, 52mm, 1/3.4", 1µm, OIS, 2x optik zoom
    • Ön kamera: 8 MP, f/1.7, 25mm, 1/3.6", 1.22µm

     

    iPhone Xs Max kamera özellikleri

    • Birinci kamera: 12 MP çözünürlük, f/1.8, 28mm, 1.4µm, Akıllı HDR, OIS, geniş açı, 4K 60 FPS, 1080p 240 FPS ağır çekim
    • Yardımcı kamera: 12 MP çözünürlük, f/2.4, 52mm, 1.0µm, OIS, 2x optik zoom
    • Ön kamera: 7 MP, f/2.2, 32mm

     

    Batarya, bağlantı ve diğer özellikler

    Samsung Galaxy Note 9’da 4000 mAh büyüklüğünde batarya bulunurken iPhone Xs Max’teki bataryanın kapasitesini bilmiyoruz. Apple bu telefonun iPhone X’a göre 1.5 saat daha fazla kullanım sunduğunu belirtiyor. iPhone X’da 2716 mAh büyüklüğünde batarya bulunuyor. Galaxy Note 9’un kutusundan hızlı şarj adaptörü çıkarken iPhone Xs Max’ten çıkmıyor.

     

    Galaxy Note 9’da 3.5mm girişi var, iPhone Xs Max’te yok. iPhone Xs Max’in kutusundan dönüştürücü de çıkmıyor. 3.5mm kulaklığı yeni iPhone’da kullanabilmeniz için 79 TL’lik dönüştürücüyü satın almak gerekiyor. İki modelde de Bluetooth 5.0 versiyonu kullanılıyor.

     
     

    Akıllı asistan olarak Siri, ülkemize destek vermeyen Bixby’e göre ezici üstünlük kuruyor. Galaxy Note 9 ise gerçek kalem hissiyatı sunan S-Pen kalemi ile öne çıkıyor.

     

    Yeni iPhone kutudan iOS 12 yüklü olarak çıkarken en yeni Android sürümü olan Android 9 Pie güncellenmesi Galaxy Note 9 için yayınlanmadı.

    Fiyat

    Samsung Galaxy Note 9 ülkemizde 7999 TL’ye satılıyor. iPhone Xs Max’in Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi bilinmiyor. ABD’de 1099 dolara satılacak. Ülkemizdeki fiyatı ise 10 bin liranın üzerinde olacak.

     

    İki telefonun birbirinden ayrışan özelliklerini ele aldık. Şuan için iPhone Xs Max hakkında yorumda bulunmak güç. iPhone Xs Max’i edindiğimizde, tüm detaylarıyla karşılaştırma videosunu sizlere aktaracağız.

     







  • Samsung Note 9 128GB 1000$ -Türkiye fiyatı 8 bin TL | Apple Xs Max 64GB 1100$ - Türkiye fiyatının bu oranla 10 bin TL'nin altında olması gerekirken 12-15 bin TL'ler konuşuluyor. Bunun Türk lirasının değer kaybetmesiyle ilgisi yok ama. Apple Türkiye'de fiyatları şişirdikçe şişiriyor. Umarım talep çok az olur da ellerinde patlar.
    Note 9 eşittir Kalem. Kalem kullanmayanlar, çöp desin dursun. iPhone X'i de kullandım ama Note 9 deneyimi bambaşka bir şey. Ekran kalitesi zaten mükemmel. Daha bir çok konuda üstün. Ekrana bağlayıp bilgisayar gibi de kullanabiliyorsunuz. Hız deseniz, eski Android değil artık. Biri cep bilgisayarı, diğeri normal bir akıllı telefondan öteye gidemez. Aralarında uçurum var.
  • Eh... Performans anlamında Apple'ın eline su dökemez, maalesef böyle. Yiğidi öldür hakkını yeme.


    Not: Android

  • Performans konusunda ios daha hızlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde iki telefon da bu fiyatlarla alınmaz.

  • Durum cok vahim bir hal almaya basladi.



    Telefona 8ya da 10k vermek mi?

  • 2 telefonda gayet güzel parası olan alır kullanır.Ülke şartlarını markaların üstüne yıkmaya gerek yok.
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    evet su dökemez, biri telefon biri bilgisayar
  • 2019 Eylül'de tanıtılacak olan modellerde olması muhtemel olan cep telefonu alırken önemli bir seçim kriteri olacak olan 5G desteğinden olup olmadığından bahsedilmemiş.

  • iOS varken androide o kadar para verilir mi? Verilmez.



    1000’lik cihazdaki işletim sistemi ile 7000’lik cihazdaki aynı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumur C kullanıcısına yanıt
    ASDA

    İyiydi, artıladım.
  • Samsung Note 9 128GB 1000$ -Türkiye fiyatı 8 bin TL | Apple Xs Max 64GB 1100$ - Türkiye fiyatının bu oranla 10 bin TL'nin altında olması gerekirken 12-15 bin TL'ler konuşuluyor. Bunun Türk lirasının değer kaybetmesiyle ilgisi yok ama. Apple Türkiye'de fiyatları şişirdikçe şişiriyor. Umarım talep çok az olur da ellerinde patlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 13 Eylül 2018; 9:9:48 >
  • Hastaneyle anlaştım böbreyi satayım alıcam :():

  • iphone 5s kullanıyorum 5 yıl oldu ios 12 yüklü. %10 performans artışı var ios 12 ye göre. Tabi android almakta bir seçim mesela film vs indiremiyorsun. Sırf tv izlemek için apple tv almaya gerek yok. Bir ton uygulaması var her tür tvyi destekliyor. Artık iyice zengin işi oldu tamam kabulde androidi de öpücükle vermiyorlar. Ama torrent olayı olsa kesinlikle androide dönüp bakmam ama yapmazlar tabi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony Xz3 gerisi fosss

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F9BF2C01

    iOS varken androide o kadar para verilir mi? Verilmez.



    1000’lik cihazdaki işletim sistemi ile 7000’lik cihazdaki aynı
    Bunun neresi komik peki? Milyon dolarlık adamdaki beyinle en aptal adamdaki beyin aynı sadece kullanımı farklı. Ayrıca her firmanın kendine has tema , uygulamaları mevcut.
  • Samsung kendi donanimina kendi isletim sistemini kullanmadigi sürece bu karsilastirmalar yersiz. Apple islemcisini kendi yapip ona göre yazilimini programliyor, dolayisiyla Samsung zibilyon tane özellik eklesede Applein hep gerisinde kaliyor. Cünkü Samsungun ekledigi bircok özellik adamakilli calismiyor. Apple ise az ve öz özellik koyup ekledigi özelligi saglam calistiriyor. Ortaya Usta ile cirak gibi bir durum cikiyor. Ancak bir konuda Apple Samsungun eline su dökemez oda Samsungun ön Kameralarinin genis acisi. Bu konuda siradan ucuz bir Samsung telefona bile iPhone XS i carpar.
  • Note 9 eşittir Kalem. Kalem kullanmayanlar, çöp desin dursun. iPhone X'i de kullandım ama Note 9 deneyimi bambaşka bir şey. Ekran kalitesi zaten mükemmel. Daha bir çok konuda üstün. Ekrana bağlayıp bilgisayar gibi de kullanabiliyorsunuz. Hız deseniz, eski Android değil artık. Biri cep bilgisayarı, diğeri normal bir akıllı telefondan öteye gidemez. Aralarında uçurum var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Eh... Performans anlamında Apple'ın eline su dökemez, maalesef böyle. Yiğidi öldür hakkını yeme.


    Not: Android
    https://www.youtube.com/watch?v=Oa-_FLgEAks&t=301s

    hihaihihahehehehehhihahaheheheh

    not:from ipon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 13 Eylül 2018; 9:54:13 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.