Şimdi Ara

“İnsansız savaş uçağını 2023’ten önce uçuracağız”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
8.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bayraktar TB1 ve TB2 ile insansız hava araçları konusunda hem Türk Silahlı Kuvvetleri’nin elini güçlendiren hem de bu alanda ülkemizin önemli bir deneyim kazanmasına kapı aralayan Baykar Makina, şimdilerde kullanımda olan insansız hava araçlarını bir adım öteye taşıyacak yeni ürünler ortaya koymak adına çalışmalarını sürdürüyor.


    Daha önce 1.5 ton yük taşıyabilecek İHA’nın müjdesini veren Türk savunma sanayi şirketi cephesinden bugün gelen açıklamalarda büyük boyutlu yeni İHA’nın 2019 yılı içinde ilk uçuşunu gerçekleştireceğini vurguladı. Bundan daha da önemlisi ise İnsansız savaş uçağı konusu. Daha önce birçok kez dile gelmiş olsa da Selçuk Bayraktar’ın açıklamaları bir hayli ilgi uyandırıyor.


    2023 öncesinde insansız savaş uçağının ilk uçuşunu gerçekleştireceğini belirten yönetici, söz konusu çalışmalara dair başka bir bilgi paylaşmış değil. TAI ana yükleniciliğinde çalışmaları sürdürülen milli muharip uçak konusunda birçok yerli savunma sanayi şirketinin katkı sağlayacağını biliyorduk ancak Haluk Bayraktar’ın bu açıklama ile Baykar Makina’nın insansız hava araçları konusundaki tecrübelerini milli muharip uçak projesine aktaracağı netlik kazanmış oldu. Dileriz ilerleyen günlerde merak edilen ve yanıt bekleyen birçok konuya da ışık tutulur.

     







  • Askeri alan dev bir güç olmalarına rağmen ruslar gülmek yerine Bayraktar İHA nın kopyasını yapma ihtiyacı hissetmişler. Çünkü onlar akıllı. Bizdeki uber zeki muhalif kesim sırf inat uğruna bu başarıları görmezden geliyor. Sonra kimse Türkiye şimdiye dek neden bunları başaramadı diye sormasın. Sebebi yazılan yorumlardan gayet net anlaşılıyor. Neyse ki bunlardan kurtulduğumuz için Türkiye bugün bir yerlere gelebildi.


    Ben neden yapamayız sadece bir nedenini söyleyip gideyim. Bugünkü yöntemlerle insansız savaş araçları gecikmesiz şekilde uzaktan kontrol edilemiyor, kumanda merkeziyle araç arasındaki gecikme avcı uçaklarında o kadar hayati öneme sahip ki elimizdeki yöntemlerle insansız savaş aracı üretmek tam bir fiyasko olurdu. Bu yüzden gelişmiş ülkeler ve orduları kuantum dolanıklık teorisi üzerine çalışmalar yürütüyor, bu ilke üzerinden cihazlara komut verilip gecikmeyi sıfıra indirmeye çalıyorlar, sen uzaktan kumandalı araç kontrol eder gibi insansız jet fighter kontrol edersen counterdaki gibi daha ne olduğunu anlamadan anlına kurşunu yemiş, nalları dikmiş olursun. Yani bilim olmadan insansız savaş uçağı olmaz.
    Konunun tamamını okudum, alıntılamak istemedim fakat 4-5 arkadaş yersiz yorumlarda bulunmuşlar. Biri demiş ; aileden zengin olduğu için buralara geldi, o zeki arkadaş gitsin İstanbul Teknik Üniversitesinde o bölümü bir bitirsin sonra da gidip MIT'de yüksek lisans yapmayı denesin, para bir yere kadar sen de kabul et ki bu adamda zeka var ki çalışma azmi var ki bu okulları bitirip şuan olduğu konuma gelebilmiş. Bir diğeri de çıkmış normal savaş uçağını yaptılar da insansızı kaldı demiş. O arkadaşa şu videoyu izlemesini tavsiye ediyorum


    Kaale alıp videoyu izlerseniz, Selçuk Bayraktar bunun farkında diyor ki ''Teknolojilerde dönem dönem kırılmalar olur, eski üretilmişler atıl konuma geçer yeni üretilenler hem maliyeti düşüktür hem de daha ileri teknolojidir.Biz savaş uçağı kırılmasını kaçırdık , F35 son insanlı savaş uçağıdır,bu bir kırılma noktasıdır eğer gelişen dünyayı yakalama şansını istiyorsak işte tam burdan denemeliyiz.'' diyor.

    Başka bir arkadaş da çıkmış Drone ile İha'nın ayrımının bile farkında değil, diğeri gelmiş Lag sorununu nasıl çözeceksiniz çözemezsiniz diyor, niye bu aşağılama, niye çözemesinler bu adamların kuantum fiziğinden Entangled teoreminden haberleri yok mu sanıyorsunuz ?

    Bakın daha bu adam 2005 yılında bu işlerin içindeymiş o günkü dediklerine bakın, ve bugün cidden kendisinin dediklerini başarmış görüyorum.




    Bir şeyleri eleştirmek güzel bir şey, konu her ne olursa olsun geliştirir, fakat doğruya da doğru demek lazım. Gözle görülür özgün bir şey varsa hakkını vermek lazım kişilerin/kurumların.

    Bu kişi boş bir insan değil, zeki çalışkan ve iyi bir ekibi olan bir mühendis, dediyse eğer 2023'e kadar bu yapılacak inanın ki yapar.
    Arkadaşım bu şirket ne zaman Altay tankını yapacağım dedi? Tank işi başka şirketin. Biz bu şirket için konuşuyoruz. Bu şirket ne zaman sözünü tutmadı? Bakın Akıncı ihayı 2019'da uçuracağız diyor. 2019'a bir şey kalmadı hep beraber göreceğiz. Hiç de absürd hedefler koymuyorlar bence. Konuya parti perceresinden bakmazsanız aslında çok daha net göreceksiniz ama. Her platformda söylüyorum Ak partili değilim oy da vermedim. (Tabi ki inanmamak sizin elinizde ama benden daha iyi bilmiyorsunuz herhalde )
    Neden olaya ak parti veya chp olarak bakmak zorundayız. Ülkemizde çok güzel şeyler yapılıyor.
    Geçen gün Yunanistan savunma sanayi forumlarına takılmıştım. translate ile bir sayfayı çevirdim. Yunanlının birisi bizim için yakın tehlike Arnavutluk diyordu. Türkler zaten bizden ışık hızıyla uzaklaştılar bizden ilerideler diyorlardı.
    Bayraktar silahlı ihanın Afrin de kazandığı başarılar bile dünyanın dilinde. Artık şu aşağılık duygusundan ve başarılan şeyleri daşak geçerek sulandırma itibarsızlaştırma, yerden yere vurma huyumuzdan vazgeçmemiz lazım.
    Bunun bir adım ilersinde art niyet arıyorum ne yazık ki. Demek ki adamlar Türkiye nin bekasını iyiliğini istemiyor belki de örgüt adına burada yazıyor diyorum? Lafım size değil ama böyle düşünmemek elde değil.
    Meyve veren ağaç taşlanır ama yurt dışında bu şirket forumlarda bu kadar övülürken Türkiye de yerden yere vurulması gerçekten çok acı verici.
  • 2023 te sahne bizim :)

  • bak uçuyor şuan
  • İthalatı azaltacak şeyler görmek güzel ama önceliği yiyecek,içecek gibi en gerekli şeylerin üretimine önem verilmeli yoksa yiyecek ekmek bile bulamazken diğerlerinin bir anlamı kalmıyor.

    Ülkede un bulunmaz hale gelmiş,fırıncılar zam kaçınılmaz diyor.
  • Afedersiniz sesli güldüm 😶

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah keşke olsa da görsek o güzel günleri

  • dobrasam kullanıcısına yanıt
    iha yapamassınız diyenlerde gülüyordu. Sonra yapıldı. Tabi onlarda utanma,haysiyet ve şeref olmadığı için hiç yüzleri kızarmadı.
  • Arabadan sonra tüm ümidim kırıldı görmeden asla inanmam bu işlere, seçim malzemesinden başka şey değil şuna benim için bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben neden yapamayız sadece bir nedenini söyleyip gideyim. Bugünkü yöntemlerle insansız savaş araçları gecikmesiz şekilde uzaktan kontrol edilemiyor, kumanda merkeziyle araç arasındaki gecikme avcı uçaklarında o kadar hayati öneme sahip ki elimizdeki yöntemlerle insansız savaş aracı üretmek tam bir fiyasko olurdu. Bu yüzden gelişmiş ülkeler ve orduları kuantum dolanıklık teorisi üzerine çalışmalar yürütüyor, bu ilke üzerinden cihazlara komut verilip gecikmeyi sıfıra indirmeye çalıyorlar, sen uzaktan kumandalı araç kontrol eder gibi insansız jet fighter kontrol edersen counterdaki gibi daha ne olduğunu anlamadan anlına kurşunu yemiş, nalları dikmiş olursun. Yani bilim olmadan insansız savaş uçağı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 10 Eylül 2018; 20:34:4 >
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Hoolywood'da böyle filmler var. küçük kabinlerde hava araçlarını kontrol eden bir askerin filmi vardır. Ethan Hawke başroldeydi. Eğer gerektiği kadar etkili değilse demek ki ABD Hollywood propagandasıyla bu konuda etkili olduğuna inandırmaya çalışıyor milleti.
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 16:32:2 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.