Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10, Qualcomm'un ultrasonik parmak izi sensörü ile gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Samsung, Apple'ın iPhone'larda kullandığı yüz tanıma sistemi olan Face ID'yi kopyalamak yerine ekrana gömülü ultrasonik parmak izi sensörleri ile fark yaratmak istiyor. Sektöre yakın kaynakların sızdırdığına göre yaklaşan Galaxy S10 modellerinde ultrasonik parmak izi sensörleri kullanılacak.

     


    Su altında bile çalışabiliyor


    Aslında 2019 yılının başında Samsung Galaxy S10'u ekrana gömülü bir parmak izi sensörü ile görebilirz ya da en azından Kore medyasında yayılan haberler bu şekilde. Ancak ortaya çıkan yeni bir raporda bu parmak izi sensörünün sıradan olmayacağı ve Qualcomm tarafından yapılacak bir ultrasonik parmak izi sensörü olacağı yönünde. Zira Qualcomm bu işe yabancı değil ve 2015 yılında buna benzer bir teknoloji olan Sense ID'yi geliştiren bir şirket.


    Ancak Samsung Galaxy S10'da kullanılacak olan ultrasonik sensörlerin üçüncü nesil olacağını söyleyebiliriz. Ultrasonik sensörleri sıradan parmak izi okuyucularından ayıran başlıca özellikleri ise suyun altında çalışabilmesi, daha kalın ekranlara entegre edilebilmesi ve güvenlik doğrulaması için kalp atışını bile kullanabilmesi olarak açıklamak mümkün.

     

    Samsung'un Ağustos ayında piyasaya sunduğu son amiral gemisi olan Galaxy Note 9'da da böyle bir teknoloji kullanılacağı söylenmişti fakat sonuç beklenildiği gibi olmadı. Bunun nedenini de şirketin bu yeniliği Galaxy S10 modeli için saklamak istemesi olarak değerlendirebiliriz.

      







  • Umuyorum S10 ultrasonik parmak izi sensörleri ile gelir. Face ID şu aşamada çok gereksiz ve ArGe'si çöpe atılmış 2 milyar dolara yakın para. Biraz da o yüzden iPhone X fiyatı 1000$'ı gördü. Parmak izi çok daha iyi bir teknoloji.

  • Çok iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Face İD günlük hayatta kullanımı zor bir olay. Parmak izinin yerini tutmaz. İphonedo nun eşiyle yaptığı test vardı. Temassız ödeme vs yerlerde X ve 8 karşılaştırmışlardı. Baya zorlanmıştı ödeme yaparken. İlla yüzüne tutacaksın vs.

  • Face ID gereksiz demişsiniz ama bence parmak izinden daha kullanışlı bir teknoloji. Telefonu cebinden çıkarıp parmak izi sensörüne dokunana kadar, telefonun ekranına bakmak daha hızlı ve basit bir işlem.

    Tabii Dace ID hatasız değil o yüzden geliştirilmesi lazım. Aslında her iki teknoloji telefonda olsa daha iyi olur, kullanıcı kendisi seçim yapar.

  • Öyle olduğu yazıldı zaten. Hatta bazı modeller kapasitif bazı modeller ultrasonic dendi.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ya gerçekten nasıl daha kullanışlı. Alınmayın ama telefonu eline aldığın anda parmağı okuyor yüzüne getirene kadar.bazem kaldırırken bilinçsiz okumuş oluyor. Nasıl yüze gelme ile aynı olablir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrkb

    Ya gerçekten nasıl daha kullanışlı. Alınmayın ama telefonu eline aldığın anda parmağı okuyor yüzüne getirene kadar.bazem kaldırırken bilinçsiz okumuş oluyor. Nasıl yüze gelme ile aynı olablir.
    Yok ne alınacağım hocam. Yüze çok yakınlaştırmak gerektiğini bilmiyordum. Örnegın toplu taşımadasındır, bir elin doludur. Telefonu cebinden çıkarıp ekrana bakınca otomatik açılıyor. Parmak iziyle olsa, parmağını ekranın altına veya arkasına getirip sensöru bulman gerekecek. Telefon buyukse tek elde sorun olabılıyor, sensöre dokunacagım dıye telefonu düşürebılırsın.

    Ben boyle dusundugum ıcın yüz tanıma avantajlı dedım ama kişiden kişiye degısır bir şey dıyemem o yuzden.




  • Face ID gibi saçma bir şey daha olamaz. Ben barnahımı kullanıyorum çok iyi oluyor.


    O değil de, bu sistemleri Synaptics geliştirmeli çünkü bu konularda bana güven veriyor. Synaptics iyidir.

  • bir haberde 3 adet s10 çeşidi olacağını,ultrasonik parmakizinin orta ve üst modelde olacağını okumuştum.düşük s10'da vivo nex'teki gibi daha az gelişmiş bir gömülü parmakizi okuyucu kullanılacaktı.en düşük s10 modeli aynı zamanda kavissiz ekranlı ve daha az kameralı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 11 Eylül 2018; 9:35:31 >
  • İnanılır gibi değil gerçek mi bu haber?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.