Şimdi Ara

Windows 7, Microsoft'un yeni Windows XP'si olma yolunda olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Microsoft, kurumsal müşterilerin Windows 7'de genişletilmiş destek için ödeme yapabileceklerini doğruladı. Microsoft, tüketicileri ve işletmeleri Windows 10'a yükseltmeye teşvik ederken, birçok müşteri, hızla yaklaşan desteğin sonuna rağmen Windows 7'de mutlu bir şekilde kalmayı tercih ediyor. 
     
    Windows 7 kullanıcılarının çoğu, 14 Ocak 2020'den sonra güncelleme alamayacak. Windows 7 işletim sistemi 2009 yılında piyasaya sürüldü, bir başka değişle işletim sistemi on yıldan daha eski olacak. Microsoft, Windows XP'de İşletim sistemi Nisan 2014'e kadar XP desteğini kesemedi. Bu yüzden şirket, Windows XP'de yaptığı hataları yapmak istemediği için güncellemelerin sıklığını zaman içinde azaltmayı planlıyor ancak Windows 7 işletim sisteminin pek çok kullanıcısı olduğu için Microsoft'un başka seçeneği hali hazırda görünmüyor.  

    Güncellemeler yeni özellikler içermeyecek 

    Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) programı, Windows 7 Professional veya Windows 7 Enterprise çalışanlarının (toplu lisanslama altında) yamalara sürekli erişim için ödeme yapmalarına izin verecek. Güncellemelerle yeni özellikler olmayacak, ancak programdaki Windows 7 sistemleri kötü amaçlı yazılım için ana hedef haline gelmeyecek. Ancak Microsoft, bunu sistemlerini Windows 10'a taşımaya yardımcı olacak bir yöntem olarak görüyor. 
     
     
    ESU programı kamu desteğinin sona ermesinden sonra üç yıla kadar mevcut olacak. Cihaz başına bir maliyet olacak, bu yüzden Windows 7 makinelerinin çok olduğu işletmeler sürekli destek için fark ödeyecekler. Böylece işletmeleri zaman içinde Windows 10'a geçmeye teşvik edecekler. Microsoft, XP kullanan işletmeler ve hükümetler için özel destek sözleşmeleri de teklif etti.
     
    Şirketleri Windows 10'a geçmeye teşvik etmek için Spataro, Windows 10 güncellemelerinin hızlı temposunu nasıl kontrol edilebileceğini açıkladı. Microsoft, mevcut özellik güncelleştirmelerinin, orijinal yayınlanma tarihinden itibaren 30 aylık bir destek alacağını taahhüt etti. Windows 10 Enterprise'ın gelecekteki güncellemelerinin de 30 aylık desteği olacak, ancak önümüzdeki Mart ayında 18 aylık desteğe düşecek. Ayrıca Microsoft hala yılda iki büyük güncelleme paylaşmayı planlıyor. 







  • Microsoft'un ritüeli isim yapmış ve topluluk tarafından sevilen eski veya miyadı dolmuş ürünlerinin içine etmektir. Hatta farklı firmaların ürünlerini (örnek Skype) X milyon / milyar dolara satın alıp öldürmek gibi bir özellikleri de var (diğer örnek Nokia). Bari kendi öz ürünlerine bunu yapmasalar iyi olur.
  • Zaten mümkünse yeni özellik eklemesinler. İçine ederler güzelim işletim sisteminin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • windows 7 unutulmaz serilerden efsanedir bayılıyorum. Şimdi windows 10 kullanıyoruz mecburluktan
  • 7 nin arayüzü 10 dan daha iyi 10 u beğenmiyorum

  • Kara kara düşüneceklerine Windows 10'u da Windows 7 gibi stabil hale getirmeye uğraşsınlar. Yıllardır bir sorun çözülüyor, başka bir sorun çıkıyor. Zamanla daha iyi olacak diye bekledim hala Windows 7'ye yakın bile değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaybe neydi o eski zamanlar. Windows XP ciktiginda donanimsal sartlar koymasi ile mevcut bazi donanimlar desteklememesi ile cok tepki cekmisti sonra da en populer sevilen stabil diye sevindirdi kendisini :)


    Simdi ise benzeri Windows 7 icin yasaniyor malum bircok kisi Windows 10 u elestirmekte . Arada Windows 8 ve 8.1 de vardi ama o zaten Vista gibi olu dogmustu pekte kullanan arayan da yoktur :)



    Su da bir gercektir ki : Bazi islerde veya kurumlarda donanim terfisine gerek yoksa isletim sistemini de guncellemeye gerek yoktur elbette internete bagli bir uygulama vs varsa o zaman isler degisiyor isletim sistemi guncel olmak zorunda ve o isletim sistemiyle ciddi bir performans dusmesi de yasanmiyorsa elbette terfi yapilabilir ...


    Su da bir gercektir ki planli eskitme cok yaygindir ve Windows isletim sistemlerinde pek uygulanamiyor :)

  • eski ve yeni donanım desteği sürdüğü sürece ayakta kalacaktır.

  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 14:38:27 >
  • Microsoft'un ritüeli isim yapmış ve topluluk tarafından sevilen eski veya miyadı dolmuş ürünlerinin içine etmektir. Hatta farklı firmaların ürünlerini (örnek Skype) X milyon / milyar dolara satın alıp öldürmek gibi bir özellikleri de var (diğer örnek Nokia). Bari kendi öz ürünlerine bunu yapmasalar iyi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Microsoft'un ritüeli isim yapmış ve topluluk tarafından sevilen eski veya miyadı dolmuş ürünlerinin içine etmektir. Hatta farklı firmaların ürünlerini (örnek Skype) X milyon / milyar dolara satın alıp öldürmek gibi bir özellikleri de var (diğer örnek Nokia). Bari kendi öz ürünlerine bunu yapmasalar iyi olur.

    Kusura bakma da bugün nokia cep telefonları varsa Microsoft sayesinde. Nokia satın alınması zarar yazıldı. Nokia'dan gelen çalışanlar işten çıkarıldı tekrar Nokia'ya döndü. Bi kısmı apple gibi firmalara gitti. Satın almadan Nokia milyarlarca dolar aldı, işten çıkardıklarına Microsoft masraf yaptı, Nokia tekrar çalışanlarına kavuştu. Bu işten tek zarar eden Microsoft oldu. Nokia batacak duruma kendi kötü tercihlerinden dolayı geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DirectX 12 desteği Windows 7'de olsa 10'u 1dk bile kullanmam.

  • fırsatım olsa 98 kullanırım ! şaka değil !

  • Windows 7 gibi stabil ve görsel anlamda hoş bir sistem çıkarsalar yeterli olur ama nedense bir türlü beceremediler.

  • Ben de yovarlamamı yapam;

    Arkadaş win 7 neresi güzel anlamış değilim, ssdli laptopumda çok hantal, ara yüz belki güzel ama ciddiyet yok, klasik bir yapısı var, win 10 ise sürekli kasılıyor arkadaş, update i bile kapattım yine işlemci sürekli bir şeylerle uğraşıyor genelde %20 çalışıyor, hızlı mı evet hızlı ama başalagıçta dönen noktaları görüyorum, donanım desteği güzel, ekstara özellikler güzel (ayarlar),

    Ama ne hikmetse bana wimdows 8.1daha hızlı çalışıyor gibi geliyor, Windows başlangıcında donen noktalar bende çıkmıyor, 8 sn de laptop hemen açılıyor, ssd 4. Yılını doldurdu, windows 8.1 in başlangıcına oldu bitti çoknjoşuma gidiyor kimse beğenmedi ama bana gore çok güzel, tüm programları bir iki kaydırmada hemen buluyorum. Ve Windows 10 gibi sürekli işlemci kasmıyor, hiçbir şey yapmasam %1de kalıyor ama Windows 10 da hiçbir şey yapmasam ara ara %20 de işlem yapıyor. Bir de 8.1 de başlangıcın yatay olmas daha mantıklı çünkü ekran bir kere yatay, yatay olan bir ekranda neden dikey ypnde ilerleme yapılır anlamış değilim.

    E yovarlamam bu kadar.





  • W7 efsane fakat W10 çok daha gelişmiş bir sistem. Kurumların diretmesi saçma. En basitinden format sonrası tüm sürücüleri yüklemek bile işkence. Sürücü indiriyorsun uyumluluk sorunu çıkıyor. Onu yükle bunu yükle çileden başka bir şey değil. W10'da bunlarla hiç uğraşmak zorunda kalmıyorsun bile. Hepsini otomatik bulup yüklüyor. Bu bile yeter W10 kullanmak için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep yazdım hep yazarım, w7 candır gerisi heyecan :D

  • İki kere Windows 10'a geçtim ve iki seferde de bir şeyler canımı sıktı ve Windows 7'ye döndüm. Oyun da oynuyorum ama DirectX 11'de kalmaya razıyım Windows 10 ile uğraşmamak için. Şimdi mecbur kalana kadar bir daha geçiş denemesi yapmayacağım. Gittiği yere kadar Windows 7 ile devam.

  • 2002'den beri 4 farklı sürüm windows ile 7 farklı yazıcı kullandım. 16 senedir yazıcı ile birşey yazdırırken iptal ettiğimde tekrardan yazdırabilmek için elli takla atmam gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozmenakif -- 11 Eylül 2018; 0:36:22 >
  • Açıkçası ben de win7 diyordum taa ki 1 ay öncesine kadar. Yeni bir sistem topladım ve asıl sorunun kaynağının Win10 değil de, daha çok eski ve yetersiz sistemden kaynaklandığını gördüm. Yeni AM4 ve DDR4'lü sistem de Win10 müthiş çalışıyor. Ne bir kasma, ne bir hata almadım bu güne kadar. Oysa eski sistemimde (ki 2013 yılı çıkışlı bir Laptop) yığınla kasma ve hata alıyordum. Driver uyumsuzlukları ve daha nicesi... Tavsiyem, eğer sistem toplamaya gücünüz yetiyorsa yeni toplanmış ve öyle çok uçukta değil, orta halli ve hatta ortadan hallicw bir sistem de deneyin. Eğer maddi gücünüz şu an yetmiyorsa Windows 7 en iyisi.

  • İşte bu yüzden Windows 7 başlat tuşlu ve Windows Explorer ı Windows 7 gibi görünen Windows 8.1 en iyisidir.
    Gerek Windows 10 un salak arayüzü olmaması, gerekse 7 gibi eski olmayıp yeni donanımları daha iyi desteklemesi,
    gerekse de sürücüleri kendi yüklemesi açısından en iyisi 8.1 bence.

    Kuruyorsun 8.1 i. Kuruyorsun Start Is Back i ve Start tuşu Windows 7 ile aynı oluyor.
    Ardından da Classic Shell i kuruyorsun. Bilgisayarımı açtığında bildiğin 7 ile aynı oluyor.
    Birisine sorsan Windows 7 der. O kadar iyi. Ama zeka olarak 8.1 zekası...

    Windows 7, Microsoft'un yeni Windows XP'si olma yolunda olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 11 Eylül 2018; 2:49:22 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.