Şimdi Ara

Göçmenler için en uygun ülkeler belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    3.2 milyon göçmenin üye olduğu Alman InterNations şirketi tarafından 5 yıldır düzenli olarak hazırlanan Expat Insider raporunun bu yılki versiyonu paylaşıldı. Doğdukları ülkeyi terk edip yabancı ülkelere göç eden binlerce kişinin farklı kategorilerdeki sorulara verdiklere cevaplar üzerine hazırlanan rapor, ''Göçmenler için en uygun ülkeler hangileri?'' sorusuna cevap veriyor. 


     

    Bu yıl raporun hazırlanmasında dünyanın farklı noktalarında yaşayan 18 bin 135 göçmenin katkı sunduğunu açıklayan InterNations, bu göçmenlerin toplamda 178 ülkeyi temsil ettiğini ve halihazırda 187 ülke(ve bölgede) yaşadığını belirtiyor. Bu haliyle bugüne kadarki en kapsamlı rapor olan 2018 raporunda; yaşam kalitesi, yerleşimin kolaylığı, yurtdışında çalışma, aile hayatı ve yaşam maliyeti gibi kategoriler üzerinden ülkeler sıralanmış durumda.


     

    Bahreyn ilk sırada 

    68 ülkenin yer aldığı raporda ilk sırada, tıpkı geçen yıl olduğu gibi, Bahreyn bulunuyor. Özellikle kariyer ve yerleşim kolaylığı ile göçmenler için avantajlı olan ülkede; göçmenlerin yüzde 70'i(dünya ortalaması yüzde 55) kariyer beklentilerini karşıladıklarını belirtirken yüzde 81'i(dünya ortalaması yüzde 59) ülkeye yerleşmenin kolay olduğunu ifade ediyor. 


     

    Raporda ikinci sırada yer alan ülke ise Tayvan. Göçmenlerin verdikleri cevaplara göre dünyadaki en yüksek yaşam kalitesini sunan ülkede, göçmenler; satın alım gücünden yüzde 96 oranında, tıbbi bakım kalitesinden yüzde 92 oranında ve kişisel güvenliklerinden ise yüzde 98 oranında memnun.


     

    Listenin üçüncü sırasında yer alan ülke ise Ekvador. 2016 yılındaki raporda ilk 10'da yer alan Ekvador, aynı yıl ülkede yaşanan şiddetli depremde 77 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 2017 raporunda 25. sıraya gerilemişti. Bu yılki raporda ise ülkede hayatlarını sürdüren göçmenlerin yüzde 69'u kariyer beklentilerini karşıladıklarını belirterek ülkeyi yeniden listede üst sıralara taşımış durumda. Bu üç ülke dışında sırasıyla Meksika, Singapur, Portekiz, Kosta Rika, İspanya, Kolomibya ve Çekya listede ilk 10'da yer alıyor.


     

    Göçmenler yerel kültüre alışmakta zorlanıyor

    Bugüne kadar hazırlanan bütün raporlarda son 10 sıradan çıkmayı başaramayan Kuveyt, bu yılkı raporda 68. sırada yer alıyor. Ülkedeki yaşam kalitesi ve yerleşimin zor olması göçmenlerin en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. Aryıca göçmenlerin yüzde 47'is Kuveyt'te yerel kültüre alışmanın oldukça zor olduğunu belirtiyor. Dünya genelinde ise göçmenlerin sadece yüzde 21'i, yerel kültüre alışmakta zorluk çektiğini belirtiyor.


     

    Listenin 67. sırasında yer alan Suudi Arabistan'da da göçmenler Kuveyt'e yönelik şikayetlere benzer şikayetlerde bulunuyor. Yaşam kalitesi ve yerleşimin zor olduğu Suudi Arabistan'da göçmenlerin yüzde 51'i yerel kültüre alışmakta zorluk çekiyor. Listenin 66. sırasında yer alan Hindistan'da ise farklı faktörler mevcut. Göçmenlerin yüzde 82'sinin yaşam kalitesinden şikayetçi olduğu ülke, bu kategoride listenin son sırasında yer alıyor. 


     

    Türkiye 64. sırada 

    Türkiye ise bu yıl listede 64. sırada. Türkiye'nin bulunduğu sıralama, son sıralarda yer alan ülkelerin genelinde görülen yerleşim zorluğu veya düşük yaşam kalitesinden farklı faktörlere dayanıyor. Türkiye'ye göç edenlerin yüzde 56'sı siyasal istikrar konusunda olumsuz düşüncelere sahip. Dünya genelinde ise siyasal istikrara karşı göçmenlerin sadece yüzde 17'si şikayetçi. Ülkemizin listenin son sıralarında yer almasındaki bir diğer etken ise çevrimiçi hizmetlere ulaşım konusundaki yetersizlik. Göçmenlerin yüzde 45'i sosyal medya başta olmak üzere çevrimiçi hizmetlere sınırsız erişim konusunda şikayetçi. Dünya genelinde ise bu konudan şikayetçi olan göçmenler sadece yüzde 10'luk bir kesim. 








  • Niye hepsi bizim ülkemizde o zaman? Bahreyn'e gitsinler. Yazık birde internet erişiminden muzdariplermiş.

  • Gocmenler ulkeler ve milletler icin buyuk bir sorun, kesinlikle belirli bir kurallar butunu ile sinirlandirilmasi gerekiyor bu islemin. Insanlara kapimiz acik diye iyice genelev muamelesi yapmaya gerek yok. Nufusun max. % 1 I gocmen olabilir, daha fazlasi degil.

  • hem bedavaya yaşıyıp hem de beğenmiyor pislikler şu suriyelileri toplamak ülke tarihinin en büyük ihaneti

  • Bu haritayı seri bir şekilde yayalım o halde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesin bilgi mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Expat göçmen anlamına da gelir fakat esas anlamı iş için yabancı bir ülkede yaşayan kişi demektir. Örneğin Türkiye’deki bir firmanın işleri için Bahreyn’de çalışan ve yaşayan Türk personel.

    Ülkemizdeki Suriye’lilerin hepsi mülteci, yani bu makale ile bir ilgisi yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DivingDeep

    Expat göçmen anlamına da gelir fakat esas anlamı iş için yabancı bir ülkede yaşayan kişi demektir. Örneğin Türkiye’deki bir firmanın işleri için Bahreyn’de çalışan ve yaşayan Türk personel.

    Ülkemizdeki Suriye’lilerin hepsi mülteci, yani bu makale ile bir ilgisi yok.

    Insanımız okuduğu şeyi düşünmüyor hocam. Göç-iltica-sığınma gibi kavramların anlamını düşünmek zor geliyor. Kestirmeden sonuca varmak çok daha kolay. Hani okumuyor, yazıdaki bağıntılar neler habersiz, omo soroyololor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kültür çatışması olmaması için çocuklarını alıp asimile etmek şart. Her ne kadar acımasız olsa da ileriki yıllarda büyük bir toplumsal soruna yol açıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki Türkiye... Başka hangi ülke göçmene kendi vatandaşından daha yüksek haklar verir ki?

  • 64. Sıradayız ama 10 milyona yakın göçmen var ülke de hepsi hergün gss için sgk ya gidiyor arkadaş gidin daha güzel ülkeler varmış işte

  • Canlarım elma ile armdu karıştırmayın
    Göçmen ve Mülteci farklı şeylerdir

  • Türkiye'yi pek kıskanan yokmuş anlaşılan :)

  • shimoda kullanıcısına yanıt
    Kendi vatandaşına bakamayan göçmene nasıl baksın.
  • yalnis bilgi vermisin .. en iyi ulke isvec

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.