Şimdi Ara

Radeon Vega 20 ile XGMI bağlantısı gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin 7nm sürecinde tasarladığı Vega 20 mimarisi için geri sayım devam ederken önemli bir değişikliğe işaret ediliyor. Yeni mimaride daha hızlı iç bağlantı teknolojisine yer verilecek.


     


    XGMI nedir?


     


    AMDGPU Linux sürücü yamasında fark edilen satırlara göre Vega 20 mimarisinde XGMI adında bir bağlantı arayüzünden bahsediliyor. Nvidia NVLink rakibi olarak gösterilen XGMI firmanın Infinity Fabric teknolojisini temel alıyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Athlon geri dönüyor

    Intel’in FSB tanımına denk gelen Hyper Transport üzerinde şekillenen Infinity Fabric, entegre devrelerin birbiri ile iletişim kurmasını sağlıyor. Çeşitli optimizasyonlara sahip olan ve açık kaynak geliştirilen Infinity Fabric bant genişlikleri platforma göre 30GBps-512GBps arasında değişiyor.


     


    AMD’nin bu bağlantı teknolojisini kullanacağı neredeyse iki yıldır dile getiriliyordu. PCIe 4.0 XGMI teknolojisi PCIe 3.0 arayüzünü kullanan Radeon grafik birimlerine göre iki daha efektif bant genişliği sunuyor. Yani toplam bant genişliği 32 GB/s seviyesinden 64 GB/s seviyesine çıkıyor. NVLink de Volta ve Turing mimarilerinde 300GB/s bant genişliğine kadar çıkabiliyordu.


     


    Radeon Vega 20 grafik birimi ileri üretim geometrisinin yanında çok daha iyi bant genişliği sunacak gibi görünüyor. Vega 10 döneminde biraz suskun kalan ve oyuncu tarafında çok ilgi görmeyen AMD, yeni mimarisi ile önemli bir hamle yapmış gibi görünüyor.


     







  • Asgari ücret 230$. Usa, avrupanın büyük bölümü, avustralya vs gibi ülkelerde 2300$. Bu sebeple teknolojik ürünler artık asgari ücretliler için zor. Hani eskiden bilmemnenin evinde televizyon var derlerdi, sonra bilgisayar var denir olmuştu. Bir ara düzelir gibi oldu, herkes alabilir oldu ama artık yine, bilmemnenin evinde bilgisayar var'a döndü.
  • o deniyor bu deniyor
    nvidia içinde birçok sey söylendi sonuç ney 11 bin tl ekran kartı 3 ila 5 bin tl arası uyumlu ekran bizede uzaktan bakmak düştü
    Amd nin vega ekran kartlarını bulabilen yok zaten pahalı idi.
    bunlar içinde farklı olacağını zannetmiyorum
    sonuç: biz yine daha çok bakar dururuz böyle haberlere

  • Asgari ücret 230$. Usa, avrupanın büyük bölümü, avustralya vs gibi ülkelerde 2300$. Bu sebeple teknolojik ürünler artık asgari ücretliler için zor. Hani eskiden bilmemnenin evinde televizyon var derlerdi, sonra bilgisayar var denir olmuştu. Bir ara düzelir gibi oldu, herkes alabilir oldu ama artık yine, bilmemnenin evinde bilgisayar var'a döndü.

  • @eksiogluu79 @Spider_hip

    Burada bahsedilen teknoloji zaten ev kullanıcısını pek ilgilendirmiyor. Zaten bu aylardan itibaren herhangi bir teknoloji haberi uzunca bir süre bizleri pek ilgilendirmeyecek.
  • Yıllardın AMD ekran kartı kullanıcı olan ben bile AMD nin ekran kartı hamlelerinden sonra soğumaya başladım bir sonraki ekran kartı olarak Nvidia düşünmeye başladım da, işte da one öyle ortalama ekran kartları 5000 TL üst seviyeler 12000 TL e yuh yani şuan kullandığın rx470 aldığım sırada en baba kart 2500 TL idi ve o zaman bile nasıl fiyat bu böyle 2500 kartmı olur diyordum. Şimdi orta sınıf bir kartı o fiyata satsalar insanlar birbirini ezecek almak için. Nereden nereye geldik, @Spider_hip in şu yorumu durumu gerçekten özetliyor. Eskiden olanlar tekrar geri gelmeye başladı. "Hani eskiden bilmemnenin evinde televizyon var derlerdi, sonra bilgisayar var denir olmuştu."

  • Valla ne yaparsa yapsın bi nvidia yı sollayamadı

  • yavaş gelsin ! :)

  • Yoo dönmedi. Uygun fiyata donanımlar da var. Ayrıca her yeni donanım haberi altında fakir edebiyatı yapmayın. Ayrıca $2300 değil $1400 asgari ücret Amerika'da.

  • Tamam da kanka asgari ücret de arttı şimdi. En baba kartın 2500 TL olduğu zamanlarda asgari ücret 1000 liradan daha azdı. :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.