Şimdi Ara

British Airways hacklendi: 380 bin yolcunun kart bilgileri hackerların elinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketi British Airways, son yılların en ciddi siber saldırılarından birine maruz kaldığını duyurdu. Şirketin açıklamasına göre kimliği belirlenemeyen hackerlar, iki hafta boyunca şirketin internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden müşterilere ait verileri ele geçirdi. 21 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde gerçekleşen siber saldırılar sırasında hackerlar, bu tarihlerde bilet satın alan, 380 bin yolcunun verilerine ulaştı. 


     

    ''Bankalarla iletişime geçin''

    Şirket, saldırının tam olarak nasıl gerçekleştiğiyle ilgili detay paylaşmasa da British Airways Yönetim Kurulu Başkanı Alex Cruz, siber saldırıdan etkilendiği düşünülen müşterilerle derhal iletişime geçildiğini dile getirdi. Şirketin açıklamasına göre hackerlar müşterilerin; isim, soyisim, adres ve e-posta adresi gibi hassas verilerin yanı sıra kredi kartı numaraları, son kullanma tarihleri ?ve güvenlik kodları(CVV kodu) gibi son derece önemli finansal verilerine de erişim sağladı.


     

    Konuyla ilgili olarak yetkili makamlarla iletişime geçen ve olay hakkında soruşturma başlatıldığını bildiren British Airways, müşterilerin söz konusu tarihlerde bilet almış olması halinde bankalarıyla iletişime geçmesini ve finansal verilerini değiştirmesini tavsiye ediyor. 


     

    Şirket saldırı hakkında detayları paylaşmasa da saldırının, müşterilere bilet satan üçüncü taraf acenteler üzerinden gerçekleştirilmiş olma ihtimali de gündemde. Benzer bir şekilde geçtiğimiz aylarda konser ve diğer etkinlikler için bilet sağlayan Ticketmaster şirketi de siber saldırıya uğramış ve yaklaşık 40 bin müşterinin hassas verileri hackerlar tarafından ele geçirilmişti. 




  • Sanal karttan haberdar değiller sanırım.

  • Çoğu kampanya asıl kart ile alışveriş istiyor. Havayolu gibi büyük firmalara da asıl kart giren müşterinin suçu yok, bu firmaların çok daha güvenli olması gerekli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: game07

    Çoğu kampanya asıl kart ile alışveriş istiyor. Havayolu gibi büyük firmalara da asıl kart giren müşterinin suçu yok, bu firmaların çok daha güvenli olması gerekli.
    Firma tazminat ödemeyi göze alır o zaman.



    Ben ödememi sanal kartla yapsam ne olur asıl kartla yapsam ne olur? Sanal kartta da aynı özellikler var nasıl olsa.

    Bunu zorunlu yapmak saçmalık ve ciddi bir risk. Öyle insanlar var ki imkan ver hacklemedik yer bırakmaz. İstediğin güvenlik önlemini al fark etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvah !

  • Ben hep thy kullaniyorum. British Airways kullanan dusunsun.

  • THY ye olsa şuan bu durum eminim ki burayı yorumlarla yıkarlardı.
    Yıkıcılar bu haberi beğenmemiş sanırım.

  • Vay be koskoca İngiltere menşeili firma da da oluyorsa biz kendimizi koruyoruz sanıyoruz sanırım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.