Şimdi Ara

4 GHZ' e bir adım daha - Intel Pentium 4 570J 3.8GHz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3.8 GHZ, eskiden olsa sadece 200 MHZ lik bir hız dopinginden başka birşey olmazdı. Fakat Intel için işler bu sefer biraz karışık. Athlon64 3800+ ve 4000+ işlemcilere karşılık gelen herhangi bir işlemcisi olmaması ve en güçlü işlemcisi olarak adlandırdığı P4EE 3.46 GHZ' in 1066 Mhz bus hızına rağmen 64 bitlik AMD ler karşısında fazla birşey sunamamasının getirdiği telaşla, aylar sonra Prescott çekirdeğini 3.6 GHZ nin üstüne çıkararak yeni işlemcisi Pentium 4 570J 3.8 GHZ' i duyurdu.

    Doğal olarak LGA775 platformuna sahip olan Pentium 4 570J yukarıda da yazdığım gibi sadece 200 MHZ lik bir hız dopingi değil. Zaten AMD' ye karşı bu şartlarda sadece hız arttırımı yaparak ayakta kalmasıda zor görünüyor. İlk olarak işlemci, AMD K8 ailesindeki işlemcilerde zaten var olan "no execute bit" i destekliyor. Tabiki aynı isimle değil, Intel buna "Execute Disable Bit" adını vermiş. Windows XP seris paketi 2 ile beraber kullanılabilen bu özellikte sistem belleğinin belirli bölgelerinde, kodların yer değiştirmesinin engellemesini önlemeye yarıyor. Teknik bilgiyi bir yana bırakırsak teorik olarak, virus ve worm tarzı programların üremesini sağlayan önbellek taşmalarını engelliyor.

    Pentium 4 570J ile beraber gelen diğer bir özellik ise, çok ısınması ve güç çekmesi ile bilinen prescott çekirdeğini bu sorunlardan biraz olsun arındırmak için. İşletim sistemi tarafından idle ( hiç bir işlem yapılmayan mod) komutunu alan işlemci kendini bir durdurarak soğutmaya çalışıyor. Bir nevi, mobil işlemci mantığının masaüstüne uyarlanmış hali. Intel' e göre E serisi işlemcilerinde bu yöntem ile 10 ila 15 derece civarında sıcaklık düşmeleri görülüyor. Tabi unutmamamız gereken bir nokta, bu sadece işlemciye hiç bir yük binmediği durumlarda mümkün olabiliyor. Yapılan incelemede, idle haldeki 570J, Cool'n'Quiet açık durumdaki Athlon 64 4000+ ile aynı gücü harcarken, tam yükte rakip tanımıyor :) .

    Mühendislik örneği çarpan kilitsiz olan işlemci, test ortamında stabil olarak 4.26 GHZ e kadar overclock edilebilmiş. Fakat bu hıza rağmen Atlon64 3800+ ın gerisinde. 637 dolarlık fiyatı ile Athlon64 3800+ a rakip olan işlemci, bütün oyun ve 3 boyutlu uygulamalrda rakibine geçilirken, ofis ve medya uygulamalarında bir miktar önde. Gün geçtikçe " bütün uygulamalar göz önüne alındığında en iyi işlemci " özelliğini kaybeden prescott mimarisi, Intel' in değişik isim takma ve bir kaç özellik ekleyip piyasaya tekrer sürerek öne geçme çırpınışlarından ileri gidemezse, 64 bit uzantıları , daha az sıcaklık sorunu, daha iyi kayar nokta hesapları olan Athlon 64 mimarisi karşısında sadece seyirci kalacak gibi. Yada Intel bu sene yenilgiyi kabullenmiş ve seneye çıkacak olan EM64T uzantılara sahip P4 600 serisini daha iyi hazırlamak için çalışıyor olabilir.


    Sayfanın Linki : http://www.hexus.net/content/reviews/review_print.php?dXJsX3Jldmlld19JRD05MTE=








  • intelin son cırpınışları mı ne
    way be kim derdi ki intelin birgun bu hallere duşeceğini
    bende mi amd ye gecsem ne yapsam
  • amd fena uçmuş adamlar çıkardılar işlemciyi 2 ay oldu..intel ondan sonra 2 ayda neler çıkardı ama 2 ay öncesinin işlemcisine bi türlü kafa tutamıyor..işi zor intelin
  • Pazar payında lider olduğunu unutma.
    Ama birilerinin çıkıp ona ders vermesi güzel oluyor, daha faydalı işler yapmayı öğrenecekler merak etme
  • intel belli olmaz dev dir o ve eskiden beri hep aylar öncesinden geliştirdiği işlemciyi açıklamaz piyasa stratejisi intelde kim bilir ne cpu lar geliştirdi açıklamıyor bekliyor :)
  • AMD nin ne ç1karaca1 belli deilsuan yok BTX yok bilmem ne yok bilmem ne SIKILDIM artik hergün bise cikiyo fazla hizli olmaya basladi.
  • intel p4 lerin suyunu çıkardı. sıka sıka çıkaracak bişey kalmadı. bundan 3 ay sonra bi de 4 ghz goruruz tamam.
    Intel en hızlı işlemciyi satmasa da amd ile intel arasında dunyalar kadar fark var. oem ruzgarları ole hemen degismez. zaten intel sadece işlemciden degil chipsetlerden de goturuyo parayı. AMD de sagolsun hiç affetmiyo, "en hızlı işlemci bende ,fiyat politikasını da ben belirlerim hesab"ı uçurdu fiyatları. A4 ler cok iyi işlemciler ,intele gore de fiyat performans oranlı çok daha iyi ama 1 sene oncesini hatırlıyorum, athlon xp lerde cok iyi işlemcilerde ama ne amd nin en hızlı işlemcisi bu kadar pahalıydı nede işlemcilerinin ortalama fiyatları bu kadardı. a64 2800 ler 160 dolar, eskiden bu paraya xp1700 ve nf2 bi anakart alır o/c un tadını cıkarırdık. şimdi bundan 100 -120 dolar fazla vermemiz gerekiyo. yanlış anlaşılmasın xp1700 le a64 leri karsılastırmıyorum ama serinin yavas işlemcileri oldugu için onları ornek verdim. şimdi bazı arkadaslar bu işlemcilerde falanca ek ozellikler var diye anlatmaya calisacak ama anlamak isteyen anlar anafikri.




  • intelin işi kolay parası bol ve bilgisiz kullanıcıların hepsi intel tarafında tanıdık bir adam var durumu çok iyi hep yeni bilgisayar almayı seven bir adamdı adama sordum 3 yıldır niye değiştirmiyorsun bilgisayarı dedim adam bana p5 çıkmadıki dedi adam p1,p2.p3.p4 ona göre değiştiriyor intel bir p5 diye işlemci çıkarsa p5 çıktı p4 eski diye bilgisayarını değiştiren zibil gibi adam olur


  • zibil
  • intel'in şu anda satılan 64 bit işlemcisi varmı
  • japonyada var ama henuz dunya piyasasina cikmadi. pilot bolge olarak kullaniyor intel japonyayi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trooper27

    intelin işi kolay parası bol ve bilgisiz kullanıcıların hepsi intel tarafında


  • Intel herkesi çantada keklik sansın. Gittikçe pazar payı geriliyor. Millet de o kadar bilinçsiz ve cahil değil artık. bayram öçncesi 13 Sistem için CPU sattım 10 Tanesi AMD 1 P4 2 Tane Celeron sistem. Artık yok öyle bilinçsiz ve cahil millet. Ama halen bilinçsiz kullanıcı var. O da yakında neyin ne olduğunu anlar.
  • ya arkadaslar sımdı boyle dıyoruz hanı (bende amd one gecsın ıstıyom su ıntel meraklılarına ders olsun dıye) ama ıntel 32 bıt amd 64 bıt eee ıntel 32 bıt ıle amdyı yakalamaya calısıyor ıse bu ıste bır garıplık var demekkı ıntel daha ıyı.


    yanı ıntel bundan ıkı ay sonra ıntel64 cıkarırsa amd yanında emeklıyecek mı ?
  • amd 64 bit olabilir de, işletim sistemi ve uygulamalar 64 bit olmadıktan sonra hiç birşey farketmiyor.

    yıllarca 64 bit unix sistem kullandım, uygulaman 64 bit optimize olmadıktan sonra 32bit işlemcilerle yakın performans alıyorsun.
    64 bitin esas avantajı hafıza adreslemek, 32 bit içinde pekçok uyarlama var ama 64 bit işlemci daha büyük bellek adresliyor, buda veritabanı uygulamalarında daha performanslı sonuçlar veriyor.

    bu arada a64'lerin genel olarak avantajının hafıza kontrolcüsünün işlemci çekirdeğinde olması olarak yorumluyorum, en azından bize pratik faydası bu.

    intelde kuzey köprüsünde bilindiği üzere.
  • amd nin cpu teknelojisi intelden daha iyidir bu bir gercek
    ve herşey ghz lerde bitmez asıl önemli olan yapıdır

    şuda bir gercek intel 64bit işlemcisine stabil onayı verebilse zaten amd64 piyasada olmadan intel 64bit piyasasına girerdi intel bir mimarı yakalamış yüksek ghz lere cıkan carpanı fazla olan onu modifiyeleyip duruyor

    kullanıcılarda bilmiyor herşey ghz deil abanıyor intele
    amdde 2.4 ghz işlemcisi ile intel 3.8i geçiyor
    NE ANLAM CIKAR BURDAN size soruyorum

    AMD Bir numaradır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trooper27

    intelin işi kolay parası bol ve bilgisiz kullanıcıların hepsi intel tarafında tanıdık bir adam var durumu çok iyi hep yeni bilgisayar almayı seven bir adamdı adama sordum 3 yıldır niye değiştirmiyorsun bilgisayarı dedim adam bana p5 çıkmadıki dedi adam p1,p2.p3.p4 ona göre değiştiriyor intel bir p5 diye işlemci çıkarsa p5 çıktı p4 eski diye bilgisayarını değiştiren zibil gibi adam olur


    süper
  • keşke via da yarışa katılsa
  • 4ghz olsa ne olacak uçacakmı kasanız intel 4ghz çıksın ne işlemci kalır ne anakart
  • 4Ghz degil 10Ghz islemcilerde çikar. Ama suanda oldugundan daha fazla hiz beklemeyin. Bu ne ise yarar? Buna mukabil diger bilesenlerde gelisecektir ve ortaya gerçege çok yakin oyunlar, inanilmaz görüntü ve multimedia uygulamalari çikacaktir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.