Şimdi Ara

Yerli helikopter ilk uçuşunu yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
0
Favori
6.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  

    Tamamen milli kaynaklarla geliştirilen T625 Genel Maksat Helikopter ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde motor çalıştırma testleri yapılan helikopterin ilk uçuşu, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir’in Twitter hesabından paylaşılan video ile görüntülendi. T625’in ilk uçuşu düşük irtifada gerçekleşti. Uçuş sonunda herhangi bir kaza yaşanmadı.
     

    Türkiye’nin ilk özgün helikopteri olacak T625; zorlu iklim koşullarında, zorlu coğrafyalarda, yüksek irtifada ve yüksek sıcaklıkta faaliyet gösterebilecek. Böylelikle taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerini icra edebilecek.

    2021 yılında seri üretime geçilmesi planlanıyor

    T625 Genel Maksat Helikopterin 2021 yılında seri üretime geçeceği öngörülüyor. Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yürütülen yerli helikopter 12 yolcu kapasiteli olacak. Yerli helikopterin EASA (European Aviation Safety Authority) ve SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından sertifiye edilmesi ile ilgili çalışmalar sürdürülüyor.









  • Sabah aksam , mutfakta uranyum zenginlestiren Berke Can , forum koselerin de yapilan isleri kucumseyerek Ergenligin zorunlulugu Cool olmak eylemini yapmaya calismakta.

    Berke Can yarin tuvalette Yercekimini tekrardan kesfederken ayni zaman da ondan daha alt seviyedeki muhendislik ornegi helikopteri dusunerek , yer cekimi kanunlarini zorlayacak.

    Berke Can bu haraketi ile + toplayacagini biliyor, cunku Cool+ seviyesine cikmasi icin 1 gunde 100 adet begeni almasi gerekiyor.
    Berke Can Cool++ seviyesin de ise Beynini kullanmaya baslayacak.
  • Bunun motorunu da en kısa zamanda yerli üretim yapacaklar.

  • ZUHAHAHAHAHAHAH YERLİ Mİ POĞAĞAĞAĞAĞA

  • Yerli ve milli damgasını vurduğumuzda, istemezükçüler "motoru bizim değil, yazılımı bizim değil neresi yerli" diye ağlamaya başlıyorlar. Ulan iPhone donanımının çoğu Japon Sony, veya Koreli Samsung tarafından tedarik ediliyor. Ama adamlar iPhone için yerli ve milli diyebiliyor.

  • Tamamen milli kaynaklarla geliştirilen ilk helikopterimizden sonrasını okumadım.

    Din istismarından sonra şimdi de yerli ve milli duyguları istismar edip siyasete alet ediyorlar. Bunu yapanlar bundan birkaç yıl önce, milliyetçiliği ayaklar altına alan kişiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 6 Eylül 2018; 13:12:31 >
  • Yerli olması bazı muhaliflerin çok zoruna gitmiş anlaşılan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pakistana satilacak ucaklarin motoru abd lisansli oldugu icin satilmasi engellendi diye hatieluyorum 2si1 de boyle bir haber vardi burdaki arkadaslar tamamen yerli olmasini istemekte hakli bu helikopteri yaptigimiz ulkelerle yarin birgun kavgali olunca helikopteri yapamayacaksan buyuk sıkınti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir bitmediniz ...... Önemli olan tüm parçalarının Türkiye'de üretilmiş olması önemli değil, önemli olan tüm haklarının bize ait olması. Biz bu helikopteri özgürce, birilerinin "hop" demesine aldırış etmeden satabilir miyiz? Evet. Yarın bir gün bir parçayı aldığımız şirket/ülke "ben sana ambargo uyguluyorum" derse başka bir şirketten/ülkeden o parçayı alabilir miyiz? Evet. Önemli olan bu. Son vidasına kadar yerli olmasının imkanı yok, zaten yapılan hiçbir savunma aracı %100 tek bir ülke de üretilmemiştir. Amerika, Rusya, İngiltere bile bazı araçları için motorları Almanya'dan alıyor, çünkü adamlar iyi motor yapıyor. Onlara gidip "bu İngiliz malı değil yeahhhh bu Alman malı" diyor musunuz? Hayır demiyorsunuz, çünkü siz nankörsünüz. Burada üretimin ü'sünün ucundan tutmamış tipler gelip yorumlarda nefret kusuyorlar. Hadi kardeşim, it ürür, kervan yürür.





  • hardtracker H kullanıcısına yanıt
    sen bunu 1950 lerde 60 larda üretmen gerekirken başka işlerle uğraştınız Motorunuda yaparız bu seferde başka birşeye takarsınız siz hiç değilse yapıyorlar uğraşıyorlar 78 yılda 64 hükümetleriniz bu zamana kadar ne üretti bırakın muhalefet yapmayı sizde ucundan tutun imkanınız varsa işiniz güçünüz muhalefet bir bitmediniz arkadaş sizde
  • yerli falan değil airbus h175'ten arak

  • öncelikle yerli veya yerli ve milli ifadelerini bırakıp TÜRK MALI demeye başlayın.

    TÜRK MALI kardeşim TÜRK MALI

    TÜRK kelimesini kullanmaktan imtina edenler vatanı, bu vatanın kalkınmasını düşünüyorlarmış(!)
  • Motorcular civatacılar sektirmemiş konuyu, zikrinde fikir olsa önce bir "hayırlı olsun" derler.
  • kardeşim ben seni anlamadım. ben bir bilgi verdim Ayhan Tarakçı dan duyduğum kadarıyla TEI diye bir Türk firması bunun ve bir başka araçın daha motrunu yerli yapacak mühendisler harıl harıl çalışıyor diye duydum. Ben burada eleştirmedim. ulan böyle güzel bir bilgiyi paylaşıyoruz 0 beğeni adamlar bokluyor 50 beğeni alıyor ne zıkkım bir forumdayız Allah ıslah etsin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.