Şimdi Ara

Microsoft, Huawei Kirin yonga setlerine göz kırpıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mobil yonga pazarında kendi yolunu çizmeye karar veren Huawei aradan geçen zaman içerisinde önemli adımlar attı. Belki henüz özelleştirilmiş çekirdek konusuna girmedi ancak yapay zekâ anlamında dikkatleri çekmiş durumda.

     

    Önemli yakınlaşma

     

    Kirin 970 ile ilk yapay zekâ birimini mobil dünyaya sunan Huawei, Kirin 980 yonga setinde ise çok daha gelişmiş bir yapay zekâ birimi ortaya koydu. Performansı ikiye katlanan yapay zekâ birimleri önemli bir teknoloji devinin radarında.

     

    Ayrıca Bkz.AMD Athlon geri dönüyor

    Gelen bilgilere göre Microsoft, Çin’deki veri merkezlerinde kullanmak üzere Huawei Kirin yonga setlerini denemeyi planlıyor. İkili arasındaki görüşmelerin devam ettiği ve henüz net bir sonuç olmadığı ifade ediliyor.

     

    Microsoft veri merkezlerinde daha çok Nvidia yapay zekâ teknolojilerinden yararlanıyordu ancak özellikle enerji tüketimi anlamında Huawei’yi tercih etmek istediği belirtiliyor. Zaten Huawei de Kirin 980 lansmanında uyumlu bir yazılım stratejisi ile Nvidia hızlandırıcılarının yerini alabileceğini iddia etmişti.

     

    Şimdilik ortada resmi bir açıklama yok ancak iddiası bile oldukça önemli. ARM yongalarının yakın zamanda süper bilgisayarlarda kullanılacağını biliyoruz. Şimdi de mobil yapay zekâ birimleri şansını sunucu tarafında deneyecek. Bu da mobil yongaların sahip olduğu potansiyeli net bir şekilde ortaya koyuyor.

     







  • Çok geç kalınmış bir hamle Microsoft tarafında.
    Nvidia ve intel ile olan bağlarını acilen koparması gerekiyor Microsoft'un.
    Ayrıca neden Pentium Gold kullanıldığına akıl sır erdiremiyorum Surface Go'da. Keşke bir Kirin 970 hamlesi görebilseydik. Artık ARM'nin egemenliği konuşturacak kendini bu tür pazarlarda. Orta seviye kullanıcıya x86 diretmesinin bitmesi manidar yani.

  • Yarın çıkar Trump "Hey, Bill aklını başına devşir ne yapıyorsun sen" der ve bu anlaşma başlamadan biter.

    Kaldı ki Trump haklı qualcomm zaten ABD menşeili bir firma.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.