Şimdi Ara

Akademisyenler Türk YouTuber’ları araştırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
4.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YouTube, günümüzde öylesine popüler bir hale geldi ki gençler, sinema ve dizi oyuncularından daha çok YouTuber’lara ilgi gösterir oldu. Altın Kelebek Ödülleri de dahil olmak üzere pek çok önemli ödülde “En iyi YouTuber” kategorisi eklendi. YouTuber’lar şimdi de akademisyenlerin araştırmasına konu oldu.
     

    İlgi görme nedenleri araştırıldı

    İzmir Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri tarafından yapılan çalışmayla popüler YouTuber’ların videoları incelenerek, ilgi görme nedenleri araştırıldı. Çalışma kapsamında videoları incelenen 10 adet YouTuber şunlar: Enes Batur, Orkun Işıtmak, Uras Benlioğlu, Merve Özkaynak, Danla Bilic, Meryem Can, Duygu Özaslan, Duygu Köseoğlu, Gurbetçi Aile ve İlkay Zaman.

     

    Araştırmayı yapan Doç. Dr. Ferah Onat ve Dr. Göker Gülay, "YouTube ünlüsü olarak adlandırılan dijital içerik üreticilerini ele alan bu araştırmada, ünlülerin izleyicileriyle kurdukları para sosyal etkileşimi neden ve nasıl oluşturmaya çalıştıklarını tespit etmeye çalıştık. İzleyicilerin çok izlediği, derin bağ kurdukları tipteki videoların nasıl özellikler taşıdığını ortaya çıkarmak için uğraştık." dedi.

     

    YouTuber’ların duygu aktarımları, izleyiciyi bağımlı hale getiriyor

    Araştırma sonucunda YouTuber’ların izleyici ile kurduğu duygusal bağın, önemi ortaya çıktı. Videoların yüzde 95,3’ünde duygularından söz ettikleri ve bunları sözel, davranışsal ya da her iki türde dışa vurgukları gözlemlendi. Videoların yüzde 96,5’inde izleyicilerle doğrudan göz teması kurulduğu görülüyor. Yüzde 92,9 oranla konuşmalara gündelik sohbete başlar gibi hal hatır sorulara başlanıyor. Videoların yüzde 83,5’i YouTuber’ın evinde, bahçesinde veya yaşadığı bölgeye çok yakın mekanlarda çekilmiş.

     

     

    En yüksek oranda kullanımın duygu paylaşımı, göz teması ve günlük dil gibi unsurların olması, Youtube ünlüleriyle yüz yüze konuşuyormuşçasına etkileşime girmeyi kolaylaştıran, destekleyen ve izleyicide bağımlılık haline getiren en önemli davranışlar olarak ortaya çıktı


    Videoları izleyen kişilerin önerilerine, fikirlerine ve eleştirilerine değer verildiğinin hissettirilmesi videoların etkileşim düzeyini oldukça arttıran bir başka faktör.

     

    Videolarda yüz yüze iletişimin tüm özellikleri kullanılıyor

    Sonuç olarak; izleyicinin kendini rahat hissedeceği, kendisiyle yüz yüze iletişimin tüm özelliklerini kullanarak iletişim kuran, keyif aldığı müzikler kullanan Youtube ünlülerinin, para sosyal etkileşim öğelerini etkin biçimde kullandıkları görülüyor. Bu da videoların izlenme, yorum vb. sayılarına olumlu olarak yansıyor.

     

    YouTube bügün 1 buçuk milyarı aşan izleyici sayısı ile günümüzün en popüler televizyonu haline geldi. Her dakikada ortalama 400 saatlik video yayına giriyor ve her ay 6 milyar saat video izleniyor.









  • Acaba bir gün birileri bu ülkenin nasıl batırıldığını araştıracak mı?

  • Haber görselindeki elemanlar en nefretlikler 😒

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben olsam ülkedeki akademisyenleri araştırırdım. Nasıl oluyor da bu ülkede bu kadar çok üniversite ve akademisyen olmasına rağmen dünya çapında kayda değer bir araştırma ortaya çıkmıyor? Nasıl oluyor da akademisyen sıfatını aldıkları halde memur kafasında olabiliyorlar? Nasıl oluyor da bilgi çağında yaşadıkları halde 50 sene öncesinin zihniyetine ve bilgi birikimine sahip oluyorlar? Nasıl oluyor da yeni fikirlerle ve araştırma konularıyla gelen öğrencilerini sindirmek ve önünü kesmek için canla başla çalışıyorlar? Nasıl oluyor da yeni deney teknikleri üzerine google üzerinde bile ufak bir araştırma yapamıyorlar? Bence ülke akademisyenlerinin bunları araştırmaları daha mantıklı olur.



    Not: İstisnalar olmakla beraber bu istisnalar yeterli ve tek başına ayakta kalıcı değildirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 3 Eylül 2018; 19:8:46 >
  • Sadece Danla Bilic hakkıyla biryerlere geldi bana kalırsa xD

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunların başarısı aslında bir sonraki nesilin çokta umut vaad etmediğinin göstergesidir.
  • bu insanların başarısını kıskanan o kadar çok insan var k.

  • Derinlerine inilse aslinda bu youtuberlarin kahir ekseriyeti nevrotik kişilik bozukluğu yaşayan obsesif kompülsif tiplemeler..

    İlgi görme çabası, farkedilme isteği, doğal seçilim kaygısı yaşayıp absurt eylemlerle bu dezavantajı avantaja çevirme egilimli tiplemeler..

    Hastalar yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurdum insanı mutsuz, TV'ler sansür ve baskı nedeniyle sadece belli bir yaş üstü kitle tarafından izleniyor, genç nesil gerçek yaşamın dramından uzaklaşmak için izliyor, yani memleket bom boq youtube sağolsun kendimizi avutuyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tek neden acaba bende toplumda yer edinerek kolay yoldan nasıl para kazanırım düşüncesidir. Bir çoğu 18 yaş altı kitledir. Artık ben küçükken polis olacağım, doktor olacağım, avukat olacağım yerine YouTuber olacağım algısı oluşmaya başladı. Bu tanınanların bir çoğunun hatta en çok üye sayısına sahip olanların belirli bir konu içeriği bile yok. Ne yazıkki tuvalette video çekseler milyonlara ulaşan izlenme oranları oluşmaya başladı. YouTube dün yada sene başı yayın hayatıns başlayan video sitesi değil. ne zaman işin içine para kazanma girdi işler değişti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

    Ben olsam ülkedeki akademisyenleri araştırırdım. Nasıl oluyor da bu ülkede bu kadar çok üniversite ve akademisyen olmasına rağmen dünya çapında kayda değer bir araştırma ortaya çıkmıyor? Nasıl oluyor da akademisyen sıfatını aldıkları halde memur kafasında olabiliyorlar? Nasıl oluyor da bilgi çağında yaşadıkları halde 50 sene öncesinin zihniyetine ve bilgi birikimine sahip oluyorlar? Nasıl oluyor da yeni fikirlerle ve araştırma konularıyla gelen öğrencilerini sindirmek ve önünü kesmek için canla başla çalışıyorlar? Nasıl oluyor da yeni deney teknikleri üzerine google üzerinde bile ufak bir araştırma yapamıyorlar? Bence ülke akademisyenlerinin bunları araştırmaları daha mantıklı olur.



    Not: İstisnalar olmakla beraber bu istisnalar yeterli ve tek başına ayakta kalıcı değildirler.
    Aslında var. Mesela ÇAPA'dan değerli makaleler çıkıyor. Ama üniversitenin diğer fakülteleri seviyeyi aşağıya çekiyor. Hocamız böyle demişti




  • youruber izleyen bos insandir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar izlenmesinin sebebi halkın parasız olması.Zengin çocuklarıyla fakir çocuklarının izlediği youtuberler kıyaslansın acı tabloyu görürsünüz.
  • TV izleyen ailelerin çocukları youtuber izliyor. Değişen bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Youtuberlar ilginç vakalar . Akademisyenlerin laboratuvar ortamında incelemesi lazım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kreat

    Acaba bir gün birileri bu ülkenin nasıl batırıldığını araştıracak mı?
    O nasıl yorumdu üstad, kafamda Olacak O Kadar'ın jenerik müziği çaldı.
  • Ülkedeki akademisyenlerinin yaptığı işlere bak. Yazık gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kısaca söyliyeyim: iq düşüklüğü. Etrafımda zeki çocukların hiç niri enes batur izlemiyor. Ne kadar aptal varsa onu izliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunca ahmak'a çok bile

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.