Şimdi Ara

Halkbank hatalı döviz kurlarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Halkbank'ın internet sitesinde dün akşam saatlerinde döviz kurlarında çok ciddi bir düşüş yaşandığı fark edildi. Güncel dolar kurunun 6,55, euro kurunun ise 7,62 olduğu saatlerde banka, yaklaşık 40 dakika boyunca 3,72 TL’lik dolar kuru ve 4,32 TL’lik Euro kuruyla alım-satım işlemleri yaptı.
     
     
    40 dakikalık süre zarfında bankadan toplam 3,3 milyon dolar ve 450 bin euro alımı gerçekleştirildi. Hatalı işlemlere çok kısa süre içerisinde müdahale eden Halkbank yetkilileri, yapılan alım-satım işlemlerini iptal etti ve banka yaptığı açıklamada  maddi olarak hiçbir şekilde zarara uğramadıklarını belirtti. Ancak sosyal medya kullanıcılarından bazıları hala söz konusu süre zarfında işlem yapabildiklerini iddia ediyor ve işlem dekontlarını paylaşıyorlar.
     
    Öte yandan benzer bir kur manipülasyonunun Kuveyt Türk, İNG Bank , HSBC ve Tekstil Bank’ın web sitelerinde de meydana geldiği iddia ediliyor. Halkbank açıklamasında olayla ilgili çok fazla detaya yer vermese de pek çok sosyal medya kullanıcısı yaşanan olayların dış güçlere bağlı bir siber saldırı olduğunu iddia ediyor.
     
    Halkbank’ın olaya ilişkin Twitter’dan ve web sitesinden yaptığı yazılı açıklama şu şekildeydi,
     
    "Bankamız internet sitesinde, gerek bilgilendirme amaçlı gerekse alım-satıma esas olarak yayınlanan döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir. Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve Bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir. Konuyla ilgili gerekli tedbirler alınmış olup, kontrol süreçleri sonrasında sistemimiz normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine tekrar açılacaktır.
     
    Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."
     
     







  • 1) Böyle bir şey daha önce oldumu?

    2) Neden sadece bir banka da değilde bir kaç tanesinde birden oldu?

    3) Doların bu kadar etkin olduğu bir zamana denk gelmesini nasıl açıklıyorlar?

    4) Adı, belirli bir davayla ilişkilendirilen ve yüksek meblağda para cezalarından bahsedilen bir bankanın böyle bir hatayı yapması ne demektir?

    Ekonomist falan değiliz sonuçta ama açıkçası bu sorulara tatmin edici cevaplar alamadıkça Bana göre BİRİLERİ VURGUN YAPMIŞTIR! O kadar..
    Aaaaa ne tesadüf. Tam da zamanında değil mi? İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor da, sonra "olur muuuuuuu canııııııııım Türkiye'de hiç öyle şey, mümkün değil" deyip geçiyoruz. Yerseniz tabi.

    Bugün yarın hükümetten biri çıkıp da "aaa bakın bütün bankalarımıza siber saldırılar yapılıyor, hep dış güçler bunlar. Dedik inanmadınız" falan derse şaşırmam.
    Muharrem İnce'nin hoşluk yaparak sadece "şizofren" diye hitap ettiği güruh toplanmış yine.

    -Kaçırılmadım

    -Kaçırıldın kaçırıldııın.

    ...

    Elturbo olayı gayet anlaşılır bir şekilde anlatmış ama anlamak isteyen için.
    ....

    Buradaki yazılanlardan anladığım, götürmek isteyen ama götürme imkanı bulamayanların başkalarına bok atmaya çalıştıklarıdır.

    ....

    Bu döviz kurları Bloomberg'ten alınıyormuş. İşin içinde Bloomberg olunca mesele daha anlaşılır hale geliyor aslında. Bizim Amerika hayranı tatlı su solcularımız (?) her zamanki gibi kendi halkına çamur atma gayretinde
    Yapılan alım satım işlemleri sınırlı işlemdir. Çünkü;

    (4.600.000/1763)*3.72=9706₺ yapar. Düz hesap işlem başına 10.000₺ yapar. Halkbank müdürü "sebepsiz zenginleşme" gerekçesiyle işlemlerin iptal edildiğini söyledi ki bu gayet geçerli ve yasal dayanağı olan bir sebep.

    Ben araştırma yaparken tek taraflı araştırma yapmamaya gayret gösteriyorum. Bu Halkbank olayı ilk patlak verdiğinde OdaTv'den Soner Yalçın Sozcu gazetesindeki köşe yazısında ABD'nin Halkbank üzerine yaptığı şey karalama kampanyası mealindeki bir şeyler yazmıştı.

    Kaynak

    https://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/soner-yalcin/zarrabgate-1152484/

    Yani olayda dış müdahale yok hep Halkbank'ın haltetmesi demek hiç doğru bir şey değildir.

    Bu son olayda da Bloomberg'in olması, ister istemez insanı şüphelendiriyor. Zira Bloomberg'in ilk vukuatı da değil.

    Bizdeki muhalefet anlayışına göre; Türkiye'ye kimden ve nasıl olduğu önemli olmaksızın yapılan her türlü eleştiri kabuldür ve doğrudur. İster Trump olsun ister Fetö olsun farketmez.

    Dolayısıyla size tavsiyem eyvah mahvoldu bittikten, prestijini kalmadı ezikliği içine girmem ben.
  • Birilerinin ceplerini doldurmadılar inşallah. Bu bankanin eski genel müdürünün bıraktığı izlenim pek güzel değil malum.

  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Yok canim kimsenin cebi dolmamistir. Olur mu hic.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birileri zengin oldu.

  • 3.3 milyon doların hepsini iptal edememişlerdir.
    birileri zengin oldu.

  • He bizde yedik yapilan aciklamada sinirli sayida islem yapilmistir diyo yani belirlenen kisilerin doviz alim islemleri onaylandi digerlerini onaylamadim diyo ajdkqnsbdbs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Böyle bir şey daha önce oldumu?

    2) Neden sadece bir banka da değilde bir kaç tanesinde birden oldu?

    3) Doların bu kadar etkin olduğu bir zamana denk gelmesini nasıl açıklıyorlar?

    4) Adı, belirli bir davayla ilişkilendirilen ve yüksek meblağda para cezalarından bahsedilen bir bankanın böyle bir hatayı yapması ne demektir?

    Ekonomist falan değiliz sonuçta ama açıkçası bu sorulara tatmin edici cevaplar alamadıkça Bana göre BİRİLERİ VURGUN YAPMIŞTIR! O kadar..

  • Tamam la yedik he.

  • Şimdi milletin bozdurduğu dolarlar boşa gitti.

    Ne için bozdu millet bu doları? Madem banka "40" 40 KIRK kırk dakika boyunca dolar satabiliyordu, niye döviz kuru bu kadar kötü?

  • Zararı biz ödemeyiz umarım.
  • "Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir."
    Hayırlı işler.

  • Halkbank hatalı döviz kurlarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı

  • Birileri o kurdan almıştır o birilerini hiç merak etmiyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ülkenin haline bak ya Hangi kurumun ne zaman nerden ne şekilde patlak vereceği hiç belli değil. Kafasına göre takılıyorlar. Nasılsa halkın sırtına bindirilecek oluşan zararlar. Halk nasıl olsa ses çıkarmıyor

    Hey yavrum hey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hani yanlış EFT işlemleri sonrasında
    hemen düzeltme ve sms mail ile bilgilendirilme nasıl yapılıyor ise hemen !!!

    zaten bu sistem loginlerinde hangi müşteriye ne verildiğinin bilgileri yok mu !?
    kamusal kaynaklar açısından geri talep edilsin !

    bu bu kadar basit bir işlem !

  • Akbank'ta da çok ciddi sorunlar meydana gelmiş.https://odatv.com/halkbanktan-sonra-bugun-de-akbank-01091845.html

  • Aaaaa ne tesadüf. Tam da zamanında değil mi? İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor da, sonra "olur muuuuuuu canııııııııım Türkiye'de hiç öyle şey, mümkün değil" deyip geçiyoruz. Yerseniz tabi.

    Bugün yarın hükümetten biri çıkıp da "aaa bakın bütün bankalarımıza siber saldırılar yapılıyor, hep dış güçler bunlar. Dedik inanmadınız" falan derse şaşırmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 1 Eylül 2018; 17:12:9 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.