Şimdi Ara

Sivilce ve İzler İçin İlaç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yüzde oluşan sivilceler için bugün BENZAMYCIN adında bi krem verildi doktor tarafından. Akşam yatarken kullanılması gerekiyormuş. Daha önce kullanan veya hakkında bilgisi olan varmı acaba? Sivilceler ve Daha önceden çıkmış sivilcelerin bıraktığı izleri yok etmesi için aldım. Fakar ekşisözlükte fln sürüldüğü yeri beyazlattığı söylenmiş. Yanlızca sivilce olan yerlere sürmem yüzde değişik bi görünüme yol açarmı? Yoksa bişey olmazmı?

Teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sivilce Ve İzleri İçin İlaç

Sivilceler ve izleri, birçok insanın karşılaştığı yaygın cilt sorunlarıdır. Bu sorunların tedavisinde çeşitli ilaçlar kullanılabilir.

Antibakteriyel İlaçlar

Antibakteriyel ilaçlar, sivilceye neden olan bakterileri öldürerek çalışır. Bu ilaçlar genellikle topikal olarak uygulanır, ancak oral olarak da alınabilir.

• Cleocin T (Klindamisin), sivilce tedavisinde kullanılan etkili bir antibakteriyel ilaçtır. Kleosin T lekelere iyi gelir mi sorusunun cevabı evettir, çünkü sivilce oluşumunu önleyerek leke oluşumunu da azaltır.

Reçetesiz İlaçlar

Bazı reçetesiz satılan ilaçlar da sivilce ve izleri tedavi etmek için kullanılabilir. Bu ilaçlar genellikle benzoil peroksit veya salisilik asit gibi aktif bileşenler içerir.

• Benzoil peroksit, bakterileri öldüren ve sivilcelerin iltihaplanmasını azaltan bir bileşendir.
    • Salisilik asit, gözenekleri açarak ve ölü deri hücrelerini gidererek çalışır.

Reçeteli İlaçlar

Daha şiddetli sivilce vakaları için reçeteli ilaçlar gerekebilir. Bu ilaçlar genellikle izotretinoin veya spironolakton gibi aktif bileşenler içerir.

• İzotretinoin, sivilce oluşumunu azaltan güçlü bir ilaçtır. Ancak, ciddi yan etkileri olabilir.
    • Spironolakton, kadınlarda hormonal akne tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Diğer Tedaviler

İlaçlara ek olarak, sivilce ve izleri tedavi etmek için diğer yöntemler de mevcuttur. Bunlar şunları içerir:

• Kimyasal peelingler
    • Lazer tedavisi
    • Mikroiğneleme

Uygun tedavi seçimi, sivilcelerin şiddetine, cildinin tipine ve diğer faktörlere bağlıdır. Bir dermatoloğa danışman, senin için en etkili tedaviyi belirlemene yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nisanliminda cilt problemi vardi. ona da doktoru bu ilaci onerdi. onun demesine gore, sivilce uzerine surulunce kirec gibi bi tabaka olusturuyor (tabi yikaninca hepsi gidiyor. oda o donem ogrenci oldugundangunduz kullanmiyordu) ve oradaki sivilceyi kurutuyor. ancak cok etkili bir ilac oldugundan sabah yuzunu temizledikten sonra mutlaka 40 faktorun uzerinde gunes kremi kullanmani oneriyor. sana gunes lekesi yapan ilac degil ancak bu ilac cildinde gunese hassasiyet yarattigi icin gunes koruyucusu kullanmazsan o zaman gunes lekelerin olusur. Ayrica o lekeler icin md formulationsin urunlerini kullanmis oyle diyor.
  • ben kullandım olumlu yönde gelişim gösteren bir ilaç

bir yan etkisini görmedim

yüzünün tamamına yada sadece sivilce olan yerlere sürmen senin takdirinde
  • Ben her gün 4 defa yüzümü SebaMed sabunlarıyla yıkıyorum ve 2 defada sabah - akşam Cleocin - T topikal solüsyon sürüyorum. Ayrıca Nivea'nında Young serisi yüz temizleme jeli var, solüsyonu kullanmadan önce onu sürüyorum yüzüme. İşe yarıdı baya, yanlız bu önceki sivilcelerin bıraktığı kırmızı lekelere karşı etki etmiyorlar.

Bu lekeler için ne yapmak gerekir, ben cildimin pürüzsüz olmasını istiyorum, ten rengim biraz açık olduğundan da hemen belli oluyor zaten. BENZAMYCIN adlı ilacı düzenli olarak kullansam, etki eder mi bu lekelere?
  • valla arkadaşlar ilaç filan hikaye. tek çözüm evlilik.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlpTéKiN

Ben her gün 4 defa yüzümü SebaMed sabunlarıyla yıkıyorum ve 2 defada sabah - akşam Cleocin - T topikal solüsyon sürüyorum. Ayrıca Nivea'nında Young serisi yüz temizleme jeli var, solüsyonu kullanmadan önce onu sürüyorum yüzüme. İşe yarıdı baya, yanlız bu önceki sivilcelerin bıraktığı kırmızı lekelere karşı etki etmiyorlar.

Bu lekeler için ne yapmak gerekir, ben cildimin pürüzsüz olmasını istiyorum, ten rengim biraz açık olduğundan da hemen belli oluyor zaten. BENZAMYCIN adlı ilacı düzenli olarak kullansam, etki eder mi bu lekelere?

bende sebamed kullanıorum ama sebamed in faydası nedir tam olarak?
    annemleri aradım sordum yüzü kuruttuğunu söledi.
    yararı nedir?

• quote:

Orjinalden alıntı: hasankeyf

valla arkadaşlar ilaç filan hikaye. tek çözüm evlilik.....

Tek Ondan Deıl Strestende Akne Cıkabılıor
  • quote:

Orjinalden alıntı: desing by

quote:

Orjinalden alıntı: AlpTéKiN

Ben her gün 4 defa yüzümü SebaMed sabunlarıyla yıkıyorum ve 2 defada sabah - akşam Cleocin - T topikal solüsyon sürüyorum. Ayrıca Nivea'nında Young serisi yüz temizleme jeli var, solüsyonu kullanmadan önce onu sürüyorum yüzüme. İşe yarıdı baya, yanlız bu önceki sivilcelerin bıraktığı kırmızı lekelere karşı etki etmiyorlar.

bende sebamed kullanıorum ama sebamed in faydası nedir tam olarak?
    annemleri aradım sordum yüzü kuruttuğunu söledi.
    yararı nedir?

pH 5.5 sabun, diğer sabunlara göre daha sağlıklı. Cildi yağdan, kirden arındırıyor. Aknelere karşıda işe yarıyor, cildi kurutttuğundan dolayı. 8 YTL filan, pahalı ama işe yarıyor. Ayrıca çok güzel kokuyor

• quote:

Orjinalden alıntı: Nike MercuriaL

Herkese selam.

Yüzde oluşan sivilceler için bugün BENZAMYCIN adında bi krem verildi doktor tarafından. Akşam yatarken kullanılması gerekiyormuş. Daha önce kullanan veya hakkında bilgisi olan varmı acaba? Sivilceler ve Daha önceden çıkmış sivilcelerin bıraktığı izleri yok etmesi için aldım. Fakar ekşisözlükte fln sürüldüğü yeri beyazlattığı söylenmiş. Yanlızca sivilce olan yerlere sürmem yüzde değişik bi görünüme yol açarmı? Yoksa bişey olmazmı?

Teşekkürler...

biliyorum 2 ay kullandim ben o kremi hatta yaninda bide yaglandirici solusyon veriyorlardi onu surunce yuzun iyice kuruyo falan filan... bos is yaa ise yaramaiyor o ... ben artik biraktim ugrasmayi yuzunu temiz tut yeter...

• dedigin ilactan kullandim herhangi bir etkisini gormedim gunde iki sefer vermisti bana. yanliz sadece sivilceye degil bana yuzumun her yerine surmemi soylemisti doktor. yuzumun he ryerinede surunce ajda pekkan gibi oldum oylesine geriyor ki yuzu anlatamam ilaci surupde kuruduktan sonra konuamiyorudum yuzmun gerginliginden.

akne tedavisinde benim kullandigim bir ilac vardi (adini hatirlayamadim :( )ama yan etkisi cok. kullandiktan sonra 1 yil icerisinde cocuk yapmayi yasakliyorlar. dudaklarda kuruluk ve istahsizlik zayifliga neden oluyor. sirf aknelerden kurtulmak icin bunu kullandim 1 ay ama beni mahvetti. adini hatirlayamadim eve gidince bakayim adina.
  • Izlerin aknelerin ve yüzde ki kistlerin yok edilmesi icin tek cozum ; ROACCUTANE

ben kullaniyorum yan etkileri belirttikleri gibi degilç.
  • ya yuzumde bişe yokta tertemiz ama kollarımda sırtımda cok cıkıyor ve bende oynuyorum

suan bazı yerler sigara sondurulmus gibi bi iz var valla napcagımı sasırdım doktor dedi denize bol bol gir simdi yazı bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soulfly

Izlerin aknelerin ve yüzde ki kistlerin yok edilmesi icin tek cozum ; ROACCUTANE

ben kullaniyorum yan etkileri belirttikleri gibi degilç.

Çok ciddi bir sivilce problemi olmadığı sürece o ilacı kullanmaya gerek yok. Arkadaşlar bu sivilce lekeleri hakkında ne yapabiliriz, yok mu bir çaresi
  • ya ne zor işmiş şu sivilcelerden kurtulmakkk
  • Roacutanne sonrası sağlam bir peeling ile ne iz ne sivilce kalır.
  • hah ya bende ilacin adini unuttum diyodum arkadas solemis.

Roacutanne.

sivilcenin bir numarali dusmani. akneye keisn cozum. ama yan etkilerinide unutmamak lazim.
  • bu ilacı nerden alcaz?ne kadar dırr?? bana da lazım???
    zaten dün burnmdakileri sıktım kızarık geçmedii!dur konumu hortlatçamm
    quote:

Orjinalden alıntı: cuneytoz

Roacutanne sonrası sağlam bir peeling ile ne iz ne sivilce kalır.

• Bu ilacı doktora gitmeden alamazsın. Kan tahlili filan yapacaklar. Fiyatı da pahalı, bu ilaca toplam 700-800 YTL filan yatırılıyormuş galiba.
  • benzamycın cildi sürdükten sonra taş gibi yapar bayada soyulur cilt bi zaman sora ama baya etkili bir ilaçtır
  • benza. ben kullandım cildimi acayib bi şekilde yakıyodu. kireç gibi oluyodu suratım. bu yakmalara dayanamayıp 1 ay sonra bıraktım kullanmayı. kafam rahat şimdi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.