Şimdi Ara

Sony yeni amiral gemisini tanıttı: Karşınızda Snapdragon 845'li Xperia XZ3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
8.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • İnternete sızan fotoğraflar ve söylentiler sayesinde Sony'nin yakında yeni bir akıllı telefon tanıtmayı planladığını zaten biliyorduk. Şirket beklendiği gibi Berlin'deki IFA 2018 etkinliğinde Xperia XZ3 amiral gemisini resmen tanıttı.

     

    Ayrıca Bkz.HTC U12 Life sonunda resmen tanıtıldı
    Görsellerden de anlaşılşabileceği üzere Sony, önemli ölçüde yuvarlatılmış kenarlar ile geçmişte kullandığı tasarımlardan farklı bir yöne sapmış gibi görünüyor. Xperia XZ3 kenardan kenara 6 inç QHD+ HDR OLED ekrana sahip. Japon teknoloji devi bu ekrana mobil cihazlar için gelişmiş X-Reality motoruyla birlikte BRAVIA OLED TV teknolojisini de eklemiş durumda.

     


    Xperia XZ3 gücünü Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ve 4 GB RAM'den alıyor. Ayrıca microSD kart desteği ile 512 GB'a kadar yükseltilebilen 64 GB UFS dahili depolama alanına sahip olduğunu da belirtelim.

     

    Kamera özellikleri göz kamaştırıyor


    Cihazın arka kısmında Exmor RS bellek yığılı sensör, öngörülü hibrit otomatik odaklama ve f/2.0 diyaframı olan 19 megapiksellik Motion Eye kamera bulunuyor. 4K HDR video çekebildiğini ve 960 fps ağır çekim yapabildiğini de eklemek gerekir. Ön tarafta ise f/1.9 diyafram açıklığı olan ve geniş açılı lense sahip 13 megapiksellik bir kamera var.

     


    Xperia XZ3'te Quick Charge 3.0 destekli 3.330 mAh'lik bir pil yer alıyor. Kutudan Android 9 Pie işletim sistemi ile çıkacak cihaz böylelikle en son Android sürümünü çalıştıran birkaç telefondan biri olacak.

     

    Hoparlör kalitesi üst seviyede


    Sony ses konusuna da büyük özen göstermiş. Xperia XZ3, şimdiye kadar bir Sony telefonda gördüğümüz en yüksek sesli hoparlörler olduğu iddia edilen S-Force Front Surround Sound stereo hoparlörlerle birlikte geliyor. Yüksek Çözünürlüklü Ses, LDAC, DSEE HX, ClearAudio+ ve Qualcomm'un aptX HD ses desteği sunduğunu da belirtelim.

     


    Akıllı telefonun diğer özellikleri arasında Bluetooth 5.0, NFC, parmak izi tarayıcısı ve USB 3.1 Gen 1 bağlantı noktası bulunuyor. Ayrıca suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu gösteren IP65/IP68 sertifikaları da var.

     


    Sony Xperia X3, dünya genelinde Eylül ayı sonu itibariyle satışa sunulacak. Siyah, Beyaz-Gümüş, Orman Yeşili ve Bordo-Kırmızı renklerde satın alınabilecek cihazın ABD fiyatı 900 dolar olarak açıklandı.

     




  • Ben Sony’nin oturupta ‘’Dur insanları kanser edelim’’ dediğini sanmıyorum. Yaptıkları her tercihin bir izahı vardır. Telefonun en kalın noktası 9,9 olabilir ama en ufak bir XZ2 videosu izlerseniz sebebini görürsünüz. Kulaklık girişi kaldırma kıllığı ve şu tiksinç çentiği hayatımıza sokan Apple idi. Bu konuda tamamen Sony’ye yüklenemem. Çift kamera yok diye eleştirenler olmuş. Tek kameraylada muazzam işler yapılabiliyor Pixel 2’de olduğu gibi. Pilin 3300 mAh olmasını eleştirenler olmuş. Yazılım başarısı ile gayet iyi idare edilebilir kaldı ki Sony kullanım alışkanlığını öğrenebilen pil koruma teknolojisi/yazılımı işiniz ilk XZ modelinden beri başarı ile uyguluyor. Hiçbir firma başarısız olmak ya da iflas etmek istemez. Bizim ülkemizde tutulmuyor olması şirketin hizmet verdiği geriye kalan 200 ülkedeki insanlarında bu ürünü tamamen çirkin bulduğu anlamına gelmezdi bana sırarsanız. Ben açıkçası çok beğendim ancak ülkemize geleceğini düşünmüyorum.
    Sony nin telefonları Iphone X gibi BİM de satılmaz. Apple çok satsın diye yakında PEPSİ şişesine bağlayacaklar. Farklı ürünlerden söz ediyoruz. Siz çok satmaktan yani herkese hitap etmesinden söz ediyorsunuz. Sony'de böyle bir telefon yok üzgünüm. Belediye dağıtmış gibi herkesin elinde olamaz. Sony kullanmak zeka gerektiriyor, Sony ürün yelpazesi deneyimi gerektiriyor. Tüm telefonlarda Sony kamera var kazandığı parayı hayal bile edemezsiniz. Sony 2007 yılından beri profesyonel film sektörü için 4K OLED monitörler üretiyorlar. Sony'nin kendi telefon fabrikası var, kendine ait teknolojileri var. Apple rakip bile değil. Siz hala çok satan albüm iyidir diyorsunuz.

    Benim anlamadığım bir konu var neden herkes inatla Sony'nin telefonlarının çok satması derdine düşmüş? Bu sancı neden? Tüm telefonlar su geçirmeme sertifikalarında geç kaldılar. Biz 7 yıl önce İstanbul boğaz turu Z ile attık. Diğr firmaların geç kaldığı o kadar çok konu var ki aşağı Sony yukarı Sony, artık bir çok teknolojide lider olduğunu kabul ediniz. Zaten telefonlarının küçük bir pazar payı var hala Apple satsın Sammsung satsın kimse telefon satmasın daha fazla kazanalım diyorsunuz. Markayı karalayarak eldeki fason ürünü göklere çıkarıyorsunuz. Blackbarry, Huawei, Oppo, Vertu gibi markalar satış rekorları mı kırdı? Ferrari dünyanın en çok satan arabası mı? Yoksa Prada veya Gucci herkesin alabileceği bir marka mı? Sony bir marka ve ürettiği her ürünün yanında kendine özgü teknolojilerle geliyor. Yılardır kamera tartışıyoruz sanki telefon sadece kameradan oluşuyor gibi ama her telefonun kamerasının arkasında Sony var. Sony’nin giriş seviyesi olmayan telefonlarının yanında getirdiği özellikleri hepimiz biliyoruz. Tasarıma gelince köşeli olmasını ve hem sağında hem solunda hoparlör olmasını seviyoruz. Arkasında veya sadece altında değil.


    Sony hiçbir zaman çok satmadı ve çok satmak gibi bir derdi hiç olmadı. Sony hep telefon üretmeye devam edecek anlayan tüm özelliklerini bilen alacak. Hires Audio sertifikası ve PS4 sertifikası var. Daha bir çok sertifikası ve özellikleri var ama bazıları yok çerçeve kalın yok olmamış. 6-7-8 veya X kasalarında ne fark var acaba ? üst üste veya alt alta koyalım. Bir tuş eksik bir tuş fazla. Biz Sony'yi erkeksi ve köşeli olduğu için seviyoruz.

    Sabun gibi köşeli pembe ELMA logolu olan kadınların eline bence daha çok yakışıyor. Telefonun ince ve yuvarlak hatları oldukça şık. Apple dan ekmek yiyen bir kitle var. 2. el piyasasından iyi gelir elde ediyorlar. İşte bu tartışmaların Sony ve diğer tüm markaları yerden yere vurmalarının nedeni bunlar.

    Sony telefonları PS4 Proya bağlayıp PS4 kolu takıp oyun oynamayı seviyoruz. Ses kalitesini ve pil ömrünü seviyoruz. Sony alıp kötü telefon diyen bildiğimiz ya Samsung ya da Apple kullanıcısı. Bu işten ekmek yiyenler. Pil ömrü konusunda dünyanın en kötüsü olan markayı hala övüyorsunuz. Artık yettiniz. Günde iki defa şarj ederek, şarj aletiyle geziyor millet. Gece takıyorum sabah alıyorum akşama kadar çıkarıyor diyorlar.



    Onlar için bir Samsung ve bir Apple var gerisini karala gitsin. Ama farkında değiller Apple çinde tüm ürünlerini fason olarak Faxconn'a ürettiriyor hiç bir parçası Apple üretimi değil. Ipod, Ipad, Macbook hepsi fason. Düne kadar Samsung işlemci kullanıyorlardı. Çok üretilen ve çok üretildiği için düşük maliyetli telefonlar. Düşük çözünürlüklü ekranı, küçük bir pil ve düşük çözünürlüklü kamera. Hani kamera diyorsunuz sanki her şeymiş gibi önce 12 MP kameradan kurtulsun. Dünyanın pil ömrü konusunda en kötü markası olmaya aday. 7MP ön kamera mı kaldı? 12MP arka kamera mı? 40MP telefonlar var. Ama öve öve bitiremeyenler var. Tek söyleyecekleri ama çok kolay. Parçası ucuz ve yüksek kar getiren mağazalara bakan bir marka.


    Neredeyse tüm telefonlar Sony kamera sensörleri kullanıyor. Hatta efsane Nikon'un makinelerinde bile Sony var. Kendi ürünlerinde hep birkaç gömlek daha iyi sensor var. Keşke konu sadece kamera olsa. Hiç bir zaman görüntüden ve sesten anlamayan 4K ekran ve içerik ne bilmeyen insanların komik yorumları biz Sony kullanıcılılarının umurunda olmadı. Sanki diğer markalar hiç bozulmuyormuş gibi yazıyorlar. Patlayan telefonları, bozulan ekranları ve Apple gibi günde 2 defa şarj gerektiren telefonları biliyoruz. Biz hangi telefonu çıksa zaten donanım özelliklerini karşılaştırıyoruz. Sony’nin lider oluşu fazlasıyla can yakıyor. Sony marka ve teknolojilerinin sayısı belli değil.

    Sony'nin bazı markalara verdiği kameraların hepsi bir kaç gömlek eksik bunu da görüyoruz. Onlar 12MP Sony 23Mp bu durum yıllardır böyle. 48mp devrim niteliğinde sensorlerde üretiyor. 409600ISO değerlerine çıkan firmalar var. Apple da Samsung da hiç bir zaman rakip olarak Sony tarafından görülmedi. Çok satıyorlarsa satsınlar, üretimi çok olan bir ürün aslında ucuz olur ve marka değeri düşer. Apple kendisi üretse içim yanmaz fason telefon. Sanki tasarımda devrim mi yaptı? Bütün kasaları aynı. 6-7-8-9 diye gidiyor.

    Bu arada bilmeyene yazayım 4K ekran daha fazla detay demektir. Sony 2014 yılında 4K destekleyen 4K 3840x 2160 ekranı olan Z5 premium telefonu satışa çıkardı. 4k videoları ve fotoğrafları inanılmaz keskin ve detaylı gösteriyordu. İlk defa o yıllarda biz Sony kullanıcıları VR'ın ne kadar keskin olacağını gördük. Iphone kullanıcıları bu deneyimin ne demek olduğunu hala bilmiyor çünkü HD ekranlı veya Full HD ekranlı telefonları piyasada.. yani Apple Çin'de ucuza mal edip pahalı satıyor. Sony XZ Premium 4K HDR ekranlı, Sony PS4 Pro'ya bağlanıp, PS4 kolu tanıtıp hiç oyun keyfini yaşadınız mı? Ya Çinli Faxonn'da fason olarak tüm ürünlerini ürettiren Apple Iphone'a PS4 kolu bağladınız mı? biz yıllardır PS4 kolu bağlayıp PS4 den oyun oynuyoruz ayrıca başka oyunları da oynayabiliyoruz. Sony ZX2 Premium 4K ekranlı ve 4K HDR video çekebiliyor. Ses kalitesini ve sunduğu teknolojileri hepimiz yakından biliyoruz. İnanın ÖZOLED Samsung gibi beyazları gri gibi veya yeşil gibi göstermediği için bile Sony alırım. Almamızı gerektirecek o kadar çok neden var ki buraya yazmakla bitmez. Bundan 7 yıl önce suyun altında Sony ile video çektiğim günleri hatırladım neyse :) Apple da doğru dürüst kamera özellikleri bile yok. Bas çek. Sony kullanıcıları olarak tasarımlarını beğenip alıyoruz. Size ne olduğunu inanın hala anlamış değilim. Sony hiç bir zaman satacağından fazla ürün üretmez. Kampanya ürünü olup Samsung gibi TV leri mağazanın ortasına dökülmez.


    Adını Nike Air Max'den alan Apple'ın Air Podların tasarımları ve ses kalitesi cidden komik. Ucuz Çin malları bile çok daha iyi. Unutmadan Apple'ın eski adı MacIntosh bile çalıntı. Asıl firmanın adı McIntosh 1949 yılında Frank McIntosh tarafından kurulmuş bir Amerikan ses firması. Araya bir A koyunca her şey oldu bitti mi? Bu arada tanıştırayım dünyanın ilk ve tek 4K OLED ekranlı telefonu Sony Xperia 1 satışta. Ben de diyorum ki cahil iyi ki Sony'den anlamıyor
    Bu telefonda çentik olmaması ayrı sevindirici bir arkadaşında dediği gibi bravia oled teknolojisi var ses kalitesi güzel olacak bataryayi dert etmeyin xz bile 5 saat ekran veriyor keşke parmak izi hala ekran kilit tusunda olsa . Artık MP ve çift kameralara diyafram aralıklarına takilmayin örnek pixel xl ama fiyat konusunda çok yüksek olacak zaten TL günden güne değer kaybediyor benim alabilme barajimi geçti 2 aylık maaşım o para. Yine de yılın telefonu hala bence meizu 16th . O telefonun yanında diğer bütün telefonlar yine sönük benim gözümde . Fiyat / performans / güzellik / çentik yok . ;)) Saygılarımla benim fikrim bu .
  • Tasarım güzel, kamera üst seviye, android pie ile geliyor, ekran iyi. Olmuş bu telefon.

    Ama az sonra çerçeve çok kalın yaa cılar gelir kötülerler hemen.

  • Bordo rengi çok güzel görünüyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonunda Bravia OLED teknolojisini mobile getirdiler. Her şeyiyle harika cihaz olmuş. Bu çerçeveye de laf atan olursa ağzına fırıncı küreğiyle vurmak lazım.

  • Oled ekranda geldiğine göre tamamdır

  • Birde bunun Premium modeli çıkacak, iPhone alacağınıza bunları alın geçin

  • iPhone x çakması tasarım olmalıydı bu olmamış...

  • pocophoneden 3 tane aliniyor bu fiyata.

  • 2018 yılında bu çerçeveyi savunan ya fanboydur ya da şirket çalışanı.
  • 10 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer olmus, tek eksiği çift kamera denebilir ve güç tuşu üzerindeki parmak izi okuyucusu daha iyiydi. Aynı fikirde olan olur mu bilmiyorum ama Sony deyince insan daha mükemmel ve farklı bir tasarım bekliyor. Mesela arc serisindeki gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 7 Eylül 2018; 20:2:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • apple bi bok yedi fiyatları 1000 dolara çekti.şimdi herkes telefon çıkarınca yapıştırıyor fiyatı 900-1000.
    bu ne arkadaş resmen soygun

  • Telefonda yok yok harika olmuş. Çerçeve sorununu da nihayet çözmüşler. Gerçi buna da çok kalın diyen fetişistler illa çıkacaktır. Muhtemelen sunduğu görüntü kalitesi S9/Note 9 ikilisinden bir adım önde olacak gibi. Tabi bir de Pie ile gelecek olması ayrı bir güzel. Samsung kimbilir ne zaman Pie güncellemesini verir. Aynı S9 düşünen varsa kesinlikle almasın ondan çok daha iyi bir cihaz olduğu kesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda Sony kim olduğunu hatırladı. Paket iyi duruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kusura bakmayın ama o çerçeve kalıncilar olmasaydı siz bu çerçeveleri zor görürdünüz. Eleştirdik. Almadık. Adamlar tasarımı geliştirdi. Bukadar basit bu işler.

  • 750$'a S9+ alınabiliyorken bu fiyata pek tercih edileceğini sanmıyorum. Xz2 yerine bu çıkmış olsaydı daha yerinde bir karar olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pili 4.000 mah olsaydı efsane olurdu. Android tarafıbdaki en iyi amiral gemisi telefonu bu bence. Note 9'un kalem avantajı var ama bu cihaz daha premium duruyor.

  • Tasarımı arkadan hoş durmuyor.

    O yüzden itici

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xz1'in ekran kasa oranını iyileştirdikleri telefon xz2 idi. Xz2 nin yanları kavisli versiyonu xz3 olmuş. f2.0 ois olmayan tek kameraya sahip rakipleri 3 kameraya geçiyor. Hala 4 gb ram.

    Sonunda güzel tasarımlı telefon üretmeyi başarmışlar. Tasarım anlamında güzel olsada donanım olarak yine ciddi bir yenilik yok. Xz1'in kasası yenilenmiş hali.

    Xz2 premium gibi çift kameralı daha iyi bir telefon varken xz1 in kasasını yenileyip xz3 diye 900 dolardan satmak nedir? Xz2 ve xz2 premium 4 ayda eskimiş oldu. Sony geçmiş yıllarda yaptığı gibi zırt pırt telefon çıkarmaya başladı.

    Sony fanboyları konuya damlamış yine. Ellerine versen 900 dolar gidip hepsi iphone veya samsung alır. Şu telefona 900 dolar verene kadar 100 dolar daha koyar note 9 alırım veya bekler yeni çıkacak iphone u alırım. Sony Türkiye, xz2 de olduğu gibi bu telefonuda getirmezse iyi olur. Çünkü 900 dolar şuanki kurla hesaplarsak +6000 lira olacağını gösteriyor. Xz2 premium getirsinler xz3 yerine şişman 12 mm falan ama en azından daha iyi çift kameraya sahip :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 31 Ağustos 2018; 11:45:24 >
  • Parmak izi okuyucusunun arkada olması dışında her açıdan çok güzel bir cihaz olmuş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.