Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayara işkence testi: Uzaya giden bilgisayar Thinkpad

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kullanım sertifikasına sahip tek dizüstü bilgisayar ailesi Lenovo ThinkPad, doğduğu topraklar olan Japonya'daki Yamato Laboratuvarı'nda gerçek dünya koşullarını simüle eden 90'dan fazla stres testi ile adeta işkence testine maruz bırakılıyor. Yeni görevler için uzaya gidebilmesi ya da son kullanıcılar ile buluşabilmesi için önce bu testleri geçmesi gerekiyor, geçemeyenler üretime giremiyor.  
     
    İlginç bir detay: Videoda IBM-Apple arasındaki rekabetin, Steve Jobs-Tim Cook özelindeki tuhaf rastlantısı da var. Videonun ilk kısmı geçmişe dönük araştırma ve tespitlerimi içerirken, ilerleyen dakikalarında dizüstü bilgisayarların maruz kaldığı zorlayıcı test sürecini tek tek ekranlarınıza getiriyor ve ilgili testin hangi amaçla yapıldını anlatıyorum.
     







  • videoda erdi bey olduğu için apple göndermesi yapmayacağım

  • Apple marka ürünlere yapsalar ya :D

  • Güvenilen kurum ve kişiler listesinde Erdi Özüağ açık ara lider.

  • Thinkpad iyidir 2 tane ürünü var kullanıyorum kaya gibiler çok memnunum.

  • Kalite Kontrol den JIT prensibini hatirlatti .

    Thinkpad ler gercekten her acidan saglamlar.

  • Şöyle bir markamız olsa keşke.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Thinkpad'in kalitesi üstüne başkasını tanımam.

  • Lenovo'nun özenli çalıştığını biliyordum ama Thinkpad markasına bu kadar değer verdiğini bilmiyordum. Çünkü X serisi X230'dan sonra çok saçmaladı.Hala x230 kullanıyorum. X240 ve x250 kullanmayı denedim ama hayal kırıklığı yarattı. X serisinin profilini değiştirdiler. performans ve dayanıklılık odaklıyken şimdi hafiflik ve tasarruf odaklı üretiliyorlar. T serileri de gerçi eskisi gibi değil. Ancak donanım olarak eski Thinkpad'ler kadar sağlam üretildiklerini anlıyorum. Kasa olarak eskisi gibi sağlam değiller. ZAten amaçları hafifi ve ince ürünler çıkarmak olduğu için eski tasarım dilini devam ettiremezler. Ancak ölene kadar x230 kullanmaya devam ederim. BEnimki bağımlılık değil. Sağlam olan her tür ürünü severim. Dell Latitude serisi de iyidir. Onun da çok bilgisayarını kullandım. E6430 efsanedir. Thinkpad keşke IBM olarak kalsaydı ama IBM hiçbir zaman rekabet odaklı olmadığı için satmanın en iyi çözüm olduğunu düşündüler değişen dünya koşullarında. Maalesef tüketici bilgisayarları dayanıklı üretilmiyor artık o yüzden bir kaç ürün ve markada sınırlı kalıyorum. Keşke Thinkpad tasarım dilinde akıllı telefon da çıksa. Gerçi Blackberry öyleydi ama onlar da direnemediler hızlı tüketim akımı karşısında. Yine de piyasadaki en sağlam ürünleri ürettikleri söylenebilir. Nokia da çok dayanıklı üretiyor her zaman. Bunlar dayanıklılık anlamında aklımda olan markalardır. Bu markaları taşıyan ürünler diğerlerine göre en az iki kat daha dayanıklı üretilirler. Üzerinde Thinkpad yazan bilgisayara dayanıklılık ve sağlamlık konusunda güvenebilirsiniz. Yine de dünya ve tasarımlar çok hızlı değişiyor. Teknolojiler daha az yer kaplamayı sürdürürken tasarımların eskisi gibi kalın ve ağır bırakılmasını beklemek yanlış olur. O yüzden Lenovo markaya sahip olsa da Thinkpad geleneği sürdürüyor denebilir. YEni teknolojilere uygun olabilecek en dayanıklı bilgisayarları üretiliyorlar. X1 Carbon 25. yıl modelini arıyorum. Bulunursa ömürlük yatırım olabilecek bir ürün olduğunu biliyorum. x230 kullanıyorum dediğim gibi. Sürekli donanım testi yapıyorum. Kasa çok yıpranmış olsa da donanım hala kaya gibi. Hiç arıza vermedi şimdiye kadar. UYgun koşullarda kullanmaya devam edersem torunlara bile miras kalacak gibi görünüyor.





  • Lenono Çin markası değil mi?

    Doğduğu topraklar Japonya denmiş kafam karıştı.

    Uzay istasyonu mu Japonyada doğmuş Lenovo mı, ThinkPad mi? Bunların hiçbiri IBM dahil Japonya'da doğmadı!



    Lenovo:

    Lenovo Uluslararası Çin merkezli bilişim teknoloji şirketi. Masaüstü Bilgisayar, Dizüstü Bilgisayar, El Bilgisayarı, Sunucu ve bilgisayar teknolojisi aksesuar ve donanımlarının üretimini yapmaktadır. Vikipedi

    Kurucu: Liu Chuanzhi
    Kuruluş tarihi: 1 Kasım 1984, Pekin, Çin
    https://g.co/kgs/5ntviT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 30 Ağustos 2018; 11:5:48 >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Lenovo değil Thinkpad
  • serafon kullanıcısına yanıt
    Tamam, araştırınca buldum. Aslında ilk bakışta IBM ve Lenovo'nun Japonya ile ilgisi yok görünüyor ama şu ayrıntıyı buldum. Amerikalı IBM tarafından oluşturulan Thinkpad, Japonlara yaptırılmış ve Çinli bilgisayarlarda kullanılıyor olunca kafa karışıklığı gayet normal.

    https://en.wikipedia.org/wiki/ThinkPad
  • Çok enteresan. 90 test var ve biz yaklaşık 11-12 testi görebildik. Ne yapıyorlar daha, güzel bir araştırma konusu olmuş. Teşekkürler.

  • mokinto kullanıcısına yanıt
    + Mesut Çevik kardeşimiz.

  • @gobl1n Den bir Thinkpad alıp senelerce keyfini sürün.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: byadr

    @gobl1n Den bir Thinkpad alıp senelerce keyfini sürün.

    Teşekkürler byadr.

    Ne güzel bir seyahat olmuş. Keşke biz de gidebilseydik.

    Üçüncü nesil Intel işlemcilere sahip X230, T430 ve T530 sağlamlık ve bento tasarımı geleneğinin son temsilcileri maalesef. X1'lerin hiçbirini Thinkpad'den saymıyorum ben. Onlar ThinPad.
  • 16 sene değişik ThinkPad modelleri kullanıp 2 sene önce HP ye geçince daha iyi anladım ne kadar sağlam cihazlar olduklarını.

    Bir sonraki laptopum kesinlikle ThinkPad olacak. Özellikle parasını ben vereceksem.

  • 90'ın üzerinde test mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.