Şimdi Ara

Hava kirliliği insan zekâsını doğrudan ilgilendiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İnsanoğlunun hem doğaya hem de kendisine zarar verdiği en büyük etkilerinden birisi şüphesiz hava kirliliği. Sorumsuzca yapılan yakıt kullanımı bunun en büyük sebebi. Ne var ki hava kirliliği zekamıza da etki ediyor.


     


    Geri gidiyor


     


    Yapılan bir araştırma yüksek hava kirliliği oranlarının insan zekâsına olumsuz etkisi olduğunu gösterdi. Çin’de 2010-2014 yıllar arasında yaklaşık 20 bin kişi ile yapılan testler sonucunda elde edilen bulgular insanlığı bekleyen tehlikeyi de gözler önüne serdi.


     


    Ayrıca Bkz.Bitcoin kazma oranı rekor düzeye ulaştı

    Araştırmaya göre hava kirliliği özellikle aritmetik ve dil örneğini konusunda etkisini gösteriyor. Belirli bir süre kirli havayı soluyan kişilerde, zehirli maddelerin etkisiyle yukarıdaki konularda yaklaşık bir yıllık eğitim kaybı yaşanıyor. Yani kişiler öğrenim konusunda bir yıl geriye gidiyor.


     


    Diğer taraftan 64 yaş üzeri kişilerde özellikle eğitim seviyesi biraz daha düşükse yaşanan kayıplar çok daha ciddi boyutlara ulaşıyor. Bu durumda birkaç yıllık bir eğitim kaybı söz konusu.


     


    Elbette konu sadece Çin’de geçerli değil. Dünya nüfusunun yüzde 95’inin ciddi bir hava kirliliğine maruz kaldığı belirtiliyor. Yani hiç kimse güvende değil. Dünya Sağlık Örgütü her yıl 4.2 milyon insanın hava kirliliği ile ilgili hastalıklardan öldüğünü belirtiyor.


     


    Görüldüğü üzere hava kirliliği ile tetiklenen hastalıkların dışında zekâyı da etkileyen olumsuzluklar yaşanıyor. Günden güne daha da artan kirlilik oranlarına karşı hem birey olarak hem de toplum olarak hareket etmek şart. Ne var ki kapıya dayanan bir problem olmadığı sürece insanoğlunun harekete geçmediği de bir gerçek.


     







  • Son zamanlarda makaleler, bilimsel araştırmalar VS paylaşmanız beni çok mutlu ediyor. Tek başına mı bu duruma seviniyorum bilmiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardforget

    Son zamanlarda makaleler, bilimsel araştırmalar VS paylaşmanız beni çok mutlu ediyor. Tek başına mı bu duruma seviniyorum bilmiyorum.

    Bencede dh sadece donanım haber olmamalı, artık bilim oyun teknik popüler konulardada haber çıkıyor aynı zamanda forum kısmı ayrı bir sosyalağ gibi ve 2si1 gibi düzenli videolarda dh'yi sevme sebeplerimizden. ayrıca ihtiyacı olan için çok iyi inceleme videolarıda oluyor
  • çin en hızlı büyüyen ülke olduğu için
    osuruktan avrupa duyarlılığı !

  • bi hafta önce vadistabul avm ye gittim (ilk defa) otoparkında havalandırma yok, yani formalite icabi fanlar koyulmuş ama bi tanesi bile dönmüyor, tabi bunu tek yapan avm değil ama ben hayatımda öyle ağır kokan otopark koklamadım. otoparklarında 15 dk da 1 sene geri gidiyoruz zaten zeka olarak. üç kuruş elektrik faturasını az ödeyecekler diye insanların sağlığıyla oynuyorlar. peki bu kimin umarunda ? kimsenin!

  • Ne diyo bu konu beyler anlamadım biri özet geçsin.

  • demekki Türkiyenin de yüksek bir oranında hava kirliliği mevcut

  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Her yer beton

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz Türk Dizi'si ve TV'si ile tanışmadıkları için böyle sanıyorlar. Yüzyılın aptal neslini çıkarmayı başardı bu ikisi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.