Şimdi Ara

Çizgi filmlerdeki ''kara delik'' gerçek oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Çizgi filmlerde bazı karakterlerin düşmesine neden olan kara delik Portekiz'in Porto şehrinde bu kez bir müzede gerçeğe dönüştü. Seealves Vakfı Çağdaş Sanatlar Müzesi'ni gezen İtalyan turist, enstalasyon ustası ünlü sanatçı Anish Kapoor'un 2.5 metre derinliğindeki eserinin içine düştü. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan 60 yaşındaki turist, kısa bir süre sonra taburcu edildi.


     

    Çukuru fark etmek neredeyse imkansız 

    Hindistan'ın Mumbai şehrinde dünyaya gelen 64 yaşındaki sanatçı Anish Kapoor aslında bir heykeltıraş ancak Kapoor'un eserleri klasik heykel anlayışından biraz farklı. Farklı malzemelerle ortaya bir sanat eseri koymak yerine enstalasyon yani mekanı kullanarak/mekan ile birlikte sanat eseri oluşturan ünlü sanatçının görenleri hayran bırakan eserleri bugüne kadar çok sayıda ülkede sergilenmiş durumda.


     

    Sanatçının Seealves Vakfı Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde sergilenen ve kazaya sebebiyet veren eseri, optik yanılsamaya dayanıyor. Yukarıdan bakıldığında iki boyutlu bir çemberi andıran eser aslında 2.5 metre derinliğinde bir çukur. Eserde, Anish Kapoor'un haklarını satın aldığı dünyanın en siyah pigmenti olan Vantablack kullanılmış durumda. Bu pigment üzerine gelen neredeyse tüm ışığı emerek ziyaretçilerin çukuru algılamasına engel oluyor. Müze görevlileri ziyaretçileri bu konuda uyardıklarını belirtse de görünen o ki bu uyarı yeterli olmayabiliyor.








  • Derinliği acaba niye 2.5 metre, biri düşsünde yaralanıp haber olsun diye gibi çünkü oraya birinin düşeceği belli zaten:)

  • Etrafına güvenlik şeridi koysaydınız madem. Millet düşsün diye öyle bırakmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy Shelby -- 26 Ağustos 2018; 13:25:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberden sonra biraz vantablack denen pigmenti araştırdım, çok ilginç bilgiler gördüm, zamanınız varsa youtube dan videoları izleyin, üzerine düşen lazeri bile yansıtmıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu saçmalığı sanat diye mi sunuyorlarmış birde, müzedeymiş. hay ben sizin sanatınıza tüküreyim

  • Çizgi filmlerdeki ''kara delik'' gerçek oldu
  • bir ayağı çukurda derler ya.... adam 60 yaşında prova yapmış ))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: idombayci

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.