Şimdi Ara

UV ışık yayan fiber kablolar enfeksiyonları önlüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Kateterler gibi tıbbi cihazlar hastanın derisi üzerinde açılan bir kesikten vücut içerisine sürülür. Bu işlem her ne kadar steril bir ortamda yapılsa da maalesef kateterlerin sürüldüğü açıklıklar genelde enfekte olur. Yeni yapılan bir araştırma, mor ötesi (UV) ışık yayan optik fiber kablolar sayesinde bu enfeksiyonların önüne geçilebileceğini gösteriyor.

    UV ışığı zararlı bakterileri öldürmedeki etkinliğiyle bilinir. Ancak, çoğu UV ışığı cildimiz ve gözümüz için zararlıdır. 200 – 280 nanometre dalga boyuna sahip UV ışığı (UVC) özellikle moleküler yapıyı bozduğu için canlılar açısından tehlikelidir. Öte yandan, Columbia Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, 207 – 222 nanometre dalga boyu aralığındaki UVC ışınları (uzak UVC) bakterileri öldürürken, derimizin ölü tabakasından ya da gözümüzün gözyaşı tabakasından öteye geçemediği için insanlara zarar vermiyor.

    Son yapılan bir deneyle bilim adamları, MRSA ile enfekte olmuş doku örneğine, içerisine yerleştirilen esnek fiber kablolar aracılığıyla uzak UVC ışını göndermişler. Deney neticesinde kablolar etrafındaki MRSA bakterilerinin öldüğü gözlemlenmiş.
     
     

    Araştırmacı ekibin başında yer alan Profesör David J. Brenner yaptıkları çalışmayla, deriye nüfuz eden cihazlara yerleştirilecek optik fiberler aracılığıyla verilecek uzak UVC ışığıyla kateter ve kalp destek cihazı kaynaklı enfeksiyonları önlenebileceğini gösterdiklerini belirtiyor. Brenner ayrıca, uzun süre vucütta kalan kateter ya da hareketli tıbbi cihazların steril tutulmasının zor olduğunu, son keşifleri sayesinde uzak UVC ışığı kullanılarak bu işlemlerin enfeksiyona neden olmasının önüne geçilebileceğini ifade ediyor.

    Bilim adamları uzak UVC sistemini hayvanlar üzerinde kullanmak için deneyler yaptıklarını, ayrıca maliyetleri düşürüp cihazı taşınabilir hale getirmeye çalıştıklarını söylüyorlar.
     







  • Bende 1 aydır fiber altyapı çekilmesi için boşuna başvuruda bulunmuyorum. Maksat uv ışınlarıyla tedavi olalım yoksa yüksek hızlı download ve upload hızları felan umrumda değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet.dmr -- 25 Ağustos 2018; 14:55:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet.dmr

    Bende 1 aydır fiber altyapı çekilmesi için boşuna başvuruda bulunmuyorum. Maksat uv ışınlarıyla tedavi olalım yoksa yüksek hızlı download ve upload hızları felan umrumda değil.
    Allah'tan TT sağlık sektörü için fiber döşemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiber candır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastanedeki bakteri ve mikroplar çok dayanıkldır ve her önleme karşı evrimleşiyorlar ve dışarıdaki mikroplardan kat kat zor tedavisi var. hastane mikrobu kapan biri günlerce komada kalabilir. umarım mikroplar buna karşıda evrimleşmezde iyi bir çözüm olur

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.