Şimdi Ara

Microsoft Macaristan’a rüşvet soruşturması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Zaman zaman teknoloji devlerinin farklı ülkelerde varlıklarını artırmak için kanuni olmayan yollara başvurduğunu duyuyoruz. Microsoft rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma geçiriyor.


     


    Ciddi iddialar


     


    ABD Adalet Bakanlığı ve Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından başlatılan soruşturma, firmanın Macaristan’da payını büyütebilmek adına bir takım kanuni olmayan işlere bulaştığını gösteriyor.


     


    Ayrıca Bkz.Xiaomi’nin ilk finansal tablosu oldukça ümit verici

    Soruşturma firmanın 2013-2014 yıllarındaki faaliyetlerini kapsıyor. Bu dönemde Microsoft Macaristan’ın kurumlara satılan yazılımlarda rüşvet ve yolsuzluk yaptığı iddia ediliyor. İddialara göre Microsoft, ülkede yazılım satışı yapan aracı firmalara çok düşük fiyattan yazılımlarını verdi. Bu aracı firmalar da kurumlara normal fiyattan yazılımları sattı.


     


    Görünüşte burada bir sıkıntı yok ve aracı firmalar büyük kar etmiş gibi görünüyor ancak soruşturma bu noktada başlıyor. Yetkililer aracı firmaların bu büyük karı kullanarak kurumlara rüşvet veya komisyon verdiğini düşünüyor. Bu sayede Microsoft yazılımları daha rahat bir şekilde kurumlarda kendisine yer buluyor.


     

    Böylece Microsoft doğrudan olmasa da dolaylı olarak bu çarkın içerisine girmiş oluyor. Hatırlanacağı üzere geçen yıl yolsuzluklar nedeniyle Microsoft da kendi biriminin Macaristan’daki faaliyetlerini dondurmuştu.

     


    Macaristan olayı ilk değil. Microsoft’un bu tarz eylemleri 5 farklı ülkede daha uyguladığı gerekçesiyle hali hazırda yürütülen soruşturmalar mevcut. Tarih aralıkları yine 2013-2014.


     



  • Microsoft tur yapar

  • Macaristan'da bu tarz şeyler çok fazla. Nasıl AB'deler anlamak mümkün değil.

  • Batıyı hala çözemeyenler var
  • MS Türkiye'deyse aracılara şirketlerin yazılımlarını satın alması için hukuki tehdit dilinin nasıl kullanılması gerektiği öğretiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALKaraca

    Microsoft tur yapar

    Bakın, haberi okumadan yorum yapan biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.