Şimdi Ara

İlk nesil Threadripper işlemcilerde büyük indirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Üst seviye işlemci pazarında fırtınalar estirmesi beklenen ikinci nesil Threadripper işlemciler yavaş yavaş sahneye çıkarken AMD ilk nesli de unutmadı. Uygun fiyat arayanlar için ilk nesil Threadripper işlemciler artık çok daha erişilebilir durumda.


     


    Threadripper indirimleri


     


    AMD ilk nesil Threadripper işlemcilerde büyük indirimler yaptı. 16 çekirdekli Ryzen Threadripper 1950X işlemcisi 999$ olan ilk fiyatından 799$ seviyesine indi. Aslında piyasada zaten fiyatlar bir miktar aşağı inmişti ancak resmi indirim ile birlikte bu fiyatın da altına bulunabileceğini hatırlatalım.


     


    Ayrıca Bkz.ARM mimarisi süper bilgisayarlara giriyor

    12 çekirdekli Ryzen Threadripper 1920X işlemcisinde fiyat 799$ seviyesinden 399$ seviyesine inerken, 8 çekirdekli Ryzen Threadripper 1900X işlemcisi ise 549$ seviyesinden 299$ seviyesine düşüyor. Yine piyasada bu fiyatların da altına bulunabileceğini belirtelim.


     


    Yapılan indirimlerin oldukça önemli olduğunu söylemek gerek. Yüksek fiyatlarından dolayı Threadripper serisinden uzak kalmak zorunda olan kullanıcılar için indirimler büyük bir fırsat olabilir. Diğer taraftan ülkemizdeki yüksek kur nedeniyle indirimin ne kadarı yansıyacak bilemiyoruz.


     







  • Türkiyede de düşecek mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben zaten 1950x i 700 dolara almıştım taa 9 ay once . kaldıkı o zamanlar dolar da duşukdu

  • Türkiye'yi kıskanan ülkelerin bayrağımıza ve ezanımıza yaptığı saldırılar yüzünden bizi etkilemeyen durum...

  • Yav birde AMD yi uygun fiyatlı işlemciler olarak lanse ediyordunuz şimdi noldu? İnteli zor durumda bırakacaktı fiyat performansla.. Bu tablo hiçte öyle demiyor.. adamlar resmen intelin bile önüne atlamaya çalışmışlar.. zaten hiçbir zaman uygun fiyatlı bir amd'de görmemiştim.. 20 sene önceydi o..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    Threadripper'lar tamamen fantazi amaçlı üretilmiş işlemcilerdir. Dolayısıyla ortalama bütçesi olan son kullanıcıya hitap etmezler.
  • 299 işlemci alınır baya indirim olmuş , türkiyeye yansımasıda daha az zam şeklinde olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    artık etsin diye indirim yapmışlar ya
  • 299 $ yurtdışında
    itopyada 470 $ :D

  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    İtopya şuanda en pahalı satan firma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru mu bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence AMD bize acıdığından dolayı indirim yapmıştır diye düşünüyorum, adamlar demiştir ki " yav şu ürünlere indirim yapalım, paralarının değersizliği yüzünden işlemcileri mümkün mertebe eski fiyatlardan alabilsinler"



    Eğer böyleyse AMD ye buradan saygılarımı sunuyorum, ama "Eyy AMD bize balık verme balık tutmayı öğret" diyecem de sonra içimden bir gülme geliyor, sen kim nanometre boyutunda üretim yapmak kim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 25 Ağustos 2018; 4:23:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    Threadripper'lar tamamen fantazi amaçlı üretilmiş işlemcilerdir. Dolayısıyla ortalama bütçesi olan son kullanıcıya hitap etmezler.
    Bilgisayarı oyun oynamaktan başka bir ihtiyaç için kullanmıyorsun demek ki zorlayıcı olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Hocam İsrailliler analarından nanometre üretim yapmayı bilerek mi doğuyor? Ya da Koreliler? Doğru düzgün bir ticaret/teknoloji politikamız olsa yapılmayacak şey değil. Bakın mesela bir yöntem: Intel'e veya AMD'ye dersiniz ki, gelin kardeşim, bizim memlekete bir fabrika kurun, size 10 yıl, 20 yıl boyunca acaip teşvikler sağlayalım. Ama çalışanlarınızın mesela yüzde 20'si, 40'ı Türk vatandaşı olacak, bir de eğitim vereceksiniz. Ama onu yapabilmek için otuz sene sonrasını görebilecek vizyon lazım. Onun yerine milyarlarca doları müteahhitlere verip betona gömeriz, herhangi bir getirisi olmaz. Mis gibi. Vatandaş halinden memnun nasıl olsa.

    Bakın ABD'ye göre bu topraklar dünyanın toryum bakımından en zengin topraklarından. Kolay işlenecek bir mineral şeklinde olmayabilir, ama zenginiz. Peki biz ne yapıyoruz? Gidip Ruslar'dan uranyum yakıtlı nükleer santral alıyoruz, sonra da elektrikte dışa bağımlılıktan kurtulacağız diyoruz. Bir dakika? Nereden gelecek onun yakıtı? Rusya'dan. Nasıl kurtulduk dışa bağımlılıktan o zaman? Bu arada beğenmediğimiz Hindistan toryum nükleer reaktörleri üzerinde AR&GE yapıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sharparrow

    Yav birde AMD yi uygun fiyatlı işlemciler olarak lanse ediyordunuz şimdi noldu? İnteli zor durumda bırakacaktı fiyat performansla.. Bu tablo hiçte öyle demiyor.. adamlar resmen intelin bile önüne atlamaya çalışmışlar.. zaten hiçbir zaman uygun fiyatlı bir amd'de görmemiştim.. 20 sene önceydi o..
    Threadripper oyuncuya yönelik değil. O yüzden olabilir. Tıpkı Intel'in 18 çekirdek işlemciyi 2000$ 'a millete kakalaması gibi düşünebilir.
  • Düz Ryzen ile Threadripper arasında ne fark varda bu kadar fiyat farkı vardı? 8 çekirdekler için konuşuyorum.

  • 1920X için ağzımın suyu aktı resmen, lanet olsun USD/TRY paritesine.
  • Türkiye'yi ilgilendirmeyecek bir durum. Türkiye'de artık "UCUZ" " İNDİRİM" kelimelerinin kaldırılması gerekiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01

    Bilgisayarı oyun oynamaktan başka bir ihtiyaç için kullanmıyorsun demek ki zorlayıcı olarak

    Alıntıları Göster
    Tam aksine, hiç oyun amaçlı kullanmıyorum. Tasarım, çizim ya da video işleme amacıyla kullananların da bütçesi ortalama olmaz zaten. Dolayısıyla Threadripper onlar için alınabilir bir işlemci ailesidir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.