Şimdi Ara

Facebook'un dijital asistanı Aloha ortaya çıktı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Facebook'un kendi akıllı hoparlörü üzerinde çalıştığını uzunca bir süredir biliyoruz. Akıllı hoparlörün piyasaya sürülmesinin Cambridge Analytics veri skandalı nedeniyle ertelendiği söylenmişti ancak şirketin bu yöndeki çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor. Bağımsız araştırmacı Jane Manchun Wong (@wongmjane) sosyal medya devinin yeni dijital asistanı "Aloha" üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

     

    Ayrıca Bkz.HP'nin kulak serinleten kulaklığı Ekim'de piyasaya sürülecek
    Aloha isimli sanal asistan, standart Facebook Messenger uygulamasında görüldü. Ses tanıma yeteneğine sahip olduğunu gördüğümüz asistanın başka hangi özellikler sunacağını şu an için bilemiyoruz. Bu da Facebook'un asistanı test etmeye yeni başlamış olabileceğini ve şu anda ses tanımayı mükemmelleştirmek için çalışmalar yaptığını gösteriyor. Ancak asistanın diğer yeteneklerinin şimdilik sadece Facebook çalışanlarıyla sınırlı olması da muhtemel.

     



    Akıllı hoparlör pazarına Facebook da giriyor



    Facebook, gittikçe daha rekabetçi hale gelen akıllı hoparlör pazarına girmeye kararlı görünüyor. Sektörde Amazon ve Google gibi devlerin yanı sıra bir yıldır bu pazara giriş yapmış olan Apple kıyasıya bir yarış içerisinde.

     

    Samsung da kısa süre önce tanıttığı Galaxy Home ile bu devlerin arasına katılmıştı. Facebook'un akıllı hoparlörünü ne zaman piyasaya süreceği bilinmiyor. Yine aynı şekilde Aloha dijital asistanın kullanıma sunulacağı tarih konusunda da henüz bir bilgi yok.




  • Sesli asistanların bana göre en büyük kullanım alanları otomobiller oluyor, araç kullanırken gerçekten işi kolay ve güvenli hale getiriyor. Onun dışında evde kullanımda da yalnızca akıllı ev aletleri ile mantıklı buluyorum. O da akıllı hoperlörden daha büyük bir yatırım demek.

  • Yuval Harari isimli yazarın "Hayvanlardan Tanrılara Sapiens" ve "Homo Deus - Yarının Kısa Bir tarihi" isimli kitaplarını okursanız tüm baba teknoloji şirketlerinin neden büyük bir hevesle dijital asistan işine girdiklerini daha iyi anlarsınız. Allah sonumuzu hayr etsin :(

  • karahuso K kullanıcısına yanıt
    Nedenmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karahuso K kullanıcısına yanıt
    iki satır yardımcı olsaydın keşke anlaşılma sürecini hızlandırmak için.

  • Bence bu sesli asistanların görevi bizi tanıyarak bize aramalarımızda ihtiyaç ve seçeneklerimizde yardımcı olmak. Ve bunun için de interneti kullanma şartı var. Yani paylaşımımız güvensiz bir ortamda dinlenebilir veya analiz edilebilir.


    Ama şu da bir gerçek ki bu asistanlar da sosyal medya ve mail hesaplarımız gibi bize bedava hizlet vermelerinin karşılığında bizler ile ilgili her tür veriye de sahip olmak dahası bize sahip olmak isteyecekleri de bir gerçek. Biz derken bütün dünyadaki her birey.


    Genelde böyle bahsedilince benim neyim var ki gizlenecek, paranoyak olmayın diyen kişinin bile bir gelecek planı, porjesi bir yatırımı görüşü illa ki vardır.


    Ve bu yatırım veya tasarruf planları da para demektir. Hatta siyasi seçimin bile bir paradır.


    Para ise bu şirketlerin birinci hedefidir.


    Yani hedef sen değil senin parandır.


    Para etmeyecek biri ile hiç bir sesli asistan bırak hizmet etmeyi seninle konuşmaz bile bunu da buraya yazıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.