Şimdi Ara

Gençler, ebeveynlerinin akıllı telefon kullanım süresinden şikayetçi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Yetişkinlerin, gençlerin akıllı telefon kullanımıyla ilgili çok fazla şikayetçi olduğunu biliyoruz. Peki ya gençler, büyüklerinin akıllı telefon kullanımı hakkında ne düşünüyor? ABD'li düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı bir araştırmaya göre gençler de ebeveynlerinin akıllı telefon kullanımından rahatsız. Üstelik yetişkinler de akıllı telefonlarda fazla zaman harcadıklarının farkında.


     

    Yetişkinler telefonla fazla zaman geçirdiklerini kabul ediyor 

    13 ila 17 yaş arasındaki 750 genç ve 1000 yetişkinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada ilk olarak yetişkinlere, gençlerin telefon kullanımına ilişkin düşünceleri soruldu. Yetişkinlerin yüzde 65'i, gençlerin telefon ekranında çok fazla zaman harcadığını ve bu durumdan endişeli olduğunu dile getirdi. Bu beklenen sonuca ek olarak katılımcıların büyük bir kısmı kendi telefon kullanımlarıyla ilgili de samimi açıklamalarda bulundu. 


     

    Yetişkinlerin yüzde 36'sı telefonlarıyla çok fazla zaman geçirdiğini ve bunun bir sorun olduğunu kabul ediyor. Araştırma sonuçlarına göre yetişkinlerin yüzde 57'si uyanır uyanmaz telefonlarına gelen mesajları ve sosyal medya bildirimlerini kontrol etme ihtiyacı duyuyor. Ayrıca çalışanların yüzde 39'u, telefon yüzünden işlerine konsantre olamadıklarını ve zaman zaman performans düşüklüğü yaşadıklarını da itiraf etti.


     

    Yüzde 90'ı probemlemin farkında 

    Gençler de fazla telefon kullanımının sorun yarattığı konusunda neredeyse hemfikir. Gençlerin yüzde 60'ı mevcut akıllı telefon kullanımlarını büyük bir sorun olarak nitelendirirken yüzde 90'ı ise çevrimiçi ortamlarda çok fazla zaman geçirmenin kendi yaş gruplarına özel önemli bir problem olduğunu belirtiyor. Neredeyse her dört gençten üçü(yüzde 72'si) sabah uyanır uyanmaz sosyal medya bildirimlerine ve mesajlara bakma ihtiyacı duyuyor. Buna ek olarak gençlerin yüzde 31'i telefon kullanımı nedeniyle okulda odaklanma sorunu yaşadıklarını kabul ediyor.


     

    Araştırmanın belki de en ilginç noktasını gençlerin, yetişkinlerin telefon kullanımı hakkındaki düşünceleri oluşturuyor. Gençlerin yüzde 54'ü, ebeveynlerin akıllı telefonlarda çok fazla zaman harcadığını ve bu yüzden kendileriyle yeterince ilgilenmediklerini dile getirdi. Bu yanıtı oldukça önemli bulan Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Pediatri Profesörü Donald Shifrin, ebeveynlerin çocuklara iyi birer örnek olmaları için davranışlarını düzenlemeleri gerektiğini belirtiyor. Shifrin'e göre ebeveynler, çocukların akıllı telefon kullanım alışkanlıklarında büyük rol oynuyor. 








  • Bir ömrün hasreti çıkıyor kolay değil anlayışla karşılıyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanki kendileri cep telefonunu bırakıp ana-babasının yüzüne bakıp, o yüzlerin telefona baktığını görecek kadar dünyayla temas kuruyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gençler haklı şimdi misafirliğe gidiyoruz sohbet edecek bir şey kalmayınca herkes telefona geçiyor. Aile içinde kim bilir bu oran daha fazla olduğunu düşünmemek elde değil.

  • Al birini vur ötekine

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.