Şimdi Ara

RTX 2070 ve altı çoklu ekran kartı desteklemeyecek iddiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Nvidia’nın yeni nesil Turing oyuncu kartları ile ilgili dikkat çeken özelliklerden birisi NVLink bağlantı teknolojisi barındırması oldu. Daha hızlı iç bağlantı sunan teknoloji sadece iki kartla sınırlı.


     


    Yavaş yavaş kapsamı daralıyor


     


    Nvidia’nın uzun süredir kurumsal taraftaki hızlandırıcılarda kullandığı NVLink teknolojisi nihayet oyunculara da sunuldu. Saniyede 160GB seviyesine kadar bağlantı sunabilen NVLink, çoklu ekran kartı kullanımında verimi daha da artırıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Razer’dan üst seviye Mamba Elite oyuncu faresi

    NVLink teknolojisi sadece GeForce RTX 2080 ve RTX 2080 Ti ekran kartları için geçerli. Elbette Titan Xp tarzındaki daha üst seviye ekran kartlarında da görebileceğiz. Bununla birlikte alt seviyelerde bir belirsizlik söz konusu.


     


    Hem Nivida’nın açıklamaları hem de GTX 2070 FE ekran kartının görsellerine bakıldığında bir SLI veya NVLink bağlantısına referans görünmüyor. Yani RTX 2070 ekran kartı çoklu bağlantılar için uygun değil.


     


    Aslında Pascal mimarisiyle çoklu GPU desteği GTX 1060 ekran kartına kadar kesilmişti. Şimdi de RTX 2070 bu gruba dahil edildi. Elbette çoklu GPU çözümlerinin günümüzde hem performans açısından hem de fiyat açısından ilgi görmediği bir gerçek. Bu bakımdan RTX 2070 modelinin çoklu kart desteklememesi oyuncuları çok da fazla etkilemeyecektir.


     







  • Bu haber Türkiye'de küfür gibi. Eskiden sistem topladığımız paraya kart alır olduk. O kart bile asgari ücretten fazla. Sistem fiyatını siz düşünün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 22 Ağustos 2018; 11:8:20 >
  • Oha sadece SLI koprusu 586 lira! (75 Sterlin)!

    nvidia bir sure sonra artik driver icin de para ister!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik

    Oha sadece SLI koprusu 586 lira! (75 Sterlin)!

    nvidia bir sure sonra artik driver icin de para ister!
    O kadarda haksizlik yapmayin..

    Driver beles ama turbo hiza cikmak icin ucret istenebilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru bir karar olmuş gerekte yok zaten millet hep yanlış yönlendirildi alt seviye kartlara sli yapıp istenilen performans o kadarda vermeyince nvidianın suçuymuş gibi "Yani 2 ekran kartı aldık 2 kat güç demek" sanıyorlar halbuki performansa etkisi %25 civarında gidip gtx1060a sli yapsan ne olur yapmasan ne olur gtx1070 performansını çoğu oyunda veremeyecek sli kablosu fiyatı bile pahalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 22 Ağustos 2018; 4:23:54 >
  • 1050ti 2000 lira olmuşken bizi pek ilgilendirmayen bir haber olmuş,yeni 1 adet kartı alabilen gözü gibi bakar zaten,öpüp başına koyar bu zamanda.
  • Nvidia bir yandan bizimkiler bir yandan şamar oğluna döndük. Zaten doları ekstra yeni vergileri hiç söylemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çoklu GPU benim gibi oyuncu kitlesine bir faydası yok, üreticiye de maliyet. Profesyonellerin işine yariyorsa bilemem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zaten pek kullanılamıyordu, driver sorunu, anakart sorunu, bant geişliği vs. derken fiyatlar olağanüstü seviyeye ulaştı.. iki adet 2070 neredeyse 10000 tl ye ulaştı..

  • Sunumdan anlayamadiniz mi bunu? 2070 anca acabilir bu teknolojiyi. Orta segmentte gorebilmemiz icin 7nm 3000 serisi gerekiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.