Şimdi Ara

LG dünyanın en büyük microLED televizyonunu hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Daha verimli microLED ekranlara olan ilgi günden güne artarken üreticiler de potansiyellerini gösterme açısından önemli rekorlara imza atıyor. LG dünyanın en büyük microLED televizyonunu hazırlıyor.


     


    Normalde bu rekor Samsung’un 156 inçlik The Wall adındaki microLED ekranındaydı. LG ise tam 175 inçlik devasa microLED televizyonu ile rekoru elinden almış oldu. Yeni televizyon IFA 2018 fuarında boy gösterecek.


     


    MicroLED nedir?


     


    Apple, Samsung gibi üreticilerin büyük ilgi gösterdiği microLED ekranların görüntüleme endüstrisini derinden etkilemesi bekleniyor. MicroLED teknolojisi mikroskopik derecede küçük yani yaklaşık 100 mikrometre boyutundaki LED’leri ifade ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.Xiaomi’den akıllı kombi

    Her bir pikseli oluşturan microLED’ler yüksek enerji verimliliğine ve uzun ömre sahip. Ayrıca parlaklık açısından da OLED teknolojisinden oldukça ileride ve yanma problemi yaşanmıyor. MicroLED ekranların yakın gelecekte OLED ekranlardan daha popüler olacağına inanılıyor.


     


    Diğer taraftan geleneksel LED ekranlar gibi birden çok katmanlı değil ve bir entegre devrenin üzerine microLED’ler verimli bir şekilde uygulanabiliyor. Böylece 2 cm seviyesinin de altına inen ekranlar ortaya çıkıyor.


     


    Üretim konusundaki sıkıntıların devam etmesi nedeniyle yeni televizyon hemen piyasaya sürülemeyecek. Samsung da microLED televizyonunu en erken gelecek yıl piyasaya çıkarmayı planlıyor. Üretimde verimlilik yakalandığı takdirde süreler erkene çekilebilir.


     







  • Marifet Microled TV nin en büyüğünü yapmak değil en küçüğünü yapmak. Çünkü yapamıyorlar samsun 70 yada 75 inç olan bir model tanıtacak galiba ama 55 inç yakınlarda zor görünüyor.

  • Arkadaşlar,
    Chip dergisi, Temmuz-2018 sayısının 98.sayfasın dan itibaren MICRO LED ler hakkın da çok detaylı güzel bir yazı hazırlamış, okumanızı tavsiye ederim. Görünen o ki geleceğin TV teknolojisi micro led.
    Bir kaç seneye bizi mükemmel bir görüntü teknolojisi bekliyor. Her ne kadar ilk çıkan teknolojiye bizim gibi dar ve orta gelirlilerin bütçesi yetmese de, ucuzlaması uzun bir zaman alsa da, teknolojinin ulaştığı nokta açısından sevindirici.
    İşin özeti şu:
    Bu micro led teknolojisi, LED ve OLED lerin zaaflarını üzerin de bulundurmuyor ve OLED' in görüntü kalitesine sahip. oled lerin zaafı yanma problemi yok. Yüksek piksel yoğunluğuna sahip.

    Hayalim, duvar kağıdı şeklinde ki micro-led TV' yi evimin duvarına boydan boya yerleştirmek.
    Bu hayal gerçek olur mu? Kim bilir Belki de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 21 Ağustos 2018; 12:20:53 >
  • Yenibirşey değil , açık alanlarda kullanılan ekranlardaki led lambaların boyutunu küçültüp çözünürlüklerini artırmışlar.

    LG dünyanın en büyük microLED televizyonunu hazırlıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O halde telefonlara gelmesi için 5 yıl var gibi görünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç seneye 8k yaygınlaştığında anca orta seviyeye hitap edebilir bu microled.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • :D zaten o ledlerin boyutunu küçültebilmek de teknoloji.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.