Şimdi Ara

Japonya Eğitim Bakanlığı robotlarla İngilizce öğretecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Japonya'daki ilkokullarda öğretmenlerin ve öğrencilerin İngilizce konuşma becerilerini üst seviyeye çıkarmak isteyen Japonya Eğitim Bakanlığı ilginç bir programı başlatmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki yıl nisan ayında başlatılacak olan ve iki yıllık süreçte ülkedeki bütün ilkokullarda aktif hale gelecek olan program uyarınca her okula yapay zeka destekli robotlar teslim edilecek. Öğrenciler ve öğretmenlerle İngilizce konuşan bu robotlar sayesinde çocukların özellikle telaffuz becerilerinin gelişmesi bekleniyor.


     

    500 okulla test süreci başlayacak 

    Tabi halihazırda bazı okullar bu tip robotları eğitim programlarının bir parçası olarak kullanıyor ancak bu çalışmanın ülke geneline yayıldığını söylemek mümkün değil. Bakanlık ilk olarak nisan ayında 500 ilkokula robotları teslim edecek ve robotların ne ölçüde işe yaradığını araştıracak. İlerleyen dönemlerde ise ülkedeki diğer okullarda da yapay zeka destekli robotun kullanımına başlanacak.


     

    Yapay zeka desteki robotlar sayesinde 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda İngilizce iletişim seviyesi yüksek gençlerin görev alabileceğine de dikkat çeken bakanlık ülkedeki gençlerin İngilizce iletişim becerilerini geliştirmek için bir süredir yoğun mesai harcıyor. Education First tarafından hazırlanan 2017 İngilizce Yeterlilik Endeksi'nde Japonya 80 ülke arasında 37. sırada yer alıyor.


     

    Robotların okullarda veya uzaktan eğitim modeliyle ders vermede yardımcı olabileceği uzun süredir üzerinde tartışılan bir fikir. Japonya ise bu fikri 2009 yılında gerçeğe dönüştürmüştü. Saya isimli insansı robotu öğretmen olacak şekilde programlayan yetkililer robotun bazı okullarda 5. sınıf derslerini vermesini sağlamıştı. 








  • Her yıl değiştirilen eğitim sistemimizin patates olduğu, her yıl daha da gerilediği, 10 matematik sorusu yapamayanların öğretmenlik yaptığı ülkemizde de düşünülebilir aslında.
    http://www.hurriyet.com.tr/egitim/ogretmen-adaylarinin-cogu-sinifta-kaldi-40352151

  • Gerek yok.Bunlar hep show business

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robota "şunun ingilizcesini nasıl telaffuz ederim" den tut, sokak dilindeki kalıplaşmış terim ve cümlelere bile karşılık verebilirse miss gibi teknoloji derim. bir nevi ingiliz bir arkadaşından öğrenir gibi, tabi bu yıllar sonra ancak gerçekleşebilir gibi geliyor bana.

  • İngilize öğrenmek çok önemli valla. Bende İngilizce öğrenmek için Speakingline uygulaması kullanıyorum. İlk deneyimlerim çok güzel bayağı bir hoşuma gitti bu uygulama

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.