Şimdi Ara

Intel'in yeni performans canavarı: Core i9-9900K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin son birkaç ay içerisinde önce Ryzen 2 sonra da 32 çekirdekli modeli de içeren Threadripper 2 işlemci ailesini piyasaya sürmesi, mevcut rekabeti daha da alevlendirdi. Çok çekirdek yarışında Intel'in 28 çekirdekli modeller üzerinde çalıştığı biliniyor ancak Computex Fuarı'nda yapılan ve istenileni veremeyen tanıtım dışında bir gelişme olmadı o kanatta.
     
    Intel'in tek çekirdek başarımında ya da bir başka ifade ile mimari seviyede IPC performansında yani dönüş başına komut işleme kabiliyeti hala AMD'nin önünde. Ryzen 2 ile aradaki mesafe azalsa da Intel'in liderliği sürüyor. Fakat 9. nesil işlemci ailesi özellikle daha yüksek çalışma frekansı ve daha fazla çekirdek ile akıbeti değiştirecek gibi görünüyor.
     
    Benim de merakla beklediğim Core i9-9900K'nın özelliklerine gelin yakından bakalım. Birincisi bu işlemci 8 çekirdekli ve 16 izlekli yani bu adımla birlikte yaygın ürün gamındaki çekirdek sayısı yarışına Intel de dahil oluyor. AMD'nin 8 çekirdekli Ryzen 18xx ve Ryzen 27xx modellerine karşı Intel'in en güçlü silahı 6 çekirdekli Core i7-8700K modeliydi.
     
     
     
    İkinci önemli gelişme artan frekans seviyesi. Core i9-9900K, tek çekirdek için otomatik olarak 5GHz'e çıkabilecek. Çok çekirdek tarafında ise elimdeki bilgilere göre tüm çekirdekler aynı anda 4.7GHz'de görev yapabilecek. Kısacası avantajlı olan mimari daha fazla çekirdek ve daha yüksek frekans ile oyunların yanı sıra Cinebench yarışını da değiştirecek.
     
    TDP dediğimiz ısıl tasarım gücü 95 Watt olan işlemci, entegre çift kanal bellek kontrolcüsü üzerinden standart düzeyde 2666MHz'deki DDR4 belleklerle çalışabilecek. Tabi ki hız aşırtma ile işin ucu açık, 4000MHz ve üzeri bellekler de doğru donanım ve ideal koşullarda sorun çıkarmayacaktır. Buna ek olarak işlemci de 40 PCIe hattı bulunuyor.
     
    Bu sayede çoklu ekran kartı kurulumları veya değişik donanım konfigürasyonları için sınıfın beklentilerinde bir sorun olmayacak gibi görünüyor. Hız aşırtma tutkunlarının seveceği bir diğer geliştirme ise STIM yani lehimli termal yüzey materyaline geçilecek olması. AMD'nin kullandığı bir tasarımdı, Intel de ona geçiş yapıyor. Şimdiye kadar zar ve ısı dağıtıcı arasında termal pasta kullanmayı tercih eden Intel, bu adımla birlikte daha iyi iletkenlik sağlamış olacak.
     
    STIM sayesinde hız aşırtma konusundaki termal transfer ihtiyacı ve daha yüksek hızda daha fazla yük ile sürdürülebilir performansa olumlu etki etmesi kuvvetle muhtemel görünüyor. Intel'in s serisi işlemci sınıfında sunacağı ilk masaüstü Core i9 modeli olacak 9900K için Z390 anakart modellerini de göreceğiz. Platform seviyesinde Intel entegre olarak USB 3.1 Gen2 ve WiFi AC kontrolcüsü gibi ve Thunderbolt 3.0 da sağlanmış olacak.
     
    Lansman tarihi olarak 1 Ekim konuşulsa da , Core i9-9900K'nın resmi satış tarihi ve tavsiye edilen fiyatı henüz bilinmiyor.  
     







  • 1152 pin hoşgeldin :D

  • SONUNDA şu lehime geçtiler soğutamıyoruz kardeşim işlemciyi iyi oldu bu ayrıca bi sorum olcak benim anakartımın sitesinde nex generation cpu ready yazıyordu bios güncellemesinde bunları takabilcekmiyiz

  • "...AMD'nin kullandığı bir tasarımdı, Intel de ona geçiş yapıyor. Şimdiye kadar zar ve ısı dağıtıcı arasında termal pasta kullanmayı tercih eden Intel, bu adımla birlikte daha iyi iletkenlik sağlamış olacak..." daha çok bu sistemde kullanılan malzemenin daha dayanıklı olması.

  • İyi ki varsın AMD!!!



    Sektörde AMD dışında sağlam bir rakip daha olsa Intel çok daha fazla çekirdek çıkaracaktı hem de çok daha uygun fiyatlara. Tabi kurdan dolayı bize pek bir faydası olmayacaktı ama yine de rekabet iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi Bey Merhaba

    Bu işlemcide ve core 9xxx serisinde donanımsal açıkların giderildiğine veya giderilmediğine yönelik bir bilginiz, duyumunuz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 20 Ağustos 2018; 0:45:7 >
  • Rekabet olmalı güzel şey de sanki AMD bizim köyün markası gibiymiş sürekli iyi varsın hurra AMD demeyide garib buluyorum

  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Hayır. Devam edecek aynı sokete Intel :)
  • Scene kullanıcısına yanıt
    Erdi bey demişsiniz ama cevaplamak isterim. Süreç refresh olduğundan açıklar birebir devam ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ber-G

    Erdi bey demişsiniz ama cevaplamak isterim. Süreç refresh olduğundan açıklar birebir devam ediyor.
    Hocam ne demek istediğinizi anlamadım. Biraz daha açar mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scene

    Hocam ne demek istediğinizi anlamadım. Biraz daha açar mısınız?

    Alıntıları Göster
    Ayni tasarım 14nm+++ olarak Revize (daha verimli hale getirilmiş) üretilecek 9000 serisinde. Ayni tasarım olduğu için donanımsal açıklarla üretilecek. İntel'in pek umrunda değil çünkü en çok i/o işlemlerini sekteye uğrattığı için genellikle ev PC performans kaybını sunuculardaki kadar hissettirmiyor. Bu seride amaç borsada Intel stoğu bulunduranlara "bizim hala Ryzen'e karşı mücadele verebilecek işlemci üretme şansımız var" demek. Yatırımcinin AMD'ye kaçacağından korkuyorlar (geçen hafta AMD stoğu 20$'i geçti)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elsa kullanıcısına yanıt
    hadi şimdi ürettiler ite kaka peki seneye ryzen 7nm çıkınca ne yapacaklar bu core daha nereye kadar gider ki?limit diyorum ben daha da çıkarırlarsa saçmalamış olacaklar ki şimdi bile saçma.intele yakışan bir seri değil.
  • Amd de karışılığı 2920x olsa gerek.

  • Intel'ın yeni çöpü. Yine bir açık bırakmıştır. Yama ile olur sana i7.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Intel'ın yeni çöpü. Yine bir açık bırakmıştır. Yama ile olur sana i7.
    Şahsen benim umrumda değil,optimizasyon ve FPS komusunda AMD öne geçinceye kadar Intel. Umrunda olan arkadaşları Apple,Microsoft,Facebook ve Google ürünleri kullanmamaya davet ediyorum. Ama yemez dimi,işiniz gücünüz AMD fanboyluğu .



    Not: Bu mesajı SteamOS'a Windows oyunları çalıştırma desteği gelince Mikisoft'u tamamı ile terkedecek biri olarak yazıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Hiç AMD işlemcili cihazım olmadı. Dolayısıyla sırf yazmış olmak için doğrudan kişisel olarak insanlara saldırıp fanboy demeden önce Intel fanboyluğunu bırakmanı öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Taylor Swift'te benim teyze kızı hocam.



    Eğer Intel işlemcileri sırf açıklı olduğu için çöpse ve siz hala kullanıyorsanız ya boş yapıyorsunuz yada Intel fanboyusunuz.



    Ben şahsen umursamıyorum,ha gün gelir oyunlarda AMD öne geçer salise sürmeden AMD sistem toplarım. Kim oyunda öndeyse paramı o alır,yok rendermiş yok soket desteğiymiş bunlar pek beni ilgilendirmeyen şeyler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    hadi şimdi ürettiler ite kaka peki seneye ryzen 7nm çıkınca ne yapacaklar bu core daha nereye kadar gider ki?limit diyorum ben daha da çıkarırlarsa saçmalamış olacaklar ki şimdi bile saçma.intele yakışan bir seri değil.
    10nm Ryzen 2'ye yetişmeyecek gibi görünüyor, belki 14 nm ++++ (dört artı) ile gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene de anca 2 çekirdek ekleyebildik. Termal macunlu sürecektik ama işlemci eridi o yüzden lehimledik. Açıklar mı? Kim senin bilgisayarını ekleyecek ki? Çok paranoya yapıyorsunuz kullanıcılar olarak. Yine de çıkması sevindirici ortalığı AMD'ye bırakmamak lazım. Tekel olur kerata falan
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.