Şimdi Ara

Intel, harici grafik kartı için ilk tanıtımı yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Raja Khoduri, Chris Hook ve Jim Keller gibi efsane isimleri kadrosuna katarak harici grafik birimi için en ciddi adımını atan Intel, yavaş yavaş sosyal medya tanıtımlarına başladı. Yeni açılan Intel Twitter hesabından grafik biriminin ilk tanıtımı geldi.


     


    Intel artık daha ciddi


     


    SIGGRAPH 2018 etkinliği için yapılan paylaşım yaklaşık 1 dakika 20 saniyelik bir video içeriyor. Intel’in grafik teknolojileri tarihinde bugüne kadar attığı önemli adımlara değinen video sonunda da firmanın 2020 yılında piyasaya süreceği harici grafik biriminin sözünü veriyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple özel bir sağlık veri yongası üzerinde çalışıyor

    Videonun sonunda gölgelenmiş tarzda bir ekran kartı görüntüsü beliriyor. Intel’in piyasaya süreceği grafik kartı tam olarak bu mu bilinmiyor ancak muhtemelen benzer bir yapıda olacaktır.


     


    Nvidia ve AMD tarafından domine edilmiş grafik kartı pazarında Intel nasıl bir strateji izleyecek merak konusu. Grafik biriminin ilk etapta Intel işlemcilere entegre olarak geleceği tahmin ediliyor. Hatta görseldeki kartın da harici grafik birimi barınıran Xeon Phi tabanlı bir hızlandırıcı olabileceği ifade ediliyor. Sonraki yıllarda Intel elde edeceği başarıya göre harici bir ekran kartı da piyasaya sürebilir.












     







  • gpu,tpu,apu... nvidia yı yakalaması zor gibi. Pc lere ekstra fizik kart olabilir. Thunderboltla beraber harici ekran kartlari da yayginlasir. Intel nuc e de harici ekran karti mantikli olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bkamber kullanıcısına yanıt
    Nvidiayi bir sekilde yakalayamazsa bundan sonra Nvidia tuketiciyi epeyce yolacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl önceki gibi Nvidia'dan yeni bir mizah dalgası bekleyebiliriz. Tabi bu sefer kaynağı açıklayıp kullanmamıza izin versinler pilizz.
  • Keşke nvidia da cpu üretse ne bu işlemcilerin fiyatı. Yanlız bence fiyasko olacak umarım olmaz ama intelin fabrikaları yeterince verimli olmadığını düşünüyorum. Çare amd ama onlarda bir türlü güç tüketiminde cpudaki başarıyı sağlayamadılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mükemmel oldu bence rekabet hertürlü bize yarayacak

  • her alanda en az 5 üretici olmalı ki rekabet olsun. Eskiden daha fazla vardı, ortam daha renkliydi.

  • gelsin bakarsın intel grafikte nvidiayı geçer :)

  • maalesef öyle :( intel de amd de nvidiadaki gibi gelismis tensor islemcilerin cok daha gelismisini daha uygun üretmeliler. Mobil islemcilerin gelismesiyle bazı pazarlar birlesebilecek belki.
    Nvidia 2080 ti 11bin küsür fiyatıyla ön sipariste su an. Bizi bir de döviz kurları etkiliyor :(
    nvidiaya cok ciddi rakipler lazım amd vega serilerini çok daha gelistirmeli. Belki o zaman daha makul fiyatlarda seyreder

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • *cough*larrabee*cough*
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.