Şimdi Ara

Chrome'a sayfa yükleme hızını arttıracak yeni bir özellik geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Web sitelerinin yüklenme hızı internet bağlantımıza bağlı olarak değişse de Google'ın en yeni Chrome Canary yapısında bunu iyileştirmek istediği anlaşılıyor. Şirket, sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlayacak “lazy loading” (ağır/geç yükleme)  adında yeni bir özellik sundu.

     

    Ayrıca Bkz.Terminatör filmindeki robotlar gerçek oluyor: Programlanabilir sıvı metal geliştirildi
    Şu anki mevcut tarayıcılar bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde tüm sayfayı tamamen indirir. Buna sayfayı aşağı kaydırtıktan sonra görünecek metin ve görüntüler de dahil. Yeni özellik ile birlikte ilk önce sayfanın üst kısmında görünen resimler indirilecek. Daha sonrasında ise sayfayı alta kaydırdıkça indirilmeye devam edecek.

     


    Henüz genel kullanıma sunulmadı


    Basemark üzerinde yapılan kıyaslama testine bakılısa kesinlikle işe yaramış görünüyor. Chrome Canary, 501.54 puanla 489.69 puan alabilen mevcut Chrome sürümünü geçmeyi başardı. Sayfa yükleme ve yanıt verme süresi arasında ciddi fark olmasa da tüm bu milisaniyeler gün içerisinde birikerek ciddi anlamda zaman kazandırabilir. Ayrıca bazen istediğiniz bilgiye ulaşmak için sayfanın tamamen yüklenmesine ihtiyaç duymayabilirsiniz.

     

    Yeni özellik şu an için sadece Chrome Canary yapısınde mevcut. Yani bu da henüz tüm Chrome kullanıcılarına sunulmadığı anlamına geliyor. Genel kullanıma sunulmaya hazır hale geldiğinde şimdikinden daha da iyi seviyede olmasını umuyoruz.



  • Chrome çok yavaş data çekmekten interneti kullandırmıyor. Eskiden di o chrome en hızlısıydı geyikleri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Chrome çok fazla donanım harcıyor.Ayrıca kullanıcıları da dikizliyor.

    Opera ve Brave favorim.İkisi de Chromium tabanlı ama yinede hız,donanım ve dikizlenme açısından Chrome dan iyidir.

    Google,Chrome un da kaynağını açsa ve fazlalık kodları atsa iyi olur ancak özellikle kodlarını açmazlar çünkü Chrome da çevirdikleri dolaplar ortaya çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 16 Ağustos 2018; 16:16:39 >
  • Lazy Loading zaten bir çok websitesinde javascript kullanarak sağlanıyordu. Eğer zamanla diğer tarayıcılar da bu desteği sunarsa javascript kütüphanesine gerek kalmaz sayfa boyutu küçülür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha fazla veri toplama derdidir o.

  • Opera kullanın^^

  • bence chrome devri bitti artık chromenin yerini alacak tek tarayıcı Firefox Quantum'dur opera ve diğer tarayıcılar chromeium tabanlı yani gizlilik ve diğer konularda chromeden farkı yok. Ama Firefox Quantum açık kaynak kodlu olması donanımı az kullanması sayfaları akıcı ve donmadan kasmadan yüklemesi chromeden daha güvenli olmasıdır. Chrome artık bence yazılımda çuvalladı bir sekme açıyorsun 500 600 hatta daha fazla ram tüketiyor. benim tercihim Firefox zamanla gelecek olan güncellemelr ile en iyi taratıcı olma yolunda ilerleyecektir. unutmayın bir zamanlar chrome yokken firefox bir numara tarayıcıydı. HERKESE TAVSİYEMDİR FİREFOX QUANTUMDAN ŞAŞMAYIN...

  • DH’nin sonsuz sayfa özelliğine benziyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarayıcılar mal gibi reklamları önce, gerekli şeyleri sonra indiriyor. Reklamlar da cevap vermeyince öyle kalıyor, sayfa inmiyor, resimler gözükmüyor, reklam efendinin inmesini bekliyor önce. Bu mallıktan ilk hangi tarayıcı kurtulursa ona geçerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.