Şimdi Ara

Birleşik Krallık'ta 5500 kilise yenilenebilir enerjiye geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Yenilenebilir enerjiye geçme yolunda önemli adımlar atmaya devam eden Birleşik Krallık'ta kiliseler de bu harekete katıldı. İngiltere'nin en büyük dini yardım kuruluşlarından Christian Aid, Birleşik Krallık genelinde 5500'den fazla kilisenin yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçtiğini açıkladı.
     
    Yaklaşık 16 bin ibadet alanına ev sahipliği yapan Birleşik Krallık'ta bu dini mabetlerin üçte birinin yenilebilir enerjiye geçiş yapması, ülkenin temiz enerjiye geçme yolunda ne kadar yol kat ettiğini gözler önüne seriyor.
     
    Konu hakkında CNBC'ye konuşan RenewableUK yöneticisi Emma Pinchbeck, yenilenebilir enerjinin Birleşik Krallık'ta artık ana akım güç kaynağı haline geldiğine dikkat çekti ve iklim değişikliğini ciddiye alan her kuruluşun ülkedeki doğal enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini belirtti.
     
    Birleşik Krallık'taki kiliselerin yenilenebilir enerjiye geçişine Parish Buying öncülük ediyor. İngiltere Kilisesi (The Church of England)'nin tedarikçisi olan Parish Buying, kiliselerin enerji ihtiyacının yenilenebilir kaynaklardan karşılanmasını öncelik haline getirdi.
     
    Parish Buying enerji ihtiyacını dışarıdan karşılayan kiliseler ile enerji şirketleri arasında aracı görevini üstlenirken, bazı kiliseler de enerji ihtiyacını çatılarına kurdukları güneş panelleri ile karşılıyor. Bu konuda ilk adımı, 2016 yılında çatısına 120 güneş paneli kurduran Gloucester Katedrali atmıştı.







  • Al işte adamların kliseleri bile gelişmiş. En fazla bütçeği diyanet alıyor ama camiilere yatırım yapacaklarına kendilerine makam araçları alıyorlar. Asıl bizim gibi dışa bağlı bir ülke'nin böyle projelere ihtiyacı var.

  • Hayırlara vesile olsun inşallah.Muhasır medeniyetler bunlar olsa gerek.Darısı bize

  • Aramızda uçurum fark var o kahrediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXteras -- 12 Ağustos 2018; 23:40:37 >
  • Ah be keşke bizde de şöyle şeyler olsa, bizde hiçbir kurumda böyle bir şey yok.
  • Gereksiz bir iş yapmışlar.Kiliseyi direk yıksalardı daha iyi olurdu.
  • Eğer Türkiye'de camilere yapılsaydı ne gerek vardı bu parayı bilime yatırasak gibi yorum görürdük muhtemelen

  • Dini bilime alet etmisler . Vay gavurlar vay :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eXteras

    Aramızda uçurum fark var o kahrediyor.

    21.yüzyılda adamlar hala kiliselerle uğraşıyor nasıl aramızda çok fark var bizim camileri geliştirmememiz daha medeni olduğumuzu gösterir bu konuda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THE DARKNES

    Eğer Türkiye'de camilere yapılsaydı ne gerek vardı bu parayı bilime yatırasak gibi yorum görürdük muhtemelen

    Haber yapılan kiliseler hakkında mı yoksa mevcut kiliselerin daha çevreci enerji kullanması hakkında mı? Siyasal islam her zaman kendini mazlum göstermeye çalışır. Ülkendeki ibadethanelerden bahsedeceksen polisin cemevinde yere işemesinden bahset. Saçma sapan bağıntılarınız sinir bozuyor. Dolar olmuş 7 tl hala pay peşinde.
  • Ben alternatif enerji kaynakları okuyorum y dışınamı yöneliyim yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne? 16bin mi toplam ibadethane sayısı? Çok gerilerdeler..

  • Yahudiler hepsinden gelişmiş, laikliğin L'si yok ona bakarsak.

  • bizim ülkedeki 100 bin camii de yenilebilir bütçeye geçti, 7.7 milyar türk lirası ödeneği yiyip bitirdi, 550 milyon tl daha istedi.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    20 senedir hep aynı yalanları tekrarlayıp duruyorsunuz. Hiç zahmet edip bakanlıkların bütçelerine bile bakmak aklınıza gelmiyor, yada işinize gelmiyor.

    Bir arkadaşın dedigi gibi bu teknoloji camilere uygulansa, kuduracak dinsizler var bu memlekette, ama dinsiz olduklarını onlar bile kendilerine itiraf edemiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biseksuel Adam

    Gereksiz bir iş yapmışlar.Kiliseyi direk yıksalardı daha iyi olurdu.
    Kiliseyi zaten onemsemiyorlar da yikacak hale gelmeleri en az bi 50 yil alir o zamana da paneller kendini amorti etmis ve verimliligi azalmis olur. Pek de mantiksiz bir hareket degil gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kimsenin kullanmadığı kiliseler en azından bir işe yaramış.

  • Yahu adamlar yapıyor adamlar gelişmiş bizimkiler uyuyor diyorsunuz da hanginiz çatınıza balkonunuza güneş enerjisi paneli kurdu acaba?


    Niye yapmıyorsunuz diye sorsak, kim bakacak bakımı zor, parçası pahalıdır bunun, zaten elektrik var ne gerek var der hatta bazısı elektriğe bile para vermez iken bununla hiç uğraşmaz.


    Yani bizim kafamız böyle, kendimiz böyleyiz devletimiz de biz gibi şikayete gerek yok biz değişir isek devlet değişir çünkü oraya geçen ülkeyi yöneten bakan ve başkanlar da yine bizden biri.


    Herşeye goygoy her şeye muhalefet yapınca çok akıllı çok duyarlı çok bilmem ne gibi durduğunu sanıyorsun ama sen de bildiğin Türk Malı'sın be kardeşim.


    Buyrun sol panelde Türkiyenin güneş enerjisine geçene desteğini bulabilirsiniz ama derdimiz diyanet niye yapmıyor diyanetin mercedesi kamyonu var ben mi yapacağım diyorsan senden de ülkeden de bir nane olmaz.


    Birleşik Krallık'ta 5500 kilise yenilenebilir enerjiye geçti


    Bir diğer haber:

    Çatıda elektrik üretimine vergi muafiyeti geliyor

    25 Ocak 2018, Perşembe 15:14

    Güneş paneliyle çatıda elektrik üretimi ve ihtiyaç fazlası bölümünün satılabilmesini sağlayan yürürlüğe ek olarak şimdi de vergi muafiyeti getiriliyor. Satışlarda vergi istisnası sağlanacak.


    https://www.donanimhaber.com/alternatif-enerji/haberleri/Catida-elektrik-uretimine-vergi-muafiyeti-geliyor.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 14 Ağustos 2018; 11:29:17 >




  • Bizim diyanet Mercedes showroom olduğundan anlamaz böyle şeyleri.
  • reshthesucker R kullanıcısına yanıt
    polisin cemevinde yere işemesinden bahset derken kendinde miydin ?
    polis deyince tüm polisleri kastetmiş oluyorsun. bir kişinin yanlışını -ki ne kadar büyük olursa olsun- sadece o kişiyi ilgilendirir bağlı olduğu grubu ilgilendirmez. koskoca polis teşkilatına bu yapılmamalı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.