Şimdi Ara

Intel’in yatırım notu düştü, AMD’nin arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıldan bu yana AMD’nin hem işlemci hem de grafik pazarında elde ettiği önemli başarılar, 7 yıldan bu yana en yüksek faaliyet karını elde etmesini sağlamıştı. Bu yükseliş yatırım fonlarının da dikkatini çekiyor.


     


    Notlar değişti


     


    Geçen yıl AMD’nin hisse yatırım notunu durağandan satışa çeviren Goldman Sachs, bu yıl tam tersi bir kararla tekrar durağana çevirdi. Intel’in yatırım notu ise durağandan satışa indirildi.


     


    Goldman Sachs yaptığı açıklamada AMD’nin özellikle işlemci pazarındaki kritik hamlelerini değerlendirdiklerini belirtiyor. Geçen yıl yatırım notu düştükten sonra AMD hisseleri yaklaşık yüzde 44 değer kazandı.


     


    Ayrıca Bkz.SK Hynix 4D-NAND belleklere geçiyor

    Intel tarafında ise büyük pazar payı ve rekor gelirlere rağmen son dönemde yaşanan olumsuzluklar etkili oluyor. Brian Krzanich’in yasak aşk nedeniyle görevden ayrılması, yerine halen kalıcı bir CEO belirlenememesi, çok verimli olarak gösterilmesine rağmen halen 10nm sürecine geçilememesi bunlar arasında. Ayrıca firmanın kurumsal ve son kullanıcı segmentlerinde benzer kar oranları elde etmesinin de gelecekte sıkıntı oluşturabileceği değerlendiriliyor.


     


    Yapılan değerlendirmelere bakarak önümüzdeki dönemde de bu pozisyonun devam edeceğini ön görebiliriz. Intel en geç gelecek yılın sonlarında 10nm sürecine geçecek. AMD ise aynı dönemde 7nm Ryzen işlemcilerin dağıtımına başlamış olacak. Bu da büyük bir avantaj anlamına geliyor.


     







  • yakında intel i desteliyelim amd zirvede at koşturmasın demeyek :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musty3535123

    yakında intel i desteliyelim amd zirvede at koşturmasın demeyek :D
    Onu kısa vadede demeyiz Intel bir çok sektörde halen daha lider durumda. Amd'nin özellikle laptop pazarında çok daha aktif olması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 12 Ağustos 2018; 18:10:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • INTEL malum şirketleri ele geçirmiş olmalı... troll botlar hala intele tapar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.