Şimdi Ara

Tesla'nın ev tipi bataryası Powerwall olumsuz hava koşullarını tahmin edebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    21.yüzyılın en büyük dehaları arasında gösterilen Elon Musk'ın kurmuş olduğu Tesla, genellikle piyasaya sürmüş olduğu elektrikli otomobilleri ile tanınsa da şirketin öncülük ettiği tek alan bu değil. Yenilenebilir, temiz enerjiye geçiş yolunda önemli adımlar atan Tesla, evlerde kullanılması için geliştirdiği ev tipi enerji depolama bataryası Tesla Powerwall'u 2015 yılında piyasaya sürmüştü.
     
     
    Cihaza yeni yazılım güncellemesi ile “Fırtına Gözcüsü” adında bir özellik getiren Tesla, bataryanın olası olumsuz hava koşullarına karşı önlem almasını sağlıyor. Bu yeni özellik, güncel hava durumu verilerinin otomatik olarak bataryaya bildirilmesi ve eğer fırtına ya da benzeri elektrik kesintisine yol açacak durum yaşanacaksa, bataryaların otomatik olarak doldurulmasını sağlıyor. Yani kullanıcılar cihaza hiçbir komut vermeden, cihaz şarjını tamamen doldurmuş oluyor. 
     
    Son günlerde oldukça fazla yaşanan ve pek çok bölgeyi tehdit eden kasırga olaylarından dolayı Tesla’nın böyle bir önlem almış olması, oldukça fazla beğeni topladı







  • Olumsuz hava koşullarını algılayan batarya!!!
    "21.yüzyılın en büyük dehaları arasında gösterilen"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 9 Ağustos 2018; 14:29:36 >
  • homebird kullanıcısına yanıt
    teknoloji bilgisi telefonunun ekranını kaydırmaktan ibaret olan kişiler editörlük yaparsa evet elon musk 21. yy mücidi olur. hıyarlarda(salatalık) tahmin edebiliyormuş olumsuz hava koşullarını duymuşmuydun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnekn -- 9 Ağustos 2018; 17:22:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah diyen domates gibi bir şey olmuş bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle eleştirilerinize saygı duyduğumu bilmenizi isterim fakat haberin içeriğini dahi tamamen okumadan, yalnızca birkaç kelimeyi cımbızlayarak teknoloji bilgimi, yaptığım iş konusunda sahip olduğum yeterliliği sorgulamanıza göz yumacak degilim. Öncelikle ilk cümleyi dikkatlice okursanız ben Elon Musk'a 21.yüzyılın en büyük mucidi demiyorum, "21.yüzyılın en büyük dahileri arasında gösterilen" diyorum. Burada öznel herhangi bir iddia yok. Pek çok haberde, pek çok kaynakta buna benzer ifadeler görebilirsiniz. Ayrıca "olumsuz hava koşulları" konusunda da ortada alay edilecek bir cehalet olduğunu düşünmüyorum. Haberin içeriğini okursanız Tesla'nın ev tipi bataryası, yani jeneratörü Powerwall'un akıllı telefonlarla entegre çalışarak güncel hava durumu verilerine göre otomatik şarj olacağından bahsediyorum. Yani kasırga, fırtına, sağanak yağış gibi elektrik kesintisine sebebiyet verebilecek olumsuz hava koşullarını cihazın önceden tahmin edebileceğini söylüyorum. Eleştiri yaparken daha ölçülü davranmanızı rica ediyorum. Eğer ortada gerçekten yapıcı bir eleştiri varsa bundan ders çıkartır ve hatamı düzeltmek için gayret ederim. Neticede hepimiz insanız hata yapabiliriz ama "teknoloji bilgisi telefonunun ekranını kaydırmaktan ibaret" gibi çirkin eleştirilerde bulunmanız ne bana fayda sağlar ne de size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selenophile -- 9 Ağustos 2018; 18:37:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle belirteyim mobilde olduğum için haberin forumdan bir konu olduğuna dikkat etmedim ben ana sayfada denk geldiğim haber sayfası için böyle bir yorum yaptım çünkü bu platformda çoğunlukla yapılan fakat sadece bu platformda değil bir çok teknoloji platformunda yapılan bir şey olan hit çekmek adına. Sanki yazan editör uzaydan gelmişte, okuyan kişiler biraz önce mağadan çıkmış gibi okuduğunda komik ve saçma gelen başlık ve içeriklerle resmen insanları aşağılıyorlar. Bende bu durumdan oldukça rahatsız olduğum için böyle sert tepki verdim. Haber bölümünü açıyorsun şöyle bir göz gezdiriyorsun elle tutulur tek bir içerik, ciddi bir bilgi paylaşımı yok. Herşey ciddiyetsiz.



    Ayrıca bataryalar çeşitli kimyasallardan oluşan ve elektrik enerjisini depolayabilen bir araçtır. Beyni yada zekası yoktur. Ancak ek bileşenler ve yazılım ile çeşitli hesaplamalara göre işlemler yapabilirler.



    Elon musk ise araştırırsanız kazandığı ödüllerin büyük çoğunluğunun girişimcilik ödülü olduğunu görürsünüz ve tasarladığı şeylerin tek başına değil yüzlerce mühendis ile ortak çalışmalar olduğunu görebilirsiniz. Fakat haber içeriklerine bakarsak adam evinin garajında tek başına atom parçalıyor gibi tanırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selenophile

    Öncelikle eleştirilerinize saygı duyduğumu bilmenizi isterim fakat haberin içeriğini dahi tamamen okumadan, yalnızca birkaç kelimeyi cımbızlayarak teknoloji bilgimi, yaptığım iş konusunda sahip olduğum yeterliliği sorgulamanıza göz yumacak degilim. Öncelikle ilk cümleyi dikkatlice okursanız ben Elon Musk'a 21.yüzyılın en büyük mucidi demiyorum, "21.yüzyılın en büyük dahileri arasında gösterilen" diyorum. Burada öznel herhangi bir iddia yok. Pek çok haberde, pek çok kaynakta buna benzer ifadeler görebilirsiniz. Ayrıca "olumsuz hava koşulları" konusunda da ortada alay edilecek bir cehalet olduğunu düşünmüyorum. Haberin içeriğini okursanız Tesla'nın ev tipi bataryası, yani jeneratörü Powerwall'un akıllı telefonlarla entegre çalışarak güncel hava durumu verilerine göre otomatik şarj olacağından bahsediyorum. Yani kasırga, fırtına, sağanak yağış gibi elektrik kesintisine sebebiyet verebilecek olumsuz hava koşullarını cihazın önceden tahmin edebileceğini söylüyorum. Eleştiri yaparken daha ölçülü davranmanızı rica ediyorum. Eğer ortada gerçekten yapıcı bir eleştiri varsa bundan ders çıkartır ve hatamı düzeltmek için gayret ederim. Neticede hepimiz insanız hata yapabiliriz ama "teknoloji bilgisi telefonunun ekranını kaydırmaktan ibaret" gibi çirkin eleştirilerde bulunmanız ne bana fayda sağlar ne de size.
    Öncelikle Türkçe öğretmeni olduğumu belirteyim. Başlık, "Bataryanın hava tahminini algılayabilen özellikli olduğu" şeklinde yanlış bir anlam içerecek biçimde atılmış . Oysa içerikteki ifade, "Yazılım ve donanimin bu tahmini yaparak bataryayi o dogrultuda şarj ettigi" şeklinde. Ki doğru olan da bu zaten.

    Elon Mask'ın bırakın yüzyılın en iyilerinden biri olması, mucitliği bile tartışmalı bir durum. O nedenle bahiste geçen cümle garip ve "iddialı" olmanın çok ötesine geçmiş durumda malesef.

    Amacım kırıcı olmak değil, yanlışa dikkat çekmekti. Yanlışlar illaki olacaktır. Önemli olan yanlışları azaltarak en asgariye indirmektir.

    Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 10 Ağustos 2018; 23:11:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.