Şimdi Ara

Hyperloop One'dan Avrupa'ya tam 500 milyon dolarlık yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Richard Branson'ın ünlü hyperloop şirketi Virgin Hyperloop One, Avrupa'ya dev bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayan şirket, İspanyol devletiyle anlaşmaya vardıklarını ve tam 500 milyon dolarlık bir araştırma-geliştirme merkezi açacaklarını duyurdu.



    Hyperloop One'ın ARGE merkezi İspanya'nın Endülüs bölgesinde bulunan Bobadilla isimli küçük bir şehre kurulacak. 2020 yılında faaliyete geçmesi planlanan merkez, hyperloop için gerekli olan sistem ve bileşenlerin geliştirilmesinde ve test edilmesinde çok önemli bir rol oynayacak.



    Yeni ARGE merkezi hakkında bazı açıklamalarda bulunan Virgin Hyperloop One CTO'su Josh Giegel,"Hyperloop'un ticari anlamda uygulanabilir olması için öncelikle emniyetli ve güvenilir olması gerek. Hyperloop One olarak teknolojimizi zaten dört yıldır geliştiriyor ve test ediyoruz. İspanya'da kuracağımız yeni merkezimiz de hyperloop'u tüm dünyaya götürme hedeflerimizde yardımcı olacak." sözlerini kullanıyor.




    18.500 metrekarelik alana inşaa edilecek olan ARGE merkezinde yaklaşık 300 teknoloji uzmanının görev alması planlanıyor. İspanya devleti ülkeye olan yatırım ve sağlanacak olan istihdam nedeniyle Hyperloop One'a 126 milyon euroluk devlet yardımı yapacak.



    İspanya'daki ARGE merkezi hyperloop teknolojisinin geleceği adına çok önemli bir adım. Ancak The Verge'e konuşan Hyperloop One yetkilileri merkezde bir test tünelinin bulunmayacağını söylüyor. Şu anda Las Vegas yakınlarında tam ölçekli bir test tüneline sahip olan şirket, ikinci tünelini de Hindistan'da inşa etmeye hazırlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Avrupa'nın ilk hyperloop test tüneli Fransa'da inşa ediliyor

    Virgin Grubu'nun şu an için Avrupa'da bir tünel inşa etme planı yok. Ancak bu alanın bir diğer ünlü şirketi olan Hyperloop Transportation Technologies (HTT), hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Avrupa'nın ilk hyperloop test tünelinin inşasına Fransa'da başlamıştı.



    "İnsanların vakumlu tüplerde yüksek hızla yolculuk yapması" fikrine dayanan hyperloop'un gelecekte hava, kara, deniz ve demir yollarından sonra beşinci ulaşım ağı olacağı tahmin ediliyor. Elon Musk'ın 2013'te yayınladığı makalede belirttiği ifadelere göre bu ulaşım ağı saatte yaklaşık 1200 kilometre gibi inanılmaz bir hızla hareket edebilecek. Ayrıca diğer taşıma yollarına göre daha güvenilir ve işletme maliyeti de daha düşük olacak. Bakalım Musk'ın hyperloop hayalini gerçeğe dönüştürebilen ilk şirket kim olacak.




      







  • Bu gereksiz teknolojiler için harcanan bu deli paralarla açlık, yoksulluk, kuraklıklar giderilir. Tabi kimsenin derdi mi değil. Bin defa da söylesek 1 musibet daha iyidir.

  • Şunu neden konya ovasına kurduramadık onu sorgulayalım, arazide bol test için :D

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bir zamanlar gereksiz bir teknoloji olan internet üzerinden çok güzel bir cevap verdin. Seni tebrik ediyorum, sayın misafir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.