Şimdi Ara

Uber ve Scotty araçlarına bir kez daha ceza yağdı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     

    Uber ve Scotty’nin ülkemizdeki durumu belirsizliğini koruyor. Taksicilerin talebi üzerine Haziran ayında Taşıma Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Uber ve Scotty benzeri platformlara büyük yaptırımlar getirildi. Bugün İstanbul Beşiktaş’ta Sivil Trafik ekipleri Uber ve Scotty araçlarına ceza yağdırdı.

                                

    Beşiktaş'ta Sivil Trafik Ekipler Amirliğine bağlı görevliler tarafından Uber ve Scotty araçlarına yönelik uygulama gerçekleştirdi. Uygulamada çok sayıda aracı durduran polis, sürücülere ve yolculara ceza yağdırdı.

     

    Sürücüye ve yolcuya ceza kesildi! Cezayı Uber karşılıyor

    Yapılan denetimde çok sayıda araç sürücüsüne, "İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak" gerekçesiyle 3 bin 8 lira, yolcularına ise "Ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak" gerekçesiyle 334 lira para ceza kesti.

     

    Uber sürücüsü: "Bizi ya kapatsınlar ya da izin versinler. Ne yapacağımızı bilelim"

    Ceza kesilen bir Uber sürücüsü Yunus Toktaş, yaptırımlardaki belirsizliklerle ilgili olarak "Ya bizi kapatsınlar ya da izin versinler. Biz de ne yapacağımızı bilelim." dedi.  Yunus Toktaş çevirmeyle ilgili olarak şu sözleri söyledi:

     
    “Beşinci cezamı yedim, Uber'im. Ya bizi kapatsınlar ya da izin versinler. Bizde ne yapacağımızı bilelim, evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz. Yolcularım yabancı bir de onlara dert anlatacağız. Onlar da az biraz biliyorlar. Cezaları Uber'e bildiriyoruz, onlar dava açıyorlar. Yüzde 60'ını kazanıyor, yüzde 40'ını kazanamıyor. Kazanamadıklarını ise sistemimize yatırıp ödemesini yapıyorlar. Yolcuların ise ödemesini birkaç gün içinde yapıyorlar.”








  • cezalar yalan, hepsi mahkemeden donuyor.

  • Uber gibi bir sistemi yasaklamak resmen turizme darbedir. Yurt dışında gezmeye çıkarken bile gideceğim şehir de Uber olup olmadığına bakıyorum. Gezme özgürlüğü sağlıyor.

  • Uber tarzı uygulamaları yasaklayın bizim kan emici çomar taksicilerde turistleri bi güzel sömürsün sonra da turizm niye kötü niye döviz gelmiyor niye dolar yükseldi ?



    Taksi plakası denen saçmalığın sahipleri çeviriyor bu oyunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber'i anlarım ama Scotty taksiye direkt alternatif değil ki... Scotty trafiğe kalmadan motor ile bir motorsikletin alabileceği kadar yolcu alır. Kışın çok da tercih edileceğini sanmam zaten.

  • 2 gün önce uber kullandım yasak falan takan yok ceza kesiyorlar mı dedim kesilirse makbuzun resmini ubere atıyorsun ödüyorlar dedi
  • Taksiciler adam olana kadar devam.
    Uber vb ile taksiler kıyaslanmaz.
    Bu sivil trafik amcalarında tek işi bu galiba , artçılı ne kadar motor varsa durduruyorlar.
  • Devlet kazanç kapısı yapmış, cezaları uber ödüyor nasıl olsa. Aynen ubere devam etsinler daha ne. Alan razı veren razı.

  • Devletin yapmasi gereken sehirci yolcu tasima lisansi adinda bir lisans cikarip yillik aidat ile belli kriterlere gore vermesidir.
    Bu sekilde hem devlet kazanir, hem dogruz duzgun hizmet alinir.
    Yasaklama ile hic bir sey cozulmez.
  • Korsana hayır diye ağlaşan Taksicilerin GAZINI alıyorlar!



    Taksiciler adam olmadıkça, düzen sağlamadıkça hiç bir cacık olmazlar.

  • İki taraftanda nakit akıyor devlete, bu sürdüğü sürece sürüncemede kalır böyle.

  • Ben gittim, yasal bir mağazadan, yasal bir telefon aldım, yasal olarak Uber indirdim ve çağırdım. Ama yolda polis çevirip bana bunu yaptım diye ceza kesiyor. İnsanın çok ağır şeyler söyleyesi geliyor.

  • Anlamıyorum, anlayamıyorum, Uber her türlü taksiden daha iyi, vergi desen o konuda daha daha iyi, taksiciler her türlü vergiyi kaçırır çünkü kayıt geçilmiyor, ama Uber'de her yolculuk kaydediliyor, sonuna kadar vergi de ödeniyor, nedir bu Uber düşmanlığı? kaç tane plakaları var acaba?
  • umarım korsan taksiler çoğalırda bu taksici ve plaka sahipleri bir an evvel batar gider.

  • Türkiye cumhuriyeti hukuk devletidir kuralları vardır önüne gelen yolcu taşımacılığı yapamaz , bir sorun varsa mahkemede çözülür.

    Uber neden türkiyeye gelen turistten para kazansın ki ?

    Neden her yolculuğun %30 kârı ubere gitsin ?

    Paramız kendi ülkemizde kalmalı

    “Yerli malı yurdun malı”

    Ulaşımın yabancı firmalara verilmesine karşıyım buna yol ve köprülerde dahil . Ulaşım türklerin elinde olmalı .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukukturan -- 7 Ağustos 2018; 4:25:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hukukturan

    Türkiye cumhuriyeti hukuk devletidir kuralları vardır önüne gelen yolcu taşımacılığı yapamaz , bir sorun varsa mahkemede çözülür.

    Uber neden türkiyeye gelen turistten para kazansın ki ?

    Neden her yolculuğun %30 kârı ubere gitsin ?

    Paramız kendi ülkemizde kalmalı

    “Yerli malı yurdun malı”

    Ulaşımın yabancı firmalara verilmesine karşıyım buna yol ve köprülerde dahil . Ulaşım türklerin elinde olmalı .
    Hocam uber Dunyaya yayildiginda devlet online yolcu tasima lisansi diye bir cikarsaydi ve ihale etseydi Turk bir firma alir Uber gelene kadar buyurdu.
    Yine yapilabilir. Simdi bu cezalar karsisinda hic bir Turk firma girmez ama devlet duzgun bir duzenleme yaparsa Turk firmalarda girer.

    Evet hocam bir sorun varsa mahkemede cozulur Cumhurbaskaninin mahkeme harici yorum yapmasi mesela ilginc. Ayrica bitti dedi ama bitmedi.




  • Aman yasaklayın ki taksiciler milletin kanını emmeye rahatça devam etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu emir gündemle alakalı.
    olayın gidişi ise özelleştirmeye benziyor.
    bir kiti zarar ediyor diye satmak(peşkeş çekmek)
    nekadar mantıklıdır. ne gerekiyorsa yapılıp kara geçirmektir gereken.

  • hukukturan kullanıcısına yanıt
    Türkiye cumhuriyeti hukuk devleti ama sadece kağıt üzerinde. Bu taksi plakaları için ya da gümrük ve ticaret bakanlığının gümrükten geçişine izin vermediği eşyalar için açılan açık artırmalara katıl bakalım başına ne geliyor :)

  • Ticari plaka sahipleri araç alırken ötv, kdv ve stopaj ödemiyorlar, ayrıca basit usul ile vergi ödüyorlar, yani kazandıkları paranın belli bir miktarını vergi olarak ödemiyorlar, ne kadar para kazanırlarsa kazansınlar yılda 6 bin lira gibi sabit bir vergi ödüyorlar yalnızca. Uber'de ise sürücüler araçlarının tüm vergilerini ödüyor ve yapılan her yolculuktan kdv alınıyor. Yolculuğun ücretinin %20 sini Uber kendi kazancı olarak alıyor, vergisi ödenmeyen tek şey bu %20 lik kazanç. Toplamda Uber devlete çok daha fazla vergi getirisi sağlıyor yani aslında.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.