Şimdi Ara

Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
856
Cevap
140
Favori
1.731.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zeytinlerin çekirdeklerinin çıkartması ve dilimlemesi çok uğraştırıyor.bu işin kolay yolu yokmu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkan_66

    zeytinlerin çekirdeklerinin çıkartması ve dilimlemesi çok uğraştırıyor.bu işin kolay yolu yokmu

    tek sen yiceksen at ağzına çıkar çekirdeğini
  • ya nasıl öyle incecik yapabiliyorsunuz, ben yaptım çok kalın oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 118 80

    ya nasıl öyle incecik yapabiliyorsunuz, ben yaptım çok kalın oldu

    Hamuru Biraz İnce Ser Tepsiye Tepsinin Heryerine Eşit Oranda Düzelt.

    Böylece İnce Hamurlu Pizza Olmuş Olur Afiyet Olsun.
  • ramazanda uplamayın şunu
  • ups
  • Süper Valla, Teşekkürler

    Ben de deniyeceğim
  • Güzelmiş
  • Şu anda ben de yapıyorum.
  • Bu sabah ben de yaptım.Bu da resimler;

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku_20

    Bu sabah ben de yaptım.Bu da resimler;

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)




    Ellerine sağlık harika bir lazanya




  • yapıcam yarın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mllm


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    quote:

    Orijinalden alıntı: mllm
    Mayanın instant(kuru) veya yaş olması fark etmez.
    Zaten yaş maya daha iyi sonuç verir.


    Bir paket yaş mayanın tamamını mı kullanmak gerekir!


    1 Paket 4 su bardağı una kullanılıyor.
    Benim tarifimde 3 su bardağı un olduğu için, 1 paketin (40gr civarında) 3/4'ünü kullansanız yeter.
    Tamamını koyarsanız çok kabarır, ekmek hamuru gibi olur.



    hocam senden özenip yaptım. fırından 3 ekmek hamuru aldım(900gr) hamur merdaneye fazlaca yapıştı unladım.

    hamura şekil vermek te az da olsa zorlandım. 2 ekmek hamuru 30 cm çapındakı tepsiye sığdı, yalnız hamur çok kalın oldu 4-5 cm kadar :) 2 ekmek hamuru bile fazla geldi.
    ilk tecrübe göre gayet beyendim resimleri ekliycem daha sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magancı -- 24 Eylül 2010; 16:09:17 >




  • http://www.uzmantv.com/pizza-nasil-pisirilir

    EV pizzası için 35- 40 DK pişmeli diyor
  • bu pizzanın sosu nerede....

    pizza 3 temel kısımdan oluşur..

    hamur
    sos
    ve mozerella peyniri...

    bu üçünü adam gibi yapın, gerisi hikayedir..üzerine ayakkabınızı koysanız bile afiyetle yersiniz..

    arkadaşın tarifindeki hamuru beğendim...ama ben olsam tuzuda şeker ve mayayla beraber eritirdim...ama çok da önemli değil

    sos için yaklaşık 4 domatesi kabuklarını soyup ince ince doğrayın, sonra sarmısak ve az bi zeytinyağı ile bir güzel eritin, sonra üzerine kekik atın biraz, sonra az birşey şeker (yarım çaykaşıgından biraz fazla), tuz koyun..soğuduktan sonra bir çay bardağı kadar ketçup ekleyin bu sosa..

    bu sosu hamurun üzerine bolca ama abartılı olmayacak şekilde sürün, üzerine %100 mozerella basın, hele hele taze mozerella bulabilirseniz(ki zor, kasmayın boşuna, biyerde rastlarsanız alırsınız) bomba ötesi olur..eğer mozerella yoksa kaşar peyniri kesinlikle olmaz, dil peyniri daha iyi olur. kaşarın olmama sebebi ise yağlı olması ve pişince yağını bırakması ve hamuru gereksiz yere yağlandırmasıdır..illa kaşar kullanmanız gerekirse en azından light kullanın

    buraya kadar geldikten sonra gerisi tamamen sizin zevkinize kalmış...zeytin, sucuk salam sosis biber mısır soğan taze sebzeler sarmısak hamsi(ancüez dediğiniz şey tuzlanmış hamsidir, hemen "iyyyyy igrennççç" demeyin) ton balığı mantar..vs ne istiyorsanız koyun...ama şunu unutmayın, en idead malzeme sayısı 3-4 tür..fazlası pizzayı hem kalınlaştırır hemde bu malzemelerden çıkan su pizzayı bozabilir..

    benim favori malzemelerim jelapeno biberi, sucuk ve mantardır..az birşey soğan ve sarmısak tozuda çok güzel gider bu pizzaya...

    bir kaç trik daha vereyim..

    taze domates, mantar gibi piştikçe su veren malzemeleri ya az koyun yada başka su veren malzemeler kullanmadan koyun...

    son bir trik daha...eğer kapalı tarz yani tepside pizza yapıyorsanız ve frınızın taş fırın ise pizzayı almadan önce tesiden çıkartın ve taşa koyun..böylelikle altı hafif kızarın ve süper olur


    not: mozerella da az yağlı bir peynir değildir ama nedendir bilmem pizzaya yağ bırakmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 24 Eylül 2010; 16:31:28 >




  • Ya annem yapıyor fakat hiç olmuyor. Adam gibi fırınımız var fakat hamurundanmıdır bilmem ama 1-2 gün sonra yenilmiyor. Bu gidişle kendim yapacam artık. Ve mozarella peyniri pahalı olduğu için kaşar peyniri kullanıyoruz. Yinede oluyor ama.
  • Oha şeyim şişecek be. Isıracaksın sıcak sıcak off.
  • pizzadan lazanyaya dönmüş lazanya ne lan pizzanın yanında...

    cCc PİZZA REYİZ cCc
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.