Şimdi Ara

Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
140
Favori
1.731.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

    Daha önce bu konudan bakarak 2 kere yapmıştım, supper olmuştu.

    Bugün akşam yine yapacam.. SS eklerim.

    Mesajı hortlatmış olacağım, ama aradan bu kadar zaman geçmiş, SS falan göremedim.


    Bu arada özellikle öğrenci arkadaşlara, hamurla uğraşmak istemeyenlere daha basit (ama daha az lezzetli) bir alternatif...

    BİM-A101-ŞOK gibi her yerde bulabileceğiniz bir paket bazlama alın, ortadan ikiye kesin, pizza tabanı olarak kullanın, üzerine malzemeleri koyun, en basit yöntemdir, ama hamurun yerini tutmaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unsal07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

    Daha önce bu konudan bakarak 2 kere yapmıştım, supper olmuştu.

    Bugün akşam yine yapacam.. SS eklerim.

    Mesajı hortlatmış olacağım, ama aradan bu kadar zaman geçmiş, SS falan göremedim.


    Bu arada özellikle öğrenci arkadaşlara, hamurla uğraşmak istemeyenlere daha basit (ama daha az lezzetli) bir alternatif...

    BİM-A101-ŞOK gibi her yerde bulabileceğiniz bir paket bazlama alın, ortadan ikiye kesin, pizza tabanı olarak kullanın, üzerine malzemeleri koyun, en basit yöntemdir, ama hamurun yerini tutmaz...

    Olmaz öyle. Uyduruk olur, yapılan işin bir özelliği kalmaz.

    Ramazan da "ardanın mutfağı" programında ramazan pidesinin ortasının çıkarılıp çakma pizzaya dönüştüğü bir program seyretmiştim.
    Heveslenip yapatım. Sonu tam bir fiyasko oldu...

    *Çevrede, pideci var ise 2-3 pidelik hamur rica etsinler. Hatta! alabiliyorlarsa daha fazla alıp, porsiyonladıktan sonra derin dondurucuya gömebilirler.

    Bazı marketlerde 3'lü 5'li paket halinde pizza tabanı adında hazır dondurulmuş hamur satılıyor. O da iş görür.




  • aldım hemen tarifi, süper görünüyor ellerinize sağlık
  • Ayy canım çekti valla olsa da yesekkkk
  • 1 eylülde senelik izne çıkıyorum hazır ev boşken rahat rahat ilk ev yapımı pizzamı yapıcam üşenmezsem resmini çekerim
  • Bugün bende yapayım dedim.Hep kare yapardım ama bu sefer Domino's gibi olsun diyip hem yuvarlak yaptım hemde kenarlarına kaşar koydum.Ayrıca evde ne sucuk vardı nede sosis,salam.Vejeteryan yapacaktım ki buzluktaki tavuk göğsünü görene kadar.İlk olarak tavuk göğsünü haşladım.Sonrasında hamura şekil verip içinde malzemeleri koydum ve doğruuuuuuu fırına.Şuan fırında bir 5dk sonra çıkarıp kaşarınıda üstüne dökücem.Sosuda bu sefer değişik yaptım.(bkz:yapmışken en iyisinden yapayım mantğı)İlk olarak domates rendeledim ardından onu ocağa koyup,ocağın altını açtım ve içine ketçap ile biraz sarımsak koydum(tabi sarımsağıda rendeledim).Biraz soğumaya bıraktıktan sonra üstüne dağıttım.Normalde sadece ketçap koyardım altına tadıda güzel olurdu ama bu sos ile çok daha güzel olucağına inanıyorum.Neyse hemen içine koyduklarımı yazayım.SS ler akşama hem pişmiş hem pişmeden önceki hali olarak gelicekKonuyu açan arkadaşa baştan baştan teşekkür ediyorum

    -Haşlanmış tavuk göğsü
    -Mısır
    -Soğan
    -Biber
    -Mantar
    -Siyah zeytin

    Edit:inanmıyordum ama bildiğin Domino's pizza oldu bu.Görünütüsünden tadına kadar aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Carter -- 21 Eylül 2014; 18:15:11 >




  • nefis görünüyor, tarif için teşekkürler
  • elinize sağlık
  • nickini artist yapsana.
  • 3-4 sene önce buradaki tariften bakıp yapmıştım gerçekten harika olmuştu, hamuru olsun tadı olsun.. teşekkürler teşekkürler
  • Acıktım yav

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanın kendini aşması bu olsa gerek.
    Üç aşamada pişirildi.
    Önce hamur ve üzerindeki sos 5-6 dakika, sonra malzemelerle birlikte 15 dakika,
    en son da üst kaşarı konup kaşar eriyene kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mllm

    İnsanın kendini aşması bu olsa gerek.
    Üç aşamada pişirildi.
    Önce hamur ve üzerindeki sos 5-6 dakika, sonra malzemelerle birlikte 15 dakika,
    en son da üst kaşarı konup kaşar eriyene kadar.


    Çok güzel görünüyor canım çekmedi değil




  • Dün akşam oğlum pizza diye tutturdu, evin yakınındaki fırınlarda hamur kalmamıştı,
    Daha önce internette okumuştum. Bim'den 12'li satılan lavaşlardan aldım.
    İki lavaş arasına rendelenmiş kaşar koyup kapadım, üstüne bildiğin pizza malzemeleri.

    Isıtılmış fırında 6-7 dakikada çok güzel oldu. Fotoğraf çekemedim, birdahakine eklerim.
    Hamurun pişmesini beklemiyoruz, çok çabuk pişiyor. Ayrıca üst malzemeleri tam pişince çıkarıyoruz, hamur pişti mi pişmedi mi tasalanmıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 20 Aralık 2014; 11:12:45 >
  • mllm kullanıcısına yanıt
    Bayagi guzel gorunuyor. Oradaki her bir pizza tek hamur mu? Bir de hamuru firindan aldiginiz gibi kullaniyor musunuz, un filan dokulup tekrar yogurulmus hali mi kullandiginiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimkide böyle oldu, afiyet olsun herkese.
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memlekete gidince yapacağım ellerimle. Reserved.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet döktürmüş yine elinin pizza hamuruyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi fırına vericem, hadi hayırlısı bol malzemos yaptım
  • Bir daha hazır dondurulmuş piza almaya tövbe ettim, midemi mahvetti bunun yüzünden hastaneye gitmek zorunda kaldım.
    En güzeli evde kendi ellerinizle hazırladığınız pizalar, hiç olmazsa içinde ne olduğunu biliyorsunuz..
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.