Şimdi Ara

Google, Çin'de bulut depolama hizmeti sunmayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Geçtiğimiz günlerde Google'ın arama motoru olarak Çin'de yeniden faaliyet göstermek için arama sonuçlarını otomatik olarak filtreleyen bir tarayıcı geliştirdiği iddiası ortaya atılmıştı. Bloomberg'ün dün paylaştığı rapor ise Google'ın sadece arama motoru olarak değil çok daha kapsamlı bir şekilde Çin pazarına girmeyi istediğini gösteriyor. Konuya yakın kaynakların iddiasına göre şirket, Çin'de bulut depolama hizmeti sunmak için bir süredir yerel şirketlerle görüşme halinde.


     

    Tencent'le ortaklık görüşmesi 

    Bu yılın başından beri Çinli internet şirketleriyle görüştüğü belirtilen Google, mart ayı itibariyla adayları üçe indirmiş durumda. Bu adaylardan en dikkat çekeni ise 429 milyar dolarlık piyasa değeri ile Çin'in en büyük ikinci teknoloji şirketi olan Tencent. Google'ın, halihazırda Apple'ın yaptığı gibi Çin'deki yerel şirketlerle ortaklık kurarak bulut depolama hizmeti sunmayı ve Google Drive ile Google Dokümanlar gibi hizmetleri ülkeye taşımayı istediği belirtiliyor. Buna karşılık ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimin olası bir ortaklık anlaşmasını zora soktuğu da vurgulanıyor.


     

    Tabi Çin'deki yasal düzenlemeler gereği Google, Çin'de veri depolama alanında hizmet verdiği takdirde Çinli bir şirketin ortaklığında operasyonlarını yürütecek. Yani faaliyetlerinde bağımsız olmayacak. Buna karşılık 750 milyon internet kullanıcısyla dünyanın en büyük pazarı olan Çin'de faaliyet göstermek şirket için yeni gelir kapılarını aralayabilir.








  • ilk önce google giriş poblemini devlet yasalarında cözmeleri gerekir yoksa zaten vpnsiz google erişmek imkansız çinde..

  • Google boşuna uğraşıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.