Şimdi Ara

SpaceX'in uzaya insan taşımaya başlayacağı tarih açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Elon Musk'ın popüler uzay şirketi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot taşımaya başlamak için artık son hazırlıklarını yapıyor. NASA, SpaceX'in önümüzdeki yıl itibarıyla ilk insanlı test uçuşlarına başlayacağını açıkladı.



    NASA'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan takvime göre Crew Dragon uzay kapsülünün ilk insansız yörünge uçuşu Kasım 2018'de yapılacak. Uzay ajansı, insanlı deneme uçuşları için ise 2019'un Nisan ayını hedef olarak göstermiş. Bu iki görevin başarıyla sonlanması halinde bu sefer sıra resmi uçuşlara gelecek.



    Ancak bundan önce elbette Falcon 9 ve Crew Dragon uzay araçlarınının insan taşımak için tamamıyla hazır olduğunu gösteren bir sertifikasyon alınması gerekiyor. NASA'nın da bu sertifikasyonu 2019'un sonları veya 2020'nin başları gibi çıkarması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.Boeing, yeni uzay kapsülü Starliner'ın test uçuşlarını erteledi

    Boeing, 'uzay yarışında' geride kaldı




    Diğer taraftan NASA'nın ISS'e insan taşıması için anlaşma yaptığı bir diğer şirket olan Boeing ise deneme uçuşlarında SpaceX'in biraz gerisinde kalmış durumda. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Haziran ayında yapılan bir test sırasında şirketin Starliner isimli uzay kapsülünde önemli bir hata tespit edilmişti. Boeing bunun ardından test uçuşlarını altı ay ertelemek zorunda kaldı. Asıl plan ise ilk insansız test uçuşunun bu ay (Ağustos 2018) yapılması yönündeydi.



    NASA; SpaceX ve Boeing ile ISS'e insan taşıyabilecek uzay araçları geliştirmeleri için 2014 yılında sırasıyla 2.6 ve 4.2 milyar dolarlık anlaşmalar imzalamıştı. O zamanki anlaşma aslında her iki şirketin de 2017'de hazır olması gerektiğini söylüyordu. Ancak Boeing ve SpaceX bu planın yaklaşık üç yıl gerisinde kaldı.

      







  • Önce aya cıksınlar sonuçta ilk oraya çıkmak lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hikayeden nameler. Amerikayı güçlü göstermek için uydurulan işler. (bkz: Aya giden sapiensler)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzay derken, bu uzay istasyonları maalesef Dünyanın Atmosferinde bulunuyorlar. uzay diyebilmemiz içinde Atmosferin dışına çıkılması lazım. bu da Radyasyon kuşağını Süpermen gibi delip geçmek demek. Yasak bölge 51. de bu işi yapabilirler sanıyorum, çöller gayet uygun. Şu ay mevzusuna kafam takıldı. Adamlar marsa insan göndericez palavraları sıkıyorlar da, aya adam gönderecez diyen yok. Artık aya gitmekten korkuyolar galiba. bunu da zaten apollo 18 filminde gerekçesini ortaya koymuşlar. dünya dışı saldırgan yaşam formları, tabii rusların da orada olmaları unutulmamış. Evet uydulara adam taşırlar bunda sıkıntı yok. zaten uçaklar da adam taşıyor. Ama bu teknoloji ile marsa turuzim acentası kurup vizesiz turist göndericem ayakları aklımızla dalga geçmektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CEGOBA

    Uzay derken, bu uzay istasyonları maalesef Dünyanın Atmosferinde bulunuyorlar. uzay diyebilmemiz içinde Atmosferin dışına çıkılması lazım. bu da Radyasyon kuşağını Süpermen gibi delip geçmek demek. Yasak bölge 51. de bu işi yapabilirler sanıyorum, çöller gayet uygun. Şu ay mevzusuna kafam takıldı. Adamlar marsa insan göndericez palavraları sıkıyorlar da, aya adam gönderecez diyen yok. Artık aya gitmekten korkuyolar galiba. bunu da zaten apollo 18 filminde gerekçesini ortaya koymuşlar. dünya dışı saldırgan yaşam formları, tabii rusların da orada olmaları unutulmamış. Evet uydulara adam taşırlar bunda sıkıntı yok. zaten uçaklar da adam taşıyor. Ama bu teknoloji ile marsa turuzim acentası kurup vizesiz turist göndericem ayakları aklımızla dalga geçmektir.
    Suanda Ay'a. Mars'a gidecek teknolojiler cok uzun zamandir (!950-60'lardan bu yana) zaten var. Mesela Lockheed Martin yapimi TR-3B Astra gibi. Ayrica Mars ve daha pekcok Gunes Sistemi icindeki noktada Uzay kolonileri var cok uzun zamandir. Ancak bu teknolojilerin hepsi gizli projelerin icinde hapis kaldi. Ancak, bu teknolojiler ve bilgiler cok yakin zamanda (2018'in bitiminden once muhtemelen) tum Dunya Kamuoyuna aciklanacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihat52.5

    Önce aya cıksınlar sonuçta ilk oraya çıkmak lazım.
    Ay'a zaten cikildi. Ancak oraya vardiklarin oraya bir daha donmemeleri konusunda uyari aldiklari icin bir daha gidemediler resmi olarak. Ancak, Amerikan ordusunun uzun zamandir LOC (Lunar Operations Command) adinda bir ussu var ve aktik olarak kullaniliyor gayri-resmi olarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.