Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: TR'DE İLK "SCYTHE INFINITY-Big Typhoon-Zalman 9700LED-Thermalright Ultra-120" Testleri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: TR'DE İLK "SCYTHE INFINITY-Big Typhoon-Zalman 9700LED-Thermalright Ultra-120" Testleri Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
helsloot

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2007; 21:53:41 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: Asefik

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

güzel soruya cevap= 2.200rpm +- %10 dönüyordu ama bilinki FM121 çok iyi bir fan 9 yapraklı olduğu için düşük hızlarda sadece 2-3 derece fark ediyor,tüm bu veriler elimde ss olarak mevcut aslında testlere 1.300 rpm hızlarındaki performasıda koyacaktım ama çok az bir çıkınca(2-3 derece) gerek duymadım.

Tabi bu bahsettiğim Bigtyphoon için geçerli yoksa infinity yüksek RPM i seviyor

Ama bunlar çok önemli değil,sonuçta bu 4 üründe yüksek seviye ürünler alan performans açısından pişman olmaz tabi herşey performanssa sizin için,karar ayrıntılarda gizli ben elimden geldiğince ayrıntıları yazmaya çalıştım artık karar size kalmış.

Benim seçimim Türkiye'ye Tuniq Tower yada Ultra 120 Plus girinceye kadar Scythe İnfinitydir

peki hocam normal bir beyaz macun ile ac silver 5 arasındaki fark ne kadardır bir 5 derece oynatırmı? , birde bigtyphoonu taktım dediğin gibi biraz yamulttu anakartı ama kasaya monte edince düzeldi , bir sorun olacağını sanmıyorum , sıkmazsamda tam oturmaz filan diye endişe ettim açıkcası

Macundan macuna değişir her beyaz macun aynı kalite değildir ama iyi olanı ile ancak 2-3 derece fark eder bu fark günlük kullanım için çok önemli olmasada max mhzler için çok önemli
Ben 3 yıldır AS5 kullanıyorum

ceramic sürecektim kalmamış ceramicde bayağı iyiydi benim gözümde 3-4 derecelik düşüş oluyordu, kalmadığı için bende küçük kavonozda olan macunumdan sürdüm

İnsanlar görüntüleriyle karşılanır, şahsiyetleriyle uğurlanır.
Asefik

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2007; 22:19:59 

Burdan tavsiyem olacak soğutucular kolay kolay sipariş edilmiyor,İnfinity alacaklar FM121 fanları beklemesinler sonra fan var soğutucu yok durumu oluşur neye yarar FM121 ler buda var yani

Ex Overclockers
myd

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2007; 22:10:28 

Çok güzel bir inceleme olmuş tebrik ederim

4 lü testin yanına katılmasını istediğiniz başka soğutucu varsa bildirin lütfen demişsiniz ben hemen bildiriyim ninja plusı da bu soğutucularla kıyaslarsanız çok mükemmel olur Birde sormak istediğim önemli bir husus var; SCYTHE INFINITY soğutucusuna fazladan fan takmışsınız, bende ninja plusıma takacağım fazladan fan ama fanları tutturmak için gerekli olan demir çubukları nerden bulabileceğimi bilmiyorum. Sizce bulabilirmiyim bulursam nereden bulurum

İmza kurallarını 50 kez hatim ettim, hatamı da düzelttim ama saolsunlar yine imza kurallarınız yanlış diyor admin hazretleri... Nerde yanlışımız var söyleyin düzeltelim yada madem yanlışımız var düzelt de öyle kullanalım dimi...
badtr

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2007; 0:06:34 

infinity için kullanılan çubuklar yakında firebalda satışa sunulacakmış, ninja plus ınkiler aynımıdır bilemiyorum...

ASUS Rampage Formula X48**Q6600 2.40GHz / Thermalright Ultra-120 Extreme CPU Cooler ** Armor+ / Enermax infiniti 650W ** Zotac 8800 GTS (G92) 512 Mb ** Mushkin Xtreme Performance 2x2 gb 1066mhz ** Samsung 320GB - WD 750 GB ** LG GSAH42N 18X DVDRW **Samsung 2232BW ** Creative İnspire T6060 / X-FI Xtreme audio ** Logitech MX3200 ** Logitech cordless rumblePad2 ** U.S.Robotics 9108 ** Vista x64 **

O/C yapmak isteyenler için rehber

Asefik

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2007; 0:27:43 

quote:

Orjinalden alıntı: myd

4 lü testin yanına katılmasını istediğiniz başka soğutucu varsa bildirin lütfen demişsiniz ben hemen bildiriyim ninja plusı da bu soğutucularla kıyaslarsanız çok mükemmel olur Birde sormak istediğim önemli bir husus var; SCYTHE INFINITY soğutucusuna fazladan fan takmışsınız, bende ninja plusıma takacağım fazladan fan ama fanları tutturmak için gerekli olan demir çubukları nerden bulabileceğimi bilmiyorum. Sizce bulabilirmiyim bulursam nereden bulurum

yardımcı aparat konusuna @badtr arkadaş cevap vermiş,
Ninja Plus değilde yakında Ultra 120 extreme gelecek onu ekleyecem testlere nasip olursa
Ek fan olarak 2 tane 12cmlik yeterli olacaktır artık 3-4 fan önermiyorum...

Ex Overclockers
myd

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2007; 9:50:29 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: myd

yardımcı aparat konusuna @badtr arkadaş cevap vermiş,
Ninja Plus değilde yakında Ultra 120 extreme gelecek onu ekleyecem testlere nasip olursa
Ek fan olarak 2 tane 12cmlik yeterli olacaktır artık 3-4 fan önermiyorum...

CVP için teşekkürler ama yaw bu ninja plus kaçıncı olur bunların arasında çok merak ettim

@badtr : Gördüğüm kadarıyla ninja plusla kullanılan fan tutturma çubuğuyla aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myd -- 21 Mayıs 2007; 9:52:27 >

İmza kurallarını 50 kez hatim ettim, hatamı da düzelttim ama saolsunlar yine imza kurallarınız yanlış diyor admin hazretleri... Nerde yanlışımız var söyleyin düzeltelim yada madem yanlışımız var düzelt de öyle kullanalım dimi...
Mad_Wolf

21 Mayıs 2007; 11:57:31 

Tebrikler cok ugrasilmis ve guzel bir inceleme olmus
dusunuyorum da bu fanlari takip ckarma bile oldurur adami :D
elinize saglik
Big typhoon cok guzel hos ama
biraz agir :D

You'll Never Walk Alone.
LC

25 Mayıs 2007; 16:10:50 

Bir aksilik çıkmazsa Thermaltake Big Typhoon alıcam karar verdim

"Hayat" başkalarını suçlamadan önce
kendimize dönüp bakmamız gereken yerdir.
Orgeneral

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Mayıs 2007; 16:41:07 

quote:

Orjinalden alıntı: LC

Bir aksilik çıkmazsa Thermaltake Big Typhoon alıcam karar verdim

Güzel soğutucudur.

● Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.

● Tam bağımsızlık, ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Thule

27 Mayıs 2007; 0:36:08 

sevgili Asefik önerin üzerine Scythe infinity aldım.Takarken baya zorlandım çünkü boarda yerleştirmek epey zamanımı aldı.Macun olarak Zalman STG1 termal macununu kullandım.hem soğutucuya hemde cpu ya ince bir tabaka halinde sürdüm.(cpu yüzeyinin tamamına sürdüm)ilk overclock denememi yaptım ve değerler aynen böyle.Senin değerlerine bakınca acaba yanlış bişeylermi yaptım diye düşünüyorum?3100 mhz'de cpu sıcaklığı 55 dereceyi gördü.acaba soğutucu tam oturmadı mı?yada macunla ilgili bir sıkıntımı var?

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thule -- 27 Mayıs 2007; 0:37:23 >

Hier stehe ich und kann nicht anders. Gott helfe mir, Amen...

Obi_Wan

Sisteme Gözat

27 Mayıs 2007; 12:00:31 

Selamlar; Asus P5GD1 Pro Anakartı üzerine monte 3GHZ HT ve 64bit destekli Pentium işlemcim var. 350Watt'lık standart Thermaltake PSU kullanıyorum. Isı problemim olduğunu düşünüyorum; sistem boştayken CPU ısısı 55-60 , anakart ısısı 38-42 derece civarlarında. Sistem yük altındayken CPU 84derece civarlarında anakart ise 50derece gördüğüm oluyor.Yüksek ses sorununuda hesaba katınca araştırmaların sonucunda Scythe Infinity CPU Cooler almayı düşünmeye başladım.Yalnız bazı sorularım olucak. Soğutucunun fanları güçlerini anakarttan mı yoksa PSU dan mı alıyorlar. Hiçbir aparat kullanmadan 1 den fazla fan kullanmak mümkün mü? Anakarttaki tek CPU fan girişi yeterli olur mu?

MSi K9N-CF AMD chipset/AMD Athlon x2 64 5200+/ASUS ATi EAH3870 512mb DDR4/2x1gb Kingston DDR2 800mhz/Samsung 250gb 16mb NCQ SATAII/LG MultiLayer DVD-Rw/GlacialPower BP550 PSU/LG Real Flat 17' CRT
zarrath

27 Mayıs 2007; 23:05:17