Şimdi Ara

Apple'da tarihi gün: 1 trilyon dolar değerine ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Uzun bir süredir 900 milyar doların üstünde piyasa değerine sahip olan Apple'ın, 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk halka açık şirket olması bekleniyordu. Pazartesi günü şirketin hisse değerinin 191 dolardan 200 dolar seviyesine çıkmasıyla birlikte bu beklentinin gerçekleşmesine artık kesin gözüyle bakılırken bugün ABD'de borsaların açılmasıyla birlikte Apple tarihe geçti.


     

    Siri'ye göre 1 trilyon dolara ulaştı 

    Bugün borsaların açılmasıyla birlikte 205 dolar değerinden işlem görmeye başlayan Apple'ın hisse değeri kısa bir süre içinde 206 doların üstüne çıkmayı başardı. Finansal analiz şirketi MarketWatch'a göre Apple'ın 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşması için hisse değerinin 207 doları aşması gerekiyordu ancak Siri'ye göre Apple halihazırda 1 tirlyon dolar değerine ulaştı. 


     

    Finansal verileri Yahoo Finance üzerinden kullanıcılara ileten Siri ''Apple'ın piyasa değeri ne kadar?'' sorusuna 1.01 trilyon dolar cevabını veriyor. Google'ın ve MarketWatch'un verilerine göre ise şirket hisseleri halen 206 dolar olduğunda Apple'ın piyasa değeri 1 trilyon doları geçmiş değil. Şirketlerin piyasa değerini anlık olarak gösteren websitesi YCharts'a göre Apple'ın piyasa değeri şu an 996 milyar dolar. Google verilerine göre ise 954 milyar dolar.

     
     
     
     
    Yahoo Finance'deki farklılığın temelinde ise Apple'ın hisse satın alımı yatıyor olabilir. Halka açık şirketler yatırımcılara güven vermek için zaman zaman kendi hisselerini satın alabiliyor. Dolaşımdaki hisse sayısını değiştiren bu hamlenin ardından şirketlerin piyasa değerinde birtakım değişikliler yaşanabiliyor. Yaklaşık 4.9 milyar adet hissesi bulunan Apple'ın şu an için böyle bir hamle yapıp yapmadığı belirsiz ancak günün ilerleyen saatlerinde bu farklılıklar ortadan kalkabilir. 
     
     

    Nasdaq onayladı

     
    Apple hisselerinin de işlem gördüğü ABD'nin önde gelen borsalarından olan Nasdaq, Apple'ın 1 trilyon dolar değerine ulaştığını doğruladı. Şu an için hisseleri 206.34 dolar değerinde olan Apple'ın piyasa değeri Nasdaq verilerine göre 1.01 trilyon dolar.







  • Herzamanki gibi yine zirvede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkemiz de dahil olmak üzere şu an birçok ülkeden daha büyük bir finansal güce sahipler. Keşke bizde de Apple gibi şirketler olsa.. Gıpta etmemek elde değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ananı avradını...
    Adamın şirketi türkiyeden büyük

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel para kanka

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederiz. Darısı bizim şirketlere.

  • Türkiye'deki 80 milyon kişi donuna kadar satsa 1 trilyon TL eder mi acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun , ne diyelim
  • 1 trilyon dolara dünyanın en büyük süper bilgisayarı kurulur.

    Her node için 1000$ harcansa 1 milyar node eder. Pahalısından olsa mesela node başına 100000$ olsa o zaman 10 milyon node (her biri 128 çekirdek + 4 GPU) yani toplamda 100 milyar çekirdek gibi birşey olur.

    100 milyar çekirdek = 100 milyar * 1 gflops = TaihuLight'ın 1000 katı eder

  • Şirketin piyasa değerine bak Dünyadaki çoğu ülkeden daha iyi, bizim ülkeden de öyle.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.